En Ucuzunu Bulmadan Alışveriş Yapmayanlara: Fiyat Karşılaştırması Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Özellikle son birkaç yıldır, internetten alışveriş yapmak hem kolaylığı hem de sağladığı fiyat avantajları sebebiyle hayatımıza tamamen entegre olmuş durumda. Zaten yükselişte olan bu trend, pandemi ile birlikte vazgeçilmezimiz haline geldi ve 'tek tıkla alışveriş' adaptasyonu şartlar sebebiyle hızlandı.

26.05.2023 23:00:20 tarihinde yayınlandı.

Özellikle son birkaç yıldır, internetten alışveriş yapmak hem kolaylığı hem de sağladığı fiyat avantajları sebebiyle hayatımıza tamamen entegre olmuş durumda. Zaten yükselişte olan bu trend, pandemi ile birlikte vazgeçilmezimiz haline geldi ve 'tek tıkla alışveriş' adaptasyonu şartlar sebebiyle hızlandı.

Artık herkes market alışverişinden teknoloji alışverişine, kılık kıyafetten kitaplara aklınıza gelebilecek her şeyi ya hemen ya 'ertesi gün kapısında' istiyor. Ama bu kolaylık ve seçenek bolluğu, bilinçli bir tüketici olma gerekliliğini de artırıyor.

Eskiden mahallede birkaç esnafa uğrayıp karşılaştığımız seçenekler ve pazarlıkla aldığımız fiyatlar vardı, onlar arasından seçim yapardık. Ancak artık dünyanın her yerinden satıcılar bize seçenek ve fiyat sunabiliyor. 

Bu da her üründe onlarca farklı fiyatla karşılaşmamıza neden oluyor. Bilinçli bir tüketici ise tam da bu noktada birkaç basit adımla fiyat karşılaştırması yapması gerektiğini biliyor.

Örneğin Akakçe, Türkiye’nin ilk fiyat karşılaştırma platformu olarak bu konuda işimizi kolaylaştıracak pek çok şey sunuyor.

Tek bir alışveriş için 'Aman, 100-200 TL ucuza alsam ne değişir' deseniz de, fiyat karşılaştırması yapmak ve fiyat değişimlerini takip etmek uzun vadede ciddi avantaj sağlıyor. O 100-200 TL, birkaç ayda belki de binlerce liranın cebinizde kalması demek oluyor.

Bu adımları aklınıza gelen her ürün için uygulayabilirsiniz. Özellikle fiyat değişimlerinin sık yaşandığı, yüksek fiyatlı teknolojik ve elektronik ürünlerde büyük fayda sağlayan bu adımlar, market alışverişleri ve aylık düzenli harcama yaptığınız ihtiyaçlarınız için de aynı oranda avantajlı.

Malum, internetten alışverişte 'indirim' kavramı biraz da pazarlama stratejisine dönmüş durumda. Bu da aslında gerçek olmayan, yükseltilip alçaltılan fiyatların indirim olarak önümüze sunulmasına neden oluyor.

Fakat bir ürünün fiyat değişimlerini takip etmek, alacağınız fiyatın gerçekten iyi bir fiyat olup olmadığını anlamanızı sağlıyor. Akakçe'de yer alan fiyat değişim grafikleri de bu noktada en iyi yardımcınız haline geliyor. Bu grafikler, ürünlerin haftalık, aylık ve yıllık olarak fiyat değişimlerini incelemenizi mümkün kılıyor.


Kaynak webtekno.com

 

Rusya Uzay Ajansından Korkutan Uyarı: Yaptırıma Uğrarsak, Uluslararası Uzay İstasyonu Avrupa veya ABDye Düşebilir

Rusya Uzay Ajansı Başkanı, Rus uzay programını etkileyecek olan herhangi bir yaptırımın Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) ABD veya Avrupa'ya düşmesine yol açabileceği konusunda ültimatom verdi. Roscosmos'un (Rusya Uzay Ajansı) genel müdürü Dmitry Rogozin verdiği demeçte, ‘Rus uzay ajansının yardımı olmadan Avrupa ve ABD’nin Uluslararası Uzay İstasyonu’nu güvenli bir şekilde çalıştıramayabilir veya yere düşmesini engelleyemeyebilir’ ifadelerini kullandı.

Sizin Şifreniz de Listede Olabilir: 2021de Türkiyede ve Dünyada En Çok Kullanılan Şifreler Açıklandı

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte özellikle internet ve sosyal medya kullanımında son derece önemli hale gelen şifre kullanımının ne yazık ki kullanıcılar tam anlamıyla bilincinde değil. Sıkça yaşanan hesap ya da kişisel verilerin çalınması gibi olayların başında zayıf şifreler geliyor. İstanbul fethedilmeseydi şifresiz kalacak olan amcalar, kendisi unutacağı için hesabını çalacak olan kişiye çerezlik şifre sunan kullanıcılar derken şifre bilincinin oturmadığı gözler önüne seriliyor.

Türkiye’yi Sallayan ‘Kara Para Aklama’ Skandalına Karışan Yayıncı Panky, Twitch’e Geri Döndü: Yayına Tepki Yağdı

Oyun ağırlıklı canlı yayın platformu Twitch, geçtiğimiz aylarda Türkiye’de çok büyük bir skandalla gündeme gelmişti. Twitch verilerinin sızdırılması sayesinde aydınlığa çıkan bilgiler, Türkiye’de aralarında büyük yayıncıların ve e-sporcuların da olduğu pek çok kişinin haksız ve yasa dışı yollardan yüksek miktarlarda para kazandığını gösteriyordu.