ChatGPT, İşletmenin Ardından Hukuk Bölümünün Mezuniyet Sorularından da Geçer Not Almayı Başardı!

OpenAI’ın geliştirdiği yapay zekâ ChatGPT, son zamanlarda birçok olaydan ötürü bilim ve akademik dünyanın manşetlerinde yer alıyor. Öğrenciler her ne kadar bu yapay zekâ üretim aracını çok yararlı bulsa da öğretmenler, akademisyenler ve bilim insanları bir hayli endişeli.

1.02.2023 01:30:21 tarihinde yayınlandı.

OpenAI’ın geliştirdiği yapay zekâ ChatGPT, son zamanlarda birçok olaydan ötürü bilim ve akademik dünyanın manşetlerinde yer alıyor. Öğrenciler her ne kadar bu yapay zekâ üretim aracını çok yararlı bulsa da öğretmenler, akademisyenler ve bilim insanları bir hayli endişeli.

Endişeli olmalarının sebebi aşikâr. ChatGPT, ona verdiğiniz ‘bana bir makale yaz’ tarzı görevlerin çoğunu sorunsuzca yerine getirebiliyor. Bu da öğrencilerin başarıya giden yolda hile yaparak ilerleyebilmelerine olanak sağlıyor.

Minnesota Üniversitesi'ndeki hukuk profesörleri, yaptıkları yeni bir araştırmada ChatGPT'ye okullarının dört dersinde öğrencilere yaptıkları lisansüstü sınav sorularını verdiler. Kendi kendine öğrenebilen yapay zekâ, tüm sınavlarda ortalama bir not olan C+ almayı başardı ve sınavları vermiş oldu.

Bunun yanı sıra Wharton’da bir profesör olan Christian Terwiesch, ChatGPT’yi okulun işletme sınavına soktu. Yapay zekâ, B gibi ortalamanın üstünde bir not alarak sınavı başarıyla verdi. Ancak yapay zekânın sınav sonuçlarının tutarsız olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

ChatGPT’yi sınava tabi tutan hukuk ekibinin dediğine göre yapay zekâ, temel yasa kuralları ve teoriyi özetleme konusunda iyi bir iş başarıyor ancak konu bir dava ile ilgili sorunları tanımlamak ve çözmek olduğunda saçmalamaya başlıyor.

İşletme sınavına tabi tutulduğunda ise Terwiesch’in dediğine göre ChatGPT, basit işlem yönetimi ve süreç analizi problemlerini çözmede çok başarılı ancak ileri düzey süreç problemlerini çözemediğini ve hatta 6. sınıf matematik problemlerinde bile başarısız olduğunu belirtiyor.

İLGİLİ HABER Google, Yazdıklarınızı Müziğe Dönüştürecek Yeni Yapay Zekâsını Tanıttı (Mırıldanabilirsiniz de)

ChatGPT’nin gördüğünüz gibi daha çok gelişmesi gerekiyor ancak şu anki hâliyle bile gerçekten korkutucu. Çünkü bu yapay zekâ henüz bir ‘bebek’, daha ilk yılını bile doldurmadı. Gelecekte neler yapabileceğini bir de siz düşünün…

İLGİLİ HABER Her Şeyin Cevabını Şak Diye Veren Yapay Zeka ChatGPTyi KPSSye Soktuk, Devreleri Yandı!

İLGİLİ HABER "Kim Milyoner Olmak İster?" Yarışmasına Yapay Zekâ ChatGPTyi Soktuk: 1 Milyon TLyi Kazanabildi mi?


Kaynak webtekno.com

 

Bitcoin Üretmek Giderek Zorlaşıyor: Hash Oranında Geçen Yıla Kıyasla Devasa Artış Yaşandı

Kripto para sektörüyle içli dışlı olanlarınızın da bileceği üzere, yeni bir Bitcoin üretmek için çalışan makinenin çalışma hızına ‘hash oranı’ veya bir diğer ismiyle 'karma oranı' deniyor. Yeni blokları üretebilmek için saniye başına denk düşen toplam işlem gücünü temsil eden hash oranının ve anlık işlem gücünün yüksek olması ise o blockcahinin birçok çeşitli saldırıya karşı daha güvenli olduğu anlamına geliyor. 

Bu Sefer Razer Değil Doğa Yeşili: Dünyanın İlk Çevre Dostu Mouse Modelleri Tescillendi

Video oyun dünyasının en popüler ekipman üreticilerinden Razer, düzenlediği bir etkinlikte önemli bir açıklama yaptı. Şirket, "Basilisk V3" ve "DeathAdder Essential" olarak isimlendirilen mouse modellerinin artık ECOLOGO sertifikalarına sahip olduğunu duyurdu. Peki bu sertifika tam olarak ne işe yarıyor Razer, bu sertifikada dünyada bir ilk olma yoluna gitti?

Apple Haritalar Artık Elektrikli Bisikletlere Özel Rota Gösterecek

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın navigasyon uygulaması Haritalar ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Uygulamanın kodları üzerinde incelemeler yapan bağımsız iOS geliştiricisi Steve Moser, bu uygulamaya gelecek yeni bir özelliği açığa çıkardı. Bu özellik, bisiklet kullanan, özellikle de elektrikli bisiklet kullanan kullanıcıları memnun edecek gibi görünüyor.

Geleceği 1 Saniyeliğine Tahmin Eden Yapay Zeka Geliştirildi: Peki Bu Ne Anlama Geliyor?

Geleceğe gitmek fikri şu anki sahip olduğumuz teknoloji ile imkansız. Zira yapılan bilimsel çalışmalar, çoğunlukla falcılıkla özdeşleşen "geleceği görme" davranışı ile ilişkili değil. Başlığı okuyunca ‘1 saniye sonrasını tahmin etmekte ne var?’ diyebilirsiniz ancak inanın iş öyle değil. Bilim dünyasında yapılan bu keşif ile birlikte çok önemli bir çağın kapısı aralanıyor: Geleceği tahmin etmek.