Aslında Bir Programlama Dili Olmayan HTML Nedir? Ücretsiz HTML Öğrenebileceğiniz Online Kurslar

Bir yazılımcı olmasanız bile HTML nedir, mutlaka duymuşsunuzdur. Pek çok son kullanıcı, HTML’i bir programlama dili olarak bilir. Ancak HTML bir programlama dili değildir. Temel olarak onun için bir metin işaretleme dili diyebiliriz. Yani bu dili kullanarak sıfırdan bir yazılım üretmezsiniz. Fakat o yazılımda okunur hale gelecek görsel ve metinleri bu dili kullanarak başarılı bir şekilde yazabilirsiniz.

23.02.2022 14:00:29 tarihinde yayınlandı.

Bir yazılımcı olmasanız bile HTML nedir, mutlaka duymuşsunuzdur. Pek çok son kullanıcı, HTML’i bir programlama dili olarak bilir. Ancak HTML bir programlama dili değildir. Temel olarak onun için bir metin işaretleme dili diyebiliriz. Yani bu dili kullanarak sıfırdan bir yazılım üretmezsiniz. Fakat o yazılımda okunur hale gelecek görsel ve metinleri bu dili kullanarak başarılı bir şekilde yazabilirsiniz.

HTML dili kullanarak yazılan tabanlar genel olarak internet sitelerine eklenen öğelerin okunabilir olması için yazılır. Hatta bir blog sahibiyseniz bile HTML kodu yazabilir ya da blogunuza eklemek istediğiniz bir öğenin hazır HTML kodunu kullanabilirsiniz. Gelin önce HTML nedir, ne işe yarar sorularını yanıtlayalım. Daha sonra ise bu yardımcı dili ücretsiz olarak öğrenebileceğiniz kursları görelim.

İlk kez 1993 yılında ortaya çıkan Hypertext Markup Language, kısaca HTML, Türkçesi ile Hiper Metin İşaretleme Dili; adından da anlaşılacağı üzere bir programlama dili değildir. HTML için en geniş tanımıyla bir metin işaretleme dili demek doğru olacaktır. Pek çok farklı sürümü olsa da günümüzde HTML5 kullanılmaktadır.

HTML dili ile yazılan tabanlar, internet sitelerinde kullanılır. Yani HTML dili kullanarak sıfırdan bir yazılım ortaya çıkarmanız imkansızdır. Bu nedenle bir programlama dili olarak kabul edilmez. Bazı yazılımların içinde HTML dili ile oluşturulmuş kod tabanları görebilirsiniz ancak bunlar yalnızca eklenen öğelerin çevrimiçi dünyada okunması için eklenmişlerdir.

En basit internet sitesinde bile onlarca, yüzlerce ve hatta binlerce farklı yazı ve görsel vardır. Bu internet sitesi, kabaca anlatmak gerekirse, internet tarayıcısı tarafında okunur ve bize gösterilir. Her bir öğe farklı bir programlama dili kullanılarak oluşturulursa internet tarayıcısının işinin ne kadar zor olacağını hayal etmek hiç zor değil.

Bu noktada devreye HTML giriyor. İnternet sitelerine eklenen tüm öğelerin, tüm internet tarayıcıları tarafından okunur olması için HTML dili kullanılır. Yani bu dil, bir nevi temel bir okunurluk kuralı oluşturur. CSS ve JavaScript gibi dillerle birlikte kullanıldığı zaman ortaya gerçek anlamda başarılı internet siteleri çıkar.

Uzun yıllardır yazılım sektöründe çalışan bilgisayar mühendisi Ercan Ayhan tarafından hazırlanan Bir Saatte Html Öğren kursunda; internet sitelerinin temel yapısının HTML dili olduğunu, daha önce hiç görmeseniz bile HTML dili ile yazmayı ve sıkça karıştırılan HTML ile CSS dili arasındaki farkı öğreneceksiniz. Kursa katılmak için Visual Studio Community ve internet tarayıcısına ihtiyacınız var. Kursun Udemy sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bilgisayar mühendisi Kaan Academy tarafından hazırlanan HTML5 ve CSS3 kursu sonunda bir uzman olmayacaksınız ancak HTML5 ve CSS3 dillerini orta seviye kullanmayı öğreneceksiniz. Kurs sıfırdan başlıyor. Yani eğer daha önce HTML5 ve CSS3 dilleri hakkında herhangi bir bilginiz yoksa bile bir bilgisayarınız olsun yeter. Kursun Udemy sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Harry Potter Evreninin Yaratıcısı J.K. Rowling’in Merak Uyandırıcı ve Sürükleyici 10 Kitabı

Hepimiz hayatımızın bir kısmında sihirli süpürgeye atlayıp gökyüzünde uçmak hatta o süpürgenin bizi Hogwarts gibi sihirli bir okula götürmesini istemişizdir. J.K. Rowling yarattığı evren ile bize bu hayalleri kurdurmuş olan kişi olarak biliniyor. Ayrıca kendisinin Harry Potter evrenini yaratmasıyla birlikte büyük bir üne kavuştuğu da bilinen bir gerçek.

NFT Lootlarız Artık... PUBGnin Geliştiricisi, Blockchain Devi Solana ile İş Birliği Duyurdu

PUBG: Battlegrounds ve PUBG: Mobile gibi dev oyunların ardındaki isim olan Krafton, bugün önemli bir ortaklık duyurusu açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, popüler Blockchain şirketi Solana Labs (SOL) ile iş birliği yapıldığı ve iş birliğinin uzun vadeli olduğu ifade edildi. Krafton'un bu anlaşmayı yapmasının nedeni Blockchain ve NFT temelli oyunlardı. Hatta yakın bir gelecekte PUBG'de NFT'lerle bile karşılaşabiliriz.

Instagram, Arkadaşlarınıza Gönderdiğiniz Reels Videolarını DM’de Bulmayı Kolaylaştırıyor

Kullanıcı deneyimini iyileştirmek için sürekli yeni özellikler getiren Instagram, şimdi de popüler kısa video formatı Reels konusunda bir hamleyle karşımıza çıktı. İlk olarak Dijital Ağlar isimli bir Türk Twitter hesabı tarafından fark edilen bu özellik, son zamanlarda paylaştığınız Reels videolarına kolayca ulaşmanızı sağlıyor.