Analog Fotoğraf Makinesiyle Birbirinden Güzel Fotoğraflar Çekmenizi Sağlayacak 6 Tavsiye

Fotoğraf çekmeye meraklıysanız, farklı teknikler kullanarak daha iyi fotoğraf sonuçları elde edebileceğiniz onlarca, hatta yüzlerce taktik bulunuyor. Farklı açılar, lens kullanımı, ışık kullanımı ve daha birçok konu, sizlerin kullandığınız makine ile en iyi sonucu çıkarmanıza yarıyor. Kabiliyetin elinizde tutacağınız fotoğraf makinesinden daha çok sizlerin bakış açınızda ve tekniğinizde olduğunuzu bilmeniz gerekiyor. Doğru bakış açısına ve tekniklere sahip olduğunuzda, analog fotoğraf makinesi ile dijital fotoğraf makinelerinden daha iyi performans çıkarabilirsiniz.

27.08.2022 11:00:30 tarihinde yayınlandı.

Fotoğraf çekmeye meraklıysanız, farklı teknikler kullanarak daha iyi fotoğraf sonuçları elde edebileceğiniz onlarca, hatta yüzlerce taktik bulunuyor. Farklı açılar, lens kullanımı, ışık kullanımı ve daha birçok konu, sizlerin kullandığınız makine ile en iyi sonucu çıkarmanıza yarıyor. Kabiliyetin elinizde tutacağınız fotoğraf makinesinden daha çok sizlerin bakış açınızda ve tekniğinizde olduğunuzu bilmeniz gerekiyor. Doğru bakış açısına ve tekniklere sahip olduğunuzda, analog fotoğraf makinesi ile dijital fotoğraf makinelerinden daha iyi performans çıkarabilirsiniz.

Analog fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, işinize yarayacak 6 taktiği bir araya topladık. Doğru lens kullanımından, renk ve ışık tonlarına kadar detaylarıyla anlattığımız içeriğimizi okuduktan sonra, fotoğraf makineniz ile daha kaliteli işler ortaya koyabileceğinizi düşünüyoruz. Dilerseniz hiç uzatmadan analog fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekmek için tavsiyeler listemize geçelim.

Eğer fotoğraf çekmeye yeni başladıysanız, 35 mm’lik bir lens ile başlamanızı tavsiye ederiz. En popüler lens çeşitlerinden bir tanesi olan 35 mm, eğer fotoğrafçılığa henüz yeni başladıysanız daha hızlı adapte olmanızı sağlıyor. Göze en yakın görüş açısını sağlayan 35mm lensler, 17mm gibi geniş açı veya 300 mm lensler gibi telefoto özelliğine sahip olmak yerine, daha çok manzara odaklı fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Tabi bununla birlikte, 35mm lense göre fotoğrafın uzaklığını, ISO, diyafram aralığı gibi ayarlarını da doğru yapmanız gerekiyor.

Daha sonrasında çekmek istediğiniz fotoğraflara göre daha geniş açılara sahip veya telefoto odaklı lensleri de satın alabilirsiniz. Ama eğer fotoğrafçılığa yeni başladıysanız, kullanımı en kolay olan lensleri tercih etmeniz gerekiyor. Daha sonrasında kendinizi geliştirerek yeni lensler deneyimlemeniz, fotoğrafçılığa daha hakim olmanızda büyük rol oynuyor.

Gelelim analog fotoğrafçılığın altın ve temel kurallarından bir tanesi olan pozlama üçgeni kuralına. Analog fotoğrafçılık üzerine ustalaşmış, deneyimli fotoğrafçılardan bazıları bu kuralı kendine göre geliştirip, çok daha farklı bir şekilde kullanıyor olsa bile, fotoğrafçılığa yeni başlayan kullanıcılar için altın niteliğinde diyebiliriz.

Fotoğraf çektiğiniz esnada dikkat etmeniz gereken üç önemli ayar; ISO, diyafram aralığı ve enstantane hızı. Çektiğiniz ortama, ışığa ve renklere göre ISO ayarınızı, diyafram açıklığınızı ve hızınızı iyi ayarlamanız gerekir. Örnek vermek gerekirse hafif detaylı görseller çekmek istediğinizde yüksek ISO, daha yavaş enstantane hızı ve daha geniş bir diyafram açıklığı ayarlamanız gerekir. Güneşin yoğun olduğu bir fotoğraf çekiyorsanız ise f/16 diyafram açıklığını ayarlayabilir, enstantane hızınız ile ISO’yu birbirine uyumlu bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Mesela, ISO 100 ise, hız ayarınız da 1/100 sn olmalı veya ISO 50 ise, hız ayarınız 1/50 olmalı.

Eğer bir analog kameraya sahipseniz, bir nesneye odaklamak dijital kameralar kadar kolay olmayacaktır. Özellikle odakladığınız nesne hareketliyse, bu sizin için çok daha zor bir hale geliyor. Bazı analog kameralarda otomatik odaklama özelliği bulunmasına rağmen, deklanşöre bastıktan sonra geçen sürede bu odağınız kaybolabiliyor.

Bunun önüne geçebilmek için sıklıkla odak antremanı yapmanız gerekiyor. Örneğin bir çiçeği, ağacı, oturma bankını, çevrenizdeki insanları sürekli çekerek odağınızı ve bakış açınızı geliştirin. Öncelikle hareketsiz nesneler ile odağınızı geliştirmeye başladıktan sonra, hareketli nesnelerde de odağınızı çalıştırmaya başlayın. Sonucunu oldukça kısa bir sürede fark edeceksiniz. Elbette, bu süreçte farklı odakları deneyimleyerek kendinize özel taktikler de hazırlayabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Xiaomi Cihazlar İçin Kullanılan Yükleme Programı Mi Flash Tool Nasıl Yüklenir, Fastboot Nasıl Yapılır?

Xiaomi Mi marka tüm akıllı telefonlar ve tabletler, içerisinde yüklü olan bazı uygulamalar ve araçlarla birlikte gelirler. Yani cihazı kutudan çıkardığınız zaman bunları görürsünüz. Ancak bazen bu uygulama ve araçlar olmaz ya da farklı bir nedenden dolayı yeniden yüklemek istebilirsiniz. İşte bu noktada devreye marka tarafından geliştirilerek kullanıcılara sunulan Mi flash tool  programı girer ve kullanıcılar fastboot işlemi yapma ihtiyacı duyarlar.

Dinozorların Kaderini Paylaşmayacağız: NASA, Dünyayı Gök Taşlarından Koruyacak Uzay Aracını Fırlattı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzunca bir süredir DART olarak isimlendirdiği bir uzay aracı üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. Bu uzay aracı, bugüne kadar tanışma imkanı yakaladıklarımızdan çok farklıydı. Zira NASA, DART ile Dünya'ya yaklaşan bir gök taşını vurmayı ve Dünya'yı olası bir felaketten korumayı amaçlıyor. İşte o uzay aracıyla ilgili çalışmalar tamamlandı ve DART, geçtiğimiz saatlerde uzaya fırlatıldı.

Photoshopta Bazı Renkleri Kullanmak Ücretli Oldu!

Tasarım araçlarında kullandığımız renkler aslında sadece belirli düzende sıralanan sayısal ifadelerin bir karşılığı olsa da, bazı özel renkler çeşitli lisanslara ve markalamalara tabi tutulabiliyor. Bu renkler arasında pek çok sektörde sıkça kullanılan ‘Pantone’ renkleri de yer alıyor.