ChatGPT, Artık İnternete Tam Anlamıyla Erişebiliyor: Sipariş Verebilecek, İstediğiniz Her Bilgiyi Alabileceksiniz!

Kasım 2022’de çıkış yapan ve internette kısa süre içinde bir devrim başlatan ChatGPT, ilk haftalarında hiçbir şekilde internete erişim sağlamıyordu. Yapay zekâya bir bağlantı verseniz bir bu bağlantıyı ziyaret edemeyeceğini söylüyor, 2021 yılına ait verilerle cevaplar sunuyordu.

25.03.2023 22:15:11 tarihinde yayınlandı.

Kasım 2022’de çıkış yapan ve internette kısa süre içinde bir devrim başlatan ChatGPT, ilk haftalarında hiçbir şekilde internete erişim sağlamıyordu. Yapay zekâya bir bağlantı verseniz bir bu bağlantıyı ziyaret edemeyeceğini söylüyor, 2021 yılına ait verilerle cevaplar sunuyordu.

Fakat bu durum yavaş yavaş değişmeye başladı. Son sürümlerle birlikte verdiğiniz bağlantıları ziyaret etmeye başlayan ChatGPT, artık bunun da ötesine geçmeye hazırlanıyor. Kendi internet araçlarına kavuşarak, internetten sipariş vermenizi bile sağlamaya başlayacak.

OpenAI Başkanı ve Kurucusu Greg Brockman, Twitter’da yaptığı paylaşımda ChatGPT’nin artık internete tam anlamıyla erişmeye başlayacağını duyurdu. Sohbet aracı, OpenAI ekibi ve üçüncü taraf şirketler ile ortaklaşa geliştirdiği eklentiler ile pek çok yeni yeteneğe kavuşacak.

Bu yeteneklerden biri, OpenTable ve Instacart eklentileri ile pişirmek istediğiniz yemek için gerekli malzemeleri sizin adınıza sipariş etmek bile olacak. ChatGPT’ye istediğiniz türde bir yemeği söyleyebilecek, gereken malzemeleri söylemesini ve sipariş etmesini isteyebileceksiniz.

Greg Brockman’ın bir videoyla gösterdiği bu örnek, ChatGPT’nin internet erişim kabiliyetlerinin yalnızca bir bölümü olacak. ChatGPT için geliştirilen eklentiler ile internetteki her türlü bilgiyi edinebilecek, kendiniz için işlemler yaptırabileceksiniz.

Elbette bu eklentiler de ChatGPT’nin geleceğinin yine ufak bir bölümü olacak. Yapay zekânın önümüzdeki aylarda daha fazla eklentiye ve dolayısıyla yeteneğe kavuşmasını bekleyebilir, üçüncü taraf geliştiricilerin de yeni araçlarıyla neredeyse her şeyi otomatikleştirmemizi sağlamasını bekleyebiliriz.

ChatGPT için yayınlanan ve yapay zekâ ile internete erişim sunan eklentiler, şu anlık sınırlı sayıda geliştiricinin ve ChatGPT Plus kullanıcısının kullanımına açıldı. Ekip, eklentilerin ne zaman herkesin kullanımına açılacağı konusunda bilgi paylaşmadı. Eklentilerin bekleme listesine girmek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

İLGİLİ HABER ChatGPTyi Eleştiren Onaylı Bir Makaleyi Bizzat ChatGPTnin Yazdığı Ortaya Çıktı!


Kaynak webtekno.com

 

Öğretmensiz Eğitim Modeli Uygulanan Tamamen Ücretsiz 42 Yazılım Okulları Açıldı: Öğrencilere İş Garantisi Veriyor

Hızla dijitalleşen dünyamızda yeni iş istihdamları ortaya çıkarken halihazırda dijitale yönelik olanlar ise değere biniyor. Söz konusu çalışma alanlarına yoğunlaşan kişiler ya gelecekte büyük değer kazanacak olan meslekleri üzerinde çalışabilecekleri bir yer bulamıyor ya da bu alanlara yönelik şirketler, çoğunlukla yeni olduklarından yetkin kişileri bulmakta zorluk çekiyor.

Realme 9 Pro, Özelliklerine Göre Fena Olmayan Fiyatıyla Duyuruldu

Çinli teknoloji şirketi Realme, düzenlediği bir etkinlikte iki yeni akıllı telefon ile karşımıza çıktı. "Realme 9 Pro" ve "Realme 9 Pro+" olarak isimlendirilen akıllı telefonlar, en çok da fiyatlarıyla gündem olacaklar gibi görünüyor. Zira günümüz koşullarında orta ila üst segment aralığında sıkışıp kalan modeller, oldukça yüksek fiyatlara sahipler gibi görünüyor. Peki Realme'nin yeni akıllı telefonları tüketicilere neler vadediyor?

YouTube Kanalı Olan Bu Köy, Ne Tarz Videolar Paylaşarak Milyonlarca İzlenme Sağlıyor? İşte Etkileyici Hikâyesi

Geçmiş zamanlarda; fakir köylerin kalkınması için kooperatifler kurulur, köylere tarım ve hayvancılık üzerine uzman ekipler gönderilir, devlet tarafından eğitim, sağlık ve altyapı konusunda çeşitli projeler gerçekleştirilirdi. Her ne kadar bu adımlar geçmişte bir nebze başarılı olduysa da, teknoloji çağında yeni çözümler de üretilebiliyor.

NFT Piyasası Tamamen Tarihe Karışabilir: En Önemli Özelliği Kaldırılıyor!

Kripto varlık piyasalarının geçtiğimiz yıllardaki trendi, NFT'lerdi. Değiştirilemez tokenler olarak da bilinen blok zinciri tabanlı NFT'ler, en basit anlatımı ile herhangi bir dijital içeriğin lisanslanmasını ve sadece bir kişiye ait olmasını sağlıyordu. O dönemler büyük ses getiren ve insanların devasa paralar döktükleri teknolojinin dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi de eser sahiplerinin haklarının korunmasıydı.