Bilgisayarınızı Akıllı Telefona Dönüştüren Emülatör Nedir, Ne İşe Yarar? 5 Emülatör Uygulaması Tavsiyesi

Bir cihazın başka bir cihazı taklit ederek çalışması için hazırlanan programlara emülatör deniyor. Bu sayede hem donanımsal hem de yazılımsal olarak pek çok program ya da cihaz taklit edilebiliyor. Emülatör yazılımları sayesinde insanlar tek bir cihaz üzerinden ismi unutulmuş olan pek çok sistemi kullanabiliyor. Ayrıca güncel sistemler için de emülatör uygulamaları kullanılabiliyor. 

8.03.2022 19:30:21 tarihinde yayınlandı.

Bir cihazın başka bir cihazı taklit ederek çalışması için hazırlanan programlara emülatör deniyor. Bu sayede hem donanımsal hem de yazılımsal olarak pek çok program ya da cihaz taklit edilebiliyor. Emülatör yazılımları sayesinde insanlar tek bir cihaz üzerinden ismi unutulmuş olan pek çok sistemi kullanabiliyor. Ayrıca güncel sistemler için de emülatör uygulamaları kullanılabiliyor. 

Bu durum genellikle yazılımsal ya da donanımsal olarak gerçekleşebiliyor. Yazılımsal ve donanımsal taklitler için genellikle çalıştıkları sistemi kullanan emülatörler, her zaman çok kararlı bir şekilde çalışmıyor. Bunun sebebi ise bu çalışma mantığı oluyor. 

Bilgisayarınızda ikinci bir cihaz kullanabilmeniz için hazırlanan uygulamalara emülatör diyoruz. Donanımsal ve yazılımsal taklitlere dayalı olarak çalışıyorlar. Bu sayede bilgisayarınıza kuracağınız bir emülatör ile Android işletim sisteminizi kullanabilirsiniz. Ya da oyun oynayabilirsiniz. Bununla birlikte oyun konsolu emülatör programları ile atari gibi oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz. 

Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için ayrı uygulamalara sahip olan emülatörler tamamen kullanıcı odaklı geliştiriliyor. Ayrıca işletim sistemleri için kullanılan emülatörler de bulunuyor. Bu uygulamalar sayesinde Windows bilgisayarınızda Linux’u çalıştırabiliyorsunuz. Sanal diskler ya da bu konuda üretilen başarılı emülatörler özellikle işletim sistemleri için oldukça pratik bir çözüm sunuyor. 

Her türlü bilgisayar ve işletim sistemi benzersizdir. Bu yüzden de bir sistemde çalışan program haliyle başka bir uygulamada çalışmayacaktır. Örneğin Windows bilgisayarda ya da Mac üzerinde Android işletim sistemini çalıştıramazsınız. Bir Android uygulamasını Windows bilgisayarında kullanamazsınız (Windows 11 bu konuda güncellemeler yapmaya devam ediyor). Emülatörler de tam da bu aşamada devreye giriyor ve ihtiyaçlarınıza en azından belirli bir süreç için çözüm üretiyor. 

Örneğin Mac bilgisayarınızda çalıştırmanız gereken bir Windows uygulaması var ise bu konuda üretilen emülatörlere göz atabilirsiniz. Bu sayede bir Mac bilgisayarda Windows uygulamasını çalıştırabilirsiniz. Bunun yanında eski tip video oyunlarını sevenler için de emülatörler bulunuyor. Eski video oyunları çok daha yüksek bir ekran çözünürlüğü kalitesiyle çalıştırılabiliyor. Emülatörlerin dezavantajları da var tabii. 

Bunların başında genellikle donanım yavaşlığı ön plana çıkıyor. Örneğin Windows bilgisayarınızda Android uygulaması açmaya çalışıyorsunuz diyelim. Uygulama normal Android cihazlardan daha yavaş çalışabiliyor. En büyük dezavantaj kararsızlık, yavaşlık ve donma gibi sorunlar olabiliyor. Tabi bu da taklit edilen uygulamaya göre değişkenlik gösteriyor. 

Emülatör programlarının çalışma mantığı teoride basittir. Bir tiyatrocu gibi başka karakterin rolüne bürünür ve farklı yazılımları taklit etmeye çalışır. Bu da yer yer kasmalara sebebiyet verirken yer yer sorunsuz bir kullanım sunar. Yazılımı bilgisayarınıza ya da telefonunuza kurarsınız ve çalıştırmak istediğiniz uygulamayı da emülatör üzerinden kurarsınız. 

Bu sayede istediğiniz uygulamaları çalıştırabilme imkanınız olur. Bunu yaparken de olabildiğince hızlı yapmak istersiniz. İşte burada da en iyi emülatör uygulamaları tavsiyesi devreye giriyor. İşte sizin için derlediğimiz en iyi 5 emülatör uygulaması.


Kaynak webtekno.com

 

YouTuber Logan Paul, Dünyanın En Pahalı Pokemon Kartını NFT’ye Dönüştürdü (Sadece Kartın Fiyatı 5 Milyon Dolardı)

Dünyanın en popüler YouTuberl'arından bir tanesi olan Logan Paul, Pokemon kartlarına para harcamaktan korkmayan isimlerden bir tanesi. Bugüne dek milyonlarca dolarlık harcama yapıp en özel kartları satın alan YouTuber'ın en kıymetli Pokemon kartı ise tam 5,2 milyon dolar değerinde. Bu benzersiz kart, fiyatı nedeniyle Guinness Rekorlar Kitabı'na da girmiş durumda.

Yapay Zekâ Atılımları, Çini Bu Alanda İlk Süper Güç Yapabilir

Yapay zekâ, son senelerde hayatımıza dâhil olan ve oldukça ilgi çeken bir teknoloji konumunda. Yetenekleri çok çeşitli alanlara uzanabilen bu teknolojiyle en fazla ilgilenen ülke olan Çin, yapay zekâ ekosistemini oluşturabilmek için devasa miktarda veriyi yetenek, şirketler ve sermayeyle birleştiriyor.

Call of Duty Modern Warfare 2 Resmen Duyuruldu: Task Force 141 Geri Geliyor

Oyun dünyasının en sevilen serilerinden olan Call of Duty’nin yeni oyunun heyecanla bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde ABD merkezli oyun geliştiricisi Infinity Ward, 2019 yılında çıkan Call of Duty: Modern Warfare serisinin devamı olması beklenen yeni oyun için oyuncuları oldukça heyecanlandıran bir paylaşımda bulunmuştu.

Elon Musk’ın İnsan Beyniyle Bilgisayarı Birleştirecek Şirketi Neuralink, Yakında Etkinlik Düzenleyecek

Elon Musk, yapay zekayla insan beynini birleştirmeyi hedefleyen şirketi Neuralink’in, 28 Ağustos’ta önemli bir duyuru yapacağını duyurdu. Yapılacak duyuru hakkında çok fazla bilgi vermeyen ünlü CEO, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Onları yenemezsen, onlara katıl” ifadesini kullanarak Neuralink’in görev beyanı yapacağını söyledi.