Elon Musk, Twitterda Gizli Yasaklamalar Uygulandığını Kabul Etti: "Bundan Kimsenin Haberi Yoktu"

Son günlerde internette gördüğümüz hiçbir şeye güvenemez olduk. Öyle ki Elon Musk bile satın aldığı şirket olan Twitter'da bile kimsenin haberinin olmadığı kaynak kodları bulduklarını açıkladı. Peki bu kaynak kodları ne için ve neden oradaydı? 

18.06.2023 22:45:08 tarihinde yayınlandı.

Son günlerde internette gördüğümüz hiçbir şeye güvenemez olduk. Öyle ki Elon Musk bile satın aldığı şirket olan Twitter'da bile kimsenin haberinin olmadığı kaynak kodları bulduklarını açıkladı. Peki bu kaynak kodları ne için ve neden oradaydı? 

Musk'ın söylediğine göre bu kodlar Twitter'da uygulanan "shadowban" yani gizli yasaklamaları gösteriyordu. Bu gizli yasaklamalara göre; bazı kelimeler yasaklıydı ve bu kelimeleri kullanan tweetler ve hesaplar, diğer kullanıcılara önerilmiyordu. 

"Twitter ekibi, Twitter kodunun derinliklerine gömülü gizli yasaklar bulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta, düşük 'itibar puanlı' hesapların trend olmasını engelleyen bir önlem buldular. Hatta bu gizli yasak Elon Musk'ın hesabına da uygulanmış ve tweet'lerinin trend olmasını engellemişti." 

"Doğru. Dolapta çok fazla iskelet var. Şirketteki hiç kimse bu kodun varlığından haberdar bile değildi." 

Musk verdiği bu yanıtla birlikte; Twitter'da hesaplara ve tweet'lere gizli yasaklamalar ve kısıtlamalar uygulandığı da kabul etmiş oldu. Ancak kendisinin "Şirketten hiçkimse bu kodları bilmiyordu" iddiasına ise Ruby Media Group Başkanı Kristen Ruby'den oldukça ilginç bir yanıt geldi:

İLGİLİ HABER 17 Dev Müzik Şirketinden Twittera Milyon Dolarlık Dava: Binlerce Lisanssız Müziğe Göz Yumulmuş!

İLGİLİ HABER Türkiyenin En Çok Güvendiği Haber Kaynakları Açıklandı: Haberler Konusunda Instagrama Twitterdan Çok Güveniyoruz...


Kaynak webtekno.com

 

Dünyayı Birbirine Katan İsrailli Casus Yazılım Pegasus’un Tamamen Devre Dışı Bırakılacağı İddia Edildi

İlk kez 2016 yılında tespit edilen ve İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen ‘Pegasus’ casus yazılımı, ortaya çıkarılan belgelere göre gazeteciler, devlet yetkilileri, iş insanları ve aktivistler gibi pek çok önemli insanın hedef alınmasını kolaylaştırmıştı. Pegasus, bugüne kadarki en büyük siber tehlike olarak nitelendiriliyordu.

Nothing Markasının Yeni Kulaklığı Ear Stick’in Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı: Ruj Görünümlü Kulaklık Yapmışlar

OnePlus’ın kurucu ortağı olan Carl Pei’nin 2020 yılında Birleşik Krallık’ta kurduğu Nothing markası, özellikle tanıttığı ilk akıllı telefon olan Nothing Phone’un enteresan LED ışıklı tasarımıyla dikkat çekmişti. Şirket ayrıca ilk teknolojik ürünü olan Nothing Ear 1 isimli kablosuz kulaklığı ile de büyük beğeni toplamıştı.

Samsung, Dünyanın En Küçük 200MP Kamerasını Duyurdu (Peki Gerek Var mı?)

Akıllı telefon dünyasında 108 MP kameralar henüz nispeten yeni sayılmalarına rağmen yeni standarta dönüşmüşken daha yüksek çözünürlükler için de çalışmalar sürüyor. Xiaomi ve Motorola gibi şirketlerin 200 MP kamera üzerinde çalıştığı bilinirken bu teknolojiye vakit ayıran bir diğer şirket de Samsung idi.

Gmail Hesabına Farklı Cihazlardan Nasıl Giriş Yapılır ve Şifre Değiştirilir? (Bilgisayar, Android ve İOS)

İlk kez 2004 yılında hayatımıza giren Google şirketinin kullanıcılarına sunduğu Gmail e-posta hizmeti, bugün dünya çapında milyarlarca kullanıcıya sahip. Yani şöyle bir etrafınıza baktığınız zaman pek çok kişinin bir Gmail hesabına sahip olduğunu görürsünüz. Kaldı ki Android işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorsanız zaten Gmail adresiniz ve parolanızdan oluşan bir Google hesabına sahip olmalısınız.