Facebooka Yapay Zekâ Destekli Metin Oluşturma Aracı Geliyor: İşte İlk Bilgiler

Meta'nın Facebook için yapay zekâ destekli yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bağımsız geliştirici Alessandro Paluzzi tarafından ortaya çıkarılan özellik, Facebook kullanıcılarının yeni bir "yazma asistanı"na sahip olacağını gözler önüne seriyor. Gelin hep birlikte Facebook kodlarında tespit edilen yeni özelliğe yakından bakalım.

28.10.2023 14:45:10 tarihinde yayınlandı.

Meta'nın Facebook için yapay zekâ destekli yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bağımsız geliştirici Alessandro Paluzzi tarafından ortaya çıkarılan özellik, Facebook kullanıcılarının yeni bir "yazma asistanı"na sahip olacağını gözler önüne seriyor. Gelin hep birlikte Facebook kodlarında tespit edilen yeni özelliğe yakından bakalım.

"Write with AI" veya "Yapay zekâ ile yaz" olarak karşımıza çıkan bu özellik, en çok da büyük hesapları yöneten içerik üreticilerinin işine yarayacak gibi görünüyor. Zira Facebook'un yeni özelliği, yapay zekânın sizin yerinize metinler oluşturmasını sağlayacak. Yapay zekâya metin yazdırmak isteyen bir kullanıcının yapması gereken tek şey, birkaç kelimelik girdi işlemek. Yapay zekâ, bu girdiler ile ilgili olarak anında paylaşılabilecek metinler oluşturacak.

Facebook'un yazma asistanı, geniş çaplı düşünülmüş bir özellik olarak karşımıza çıkacak. Kullanıcı, yapay zekâdan eğlenceli, ciddi veya profesyonel bir metin oluşturmasını isteyebilecek. Ayrıca dil bilgisi kurallarının öne çıktığı bir içerik de yazılabilecek. Tabii burada şöyle bir durum da var. Meta, yapay zekâ destekli araca yazdığınız her kelimeyi ve sizin için oluşturulan her metni, yapay zekâyı eğitmek için kullanacak.

İLGİLİ HABER Meta, "Çok Kişilikli" Yapay Zekâ Sohbet Botu Geliştiriyor: Herkes Kendi "Yardımcısını" da Oluşturabilecek!

Meta, Facebook kodlarında tespit edilen yeni özellik ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Hâl böyle olunca, özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı gibi bilgiler, belirsiz kaldı. Ancak şunu söyleyebiliriz ki geliştirme aşamasında olduğu anlaşılan yeni özellik, yakın bir gelecekte test aşamasına çıkacaktır. Eğer test süreci başarıyla tamamlanırsa tüm Facebook kullanıcıları, yapay zekâ destekli yazma asistanını kullanmaya başlayacak.


Kaynak webtekno.com

 

Uçsuz Bucaksız Metaverse Evreni Horizon Worldsün Web ve Mobil Versiyonları İçin Çalışmalara Başlandı: VR Gözlüklere Elveda!

Meta’nın geçtiğimiz aylarda kullanıcıların beğenisine sunduğu büyüyen metaverse evreni Horizon Worlds, her geçen gün kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kullanıcı sayısını 3 ay içerisinde 10 kat artırdığı açıklanan platform, bu sayıyı yeni gelişmelerle çok daha fazla artıracak gibi görünüyor. 

Vikipedideki İlk İçerik NFT Olarak Satışa Çıkıyor: Wikipedianın Geliştirildiği iMac de Satılacak

"Özgür Ansiklopedi" sloganıyla 2001 yılından beri hizmet vermekte olan Vikipedi, NFT işine gireceğini duyurdu. Platformun kurucu ortaklarından Jimmy Wales, Vikipedi'nin ilk halini NFT haline getirip, açık artırma usulü ile satışa çıkaracak. Açık artırmadan kazanılacak paranın bir bölümü hayır kuruluşlarına, bir bölümü ise Jimmy Wales'in üzerinde çalıştığı "WT.Social" isimli sosyal medya platformunun geliştirilmesi için kullanılacak.

Instagramdan Tartışma Yaratacak Özellik: Yüzünü Taratmayan Hesabına Giremeyebilir

Instagram, günden güne saldırı amaçlı ya da takipçi sayısını gerçekçi olmayan bir şekilde artırmak için kullanılan daha fazla bot hesaba ev sahipliği yapıyor. Bugüne kadar bot hesaplara dair kesin çözüm bulunabilmiş olmasa da bazı kullanıcıların karşısına çıkan yeni özellik, Instagram’ın bu konuda keskin bir çözüm almaya çalıştığını gösteriyor.

Sararan Ekranlar, Anakart Hataları, Hatta Patlamalar... Kronik Arızalarıyla Hafızalara Kazınmış Telefon Modelleri

Büyük telefon üreticileri, gelişen teknolojinin ulaşımını mümkün kıldığı yeni özelliklerle donattıkları akıllı telefonları her yıl tüketicilerle buluşturuyor. Fakat belirli zamanlarda gerçekleştirilen etkinliklerle tanıtılan bu cihazların zaman zaman kronik sorun olarak adlandırdığımız, tüm modellerde görülen ortak problemlerle geldiğini gördük.