Bir Neslin Çocukluğunu Çalan Efsanevi Oyun Metin 2 Nasıl Battı?

Aslına bakarsanız Metin 2’nin tam olarak battığını söylemek doğru olmaz, zira oyun hem orijinal serverında hem de PVP serverlarda oynanmaya devam ediliyor. Ancak bir dönem ne kadar popüler olduğunu hatırlayan hatta oyunu oynamış olanlar için Metin 2’nin şu anki hali oldukça kötü. 

20.03.2023 22:45:12 tarihinde yayınlandı.

Aslına bakarsanız Metin 2’nin tam olarak battığını söylemek doğru olmaz, zira oyun hem orijinal serverında hem de PVP serverlarda oynanmaya devam ediliyor. Ancak bir dönem ne kadar popüler olduğunu hatırlayan hatta oyunu oynamış olanlar için Metin 2’nin şu anki hali oldukça kötü. 

Bunun belli başlı birçok sebebi var ve hepsine bugünkü içeriğimizde değinmeye çalışacağız. Şimdi önce bu efsane oyunun gerçek bir efsane olduğu günlere doğru yolculuğa çıkalım ve Metin 2’yi bitiren hamleleri tek tek inceleyelim.

Alışık olduğumuz Metin 2 tarzı bu oyunda çok daha basit grafiklerle oyunculara sunulmuştu. O dönem oyun, Asya pazarında büyük bir beğeni toplamış olsa da dünyaya açılamadı. Zira Metin 1’in geliştiricisi olan Ymir Entertainment henüz yeni kurulmuş bir şirketti.

Ymir, bu oyundan başarılı sonuçlar alınca da Metin 1’i dünyaya açmak yerine Metin 2’yi geliştirmeye karar verdi. 2003 yılında Metin 2’nin ilk şemaları hazırdı ve halihazırda var olan oyuncu kitlesi bu oyunu merak içinde bekliyordu. Oyundaki grafikler iyileştirilmiş, yeni kamera açılarıyla birlikte birçok yenilik eklenmişti.  

Metin 2, etkinliğin gözde oyunlarından biri oldu. Hemen her ülkeden şirketler oyunun yayıncısı olmak için şimdiden sıraya girmişti. Asya pazarındaki oyuncular, bu yeni oyuna en az bir önceki oyun kadar ilgi gösteriyordu.  

Tanıtılmasının üzerinden geçen 2 yılın ardından 2006 yılında oyunun yayıncılığı Gameforge’a geçti. Gameforge, Metin 2'nin büyümesindeki en büyük girişimlerden birini gerçekleştirdi. 

Avrupa’da açılan ilk sunucu Almanya oldu. Ardından diğer ülkelere yayıldı ve yaklaşık 1 yıl gibi bir sürenin sonunda da Metin 2, 17 dilde oynanabiliyordu. Türkiye’de ise 2007 yılında, Türkçe dil seçeneğiyle piyasaya sürüldü ve oyuncu tüm Avrupa’da büyük bir oyuncu kitlesine ulaşmayı başardı. 

Gameforge tarafından satın alınması oyunu adeta popülerliğinin zirvesine taşımıştı. Ancak öte yandan çok fazla oyuncuya ulaşması beraberinde sorunları da getirdi. 2009 yılına geldiğimizde oyunculardan şikayet üstüne şikayet gelmeye başladı. Bu şikayetlerin başında da oyundaki hatalar, hileler ve dolandırıcılıklar geliyordu. 


Kaynak webtekno.com

 

Hasan Can Kaya, Fırat Üniversitesi ile Kavgalık Oldu: İşte Her Şeyi Başlatan Espri ve Ardı Ardına Gelen Açıklamalar

Son yıllarda Türkiye'de en çok konuşulan komedyenler arasında yer alan Hasan Can Kaya ile Elazığ'da hizmet vermekte olan Fırat Üniversitesi, Exxen'de yayınlanan Konuşanlar isimli program nedeniyle karşı karşıya geldi. Üniversite yönetimi, programda sarfedilen sözler nedeniyle Hasan Can Kaya hakkında yasal süreç başlatılacağını duyurdu.

Ubisoft, Tüm Dünyada Oyun Fiyatlarına Zam Yapacağını Açıkladı: Peki Türkiye Fiyatlarına Ne Olacak?

Oyun sektörü günden güne daha da değerli bir sektör olmaya devam ederken, özellikle yeni nesil konsolların çıkışıyla birlikte pek çok oyuncuyu güzel gelişmeler yaşanmıştı. Bu gelişmelerin en başındaysa küresel oyun fiyatlarında yaşanan artış geliyordu. Normalde 60 dolardan satılan yüksek bütçeli en üst düzey kategorideki (AAA) oyunların standart fiyatı 70 dolara çıkarılmıştı.

Twitch Skandalına Adı Karıştığı İçin BBLden Atılan Esporcu ve Yayıncılar Belli Oldu

Muhtemelen duyduğunuz üzere son günlerde Twitch üzerinden yürütülen dolandırıcılık olaylarıyla ilgili birçok bilgi ortaya çıktı ve birçok yayıncı, bu bilgiler ışığında açıklamalarda bulundu. Jahrein' Ahmet Sonuç, canlı bir görüşmede bize bit dolandırıcılığı olaylarının iç yüzünü anlatmıştı. EasterGamersTv kanalı, dolandırıcılıkla alakasının olmadığını açıkladığı bir video paylaşıp çoğunlukla olumsuz tepki çekmişti. 

Apple Music ve Apple TV Nihayet Windowsa Geldi (Ama Birkaç Eksikle)

Microsoft, 2022 yılının sonlarında popüler müzik platformu Apple Music ve medya hizmeti Apple TV’nin Windows 11'e geleceğini açıklamıştı. Bugün ise uzun süredir beklenen gerçekleşti ve iki uygulama da sessiz sedasız kullanıma sunuldu. Bunlara ek olarak, Apple Devices’ın Windows versiyonu da aynı şekilde bugün çıkış yaptı.