ChatGPTyi Yem Olarak Kullanan Kötü Amaçlı Yazılımların Sayısı Hızla Artıyor!

ChatGPT gibi üretken yapay zekâ modelleri her ne kadar heyecan verici olsalar da bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Kötü amaçlı aktörler tarafından kullanılmaları da bu risklerden biri. Teknoloji devi Meta tarafından bugün yapılan bir açıklama, ChatGPT’den yararlanan kötü amaçlı yazılımların artışta olduğunu ortaya koydu.

4.05.2023 23:15:09 tarihinde yayınlandı.

ChatGPT gibi üretken yapay zekâ modelleri her ne kadar heyecan verici olsalar da bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Kötü amaçlı aktörler tarafından kullanılmaları da bu risklerden biri. Teknoloji devi Meta tarafından bugün yapılan bir açıklama, ChatGPT’den yararlanan kötü amaçlı yazılımların artışta olduğunu ortaya koydu.

Meta, ChatGPT’nin kötü amaçlı uygulamalar ve tarayıcı uzantıları indirmek için bir yem olarak kullanıldığını belirtti. Şirketten bir yönetici, bu durumu kripto para dolandırıcılıklarına benzetti.

Sosyal medya devi, geçtiğimiz mart ayından bu yana 10 kötü amaçlı yazılım ailesi ve 1000’den fazla kötü amaçlı bağlantı bulduğunu ifade etti. Ayrıca bu yazılımların, yapay zekâ destekli sohbet botu ChatGPT’yi içeren araçlar olarak kullanıcılara tanıtıldığı da açıklamalar arasında yer aldı. Meta’ya göre bazı yazılımların, zararlı dosyaların yanında gerçekten ChatGPT işlevselliğini sağladığı bile görüldü.

Rapor hakkında düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Meta Bilgi Güvenliği Sorumlusu Guy Rosen, yaşanan bu durumu kripto paralarda gördüğümüz benzer vakalara benzetti ve şunları söyledi: “ChatGPT yeni kriptodur”

Rosen ve diğer Meta yöneticileri, ChatGPT gibi üretken yapay zekâ teknolojileriyle bağlantılı bu tarz tehlikelere karşı önlemleri almaya başladıklarını ekledi.

İLGİLİ HABER Dünyanın En Zengin 7 Ülkesi, Yapay Zekaya Karşı Ortak Bildiri Yayınladı

Bu gelişme, yapay zekâ modellerinin güvenliği hakkındaki tartışmaların ortasında geldi. Daha önce birçok kez ChatGPT olarak lanse edilen ve kullanıcıları kandırmaya çalışan birçok sahte uygulamanın internette görülmüştü.


Kaynak webtekno.com

 

İçerisinde Gökdelenlerin Olduğu Yeni PUBG Haritası Destonu İnceledik: Neler Sunuyor?

Dünyanın en ünlü hayatta kalma oyunlarından biri olan; PC ve konsollardan ücretsiz olarak oynanabilen PUBG: BATTLEGROUNDS'ın yeni haritası Deston nihayet çıktı. 8x8 km'lik bir alana sahip olan yeni harita, bizlere çok geniş bir alanda farklı koşullar sunmayı vadediyor. Tek bir harita üzerinde gelmiş geçmiş en yüksek gökdelenlere sahip şehirden bataklık ortamına kadar pek çok şey sunan Deston'u daha çıkış yapmadan deneyimleme şansım oldu. Bugün sizlere bir PUBG oyuncusu olarak yeni haritada ne gibi yenilikler olduğu, bu yeniliklerin biz oyuncuların deneyimine neler kazandırdığını açıklayacağım.

EA, Gözünü Cüzdanımıza Dikti: Oyun Tarzınıza Göre ‘Ücretli’ İçerik ve Reklam Gösterecek Sistemin Patentini Aldı

EA Games’in paraya ne kadar paraya aç bir şirket olduğu gerçeği oyun camiası arasında bir şaka haline geldi. Oyuncular, gerek FIFA Ultimate Team gerek Battlefield Battle Pack gerekse Star Wars Battlefront olsun yıllardır EA Games’in oyunlarındaki oyun içi alışveriş sistemiyle alay ediyorlar. Ancak bu sefer EA gerçekten gözünü cüzdanlarımıza dikmiş gibi görünüyor.

DOGE Katili Olarak Bilinen SHIB’ten Sonra Göze Çarpan FLOKI Nedir, Nasıl Alınır?

2021’de kripto para arzında tavan yaşanmasını sağlayan birimlerden biri de hiç şüphesiz DOGE olmuştu. Elon Musk’ın desteğini alan kripto para birimi, piyasanın trendini belirleyip pek çok yatırımcıya kazandırdığı gibi bir çoğuna da kaybettirdi. Hal böyle olunca -yüzeysel olarak- DOGE’ye benzeyen pek çok kripto para birimi ortaya çıktı, ancak bunlardan çok azı yoluna devam edebildi. Shiba Inu ve onun da üzerine çıkan başarılara sahip Floki Inu bunlardan ikisiydi.

Yapay Zekâ Destekli Google Aramaya Görsel Oluşturma Özelliği Geldi!

Yapay zekâ yarışında öne çıkan şirketlerden olan Google, geçtiğimiz mayıs ayında düzenlediği I/O etkinliğinde arama motoruna gelecek özellikleri açıklamıştı. Bu özelliklerden biri de Üretken Arama Deneyimi (SGE) olarak adlandırılan yapay zekâ desteğiydi. Bing’e rakip olarak çıkarılan SGE, tıpkı diğer sohbet botları gibi kullanıcıların sorularına cevap verebiliyor ve âdeta Google’la sohbet eder gibi arama yapmanızı sağlıyordu.