En Uygun Fiyatlı "AMD Ryzen 7000" İşlemcisi Duyuruldu: Karşınızda Ryzen 5 7500F

ABD merkezli yarı iletken devi AMD, yeni işlemcisi "Ryzen 5 7500F"yi sessiz sedasız piyasaya sürdü. Şirketin bugüne kadarki en uygun fiyatlı Zen 4 tabanlı işlemcisi olarak karşımıza çıkan AMD Ryzen 5 7500F, düşük bütçeli oyuncuların favorisi olacak gibi görünüyor. Gelin hep birlikte AMD'nin uygun fiyatlı yeni işlemcisine yakından bakalım.

26.07.2023 11:00:14 tarihinde yayınlandı.

ABD merkezli yarı iletken devi AMD, yeni işlemcisi "Ryzen 5 7500F"yi sessiz sedasız piyasaya sürdü. Şirketin bugüne kadarki en uygun fiyatlı Zen 4 tabanlı işlemcisi olarak karşımıza çıkan AMD Ryzen 5 7500F, düşük bütçeli oyuncuların favorisi olacak gibi görünüyor. Gelin hep birlikte AMD'nin uygun fiyatlı yeni işlemcisine yakından bakalım.

6 çekirdekli bir işlemci olarak karşımıza çıkan AMD Ryzen 5 7500F'nin temel çalışma frekansı 3.70 GHz. İşlemcinin maksimum çalışma frekansı ise 5.0 GHz olarak açıklandı. Hız aşırtma için uygun olmayan işlemci, dahili bir GPU'ya sahip değil. Yeni nesil M.2 SSD'ler ve DDR5 RAM ile kullanılabilen Ryzen 5 7500F, şirketin AM5 platformu ile uyumlu olan tüm anakartlar ile kullanılabilecek.

AMD Ryzen 5 7500F, birkaç hafta önce Geekbench 6.1 testlerine girdi. Yapılan testlerde işlemciye verilen puan, tek çekirdekli işlemlerde 2782, çok çekirdekli işlemlerde ise 13323 olarak karşımıza çıktı. Bu puanlar, daha pahalı bir model olan Ryzen 5 7600X'e oldukça yakın. AMD Ryzen 5 7600X, tek çekirdekli işlemlerde 2884, çok çekirdekli işlemlerde ise 13059 puan almıştı. Bu istatistikler, AMD Ryzen 5 7500F'nin çok çekirdekli işlem performansının, AMD Ryzen 5 7600X'ten kısmen iyi olduğunu söylüyor. Aslında her iki işlemcinin yakın performansta olduğunu söylemek mümkün.

İLGİLİ HABER En Ucuz Modeli Bile En Güçlü Intel İşlemciyi Tokatlayan AMD Ryzen 7000 İşlemciler Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Fiyatları

AMD'nin internet sitesinde listelenen yeni işlemci, 179 dolarlık fiyat etiketine sahip. Üstelik bu işlemci, AMD'nin küresel internet sitesinde de listeleniyor. Yani geçmişteki iddiaların aksine, AMD Ryzen 5 7500F tüm pazarlarda piyasaya sürülecek. Ülkemizdeki oyunseveler de bu işlemciyi satın alma imkanına sahip olacaklar. Son olarak, neredeyse aynı performansa sahip olan AMD Ryzen 5 7600X'in 249 dolar karşılığında satın alınabilindiğini hatırlatalım. Aynı işlemcinin Türkiye fiyatı ise 6500-7000 TL aralığında bulunuyor. Buradan yola çıkarak Ryzen 5 7500F'in Türkiye'de 5000-6000 TL bandında bir fiyata sahip olacağını tahmin edebiliriz.


Kaynak webtekno.com

 

Avengers 1980li Yıllarda Çekilse Nasıl Görünürdü? Sorusunu Yapay Zekâ Yanıtladı: Ortaya Muazzam Sonuçlar Çıktı

Yapay zekâ, son zamanlarda ciddi anlamda gelişerek tüm dünyada oldukça popüler olmayı başardı. Verdiğimiz komutları görsellere dönüştürebilen DALL-E ve Midjourney gibi sistemler, herkesin ağzını açık bırakan sonuçlar ortaya çıkardı. 1900’lü yılların İstanbul’u, film ve dizi karakterlerinin çocuklukları gibi içeriklerimiz bunların en güzel örneklerinden. Şimdi ise sosyal medyada ‘digiguru’ kullanıcı adına sahip Adam Hall isimli bir kişi, yepyeni yapay zekâ projesiyle karşımıza çıktı.

İnternet Tabanlı Uygulamaların Temeli API Nedir ve Ne İşe Yarar?

İnternet ve yazılım dünyasında kullanılan pek çok farklı tanım var. Bunlardan bazılarına hepimiz aşinayız, bazılarını ise duymuyoruz bile. Eğer bir yazılımcı, geliştirici değilseniz duymanız da gerekmez. Ancak bunlardan bir tanesi var ki ona hakim olmasak bile iyi ki var olduğunu bilmeliyiz; API. İnternet tabanlı herhangi bir uygulama kullanabiliyorsanız emin olun bunun tek nedeni API arayüzüdür.

İnterneti Örümcek Ağı Gibi Saran, En Çok Kullanılan HTML Kodları Nelerdir?

HTML dili kullanılarak yazılmış kod tabanlarıyla o kadar fazla yerde karşılaşıyoruz ki pek çok kullanıcı bunun bir programlama dili olduğunu düşünüyor. Ancak buradaki yazımızda da daha önce anlattığımız gibi HTML bir programlama dili değil, bir metin işaretleme dilidir. İnternet sitelerine eklenen öğelerin tarayıcılar tarafından tek bir dil üzerinden okunmasını sağlayan HTML olmasa internet dünyası bugünkü gibi olmazdı.