Google, Birkaç Yıl Önce Tanıttığı Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Glass Enterprise Edition 2nin Satışlarını Durdurdu

Diğer alanlarda olduğu gibi giyilebilir teknolojik ürünler konusunda hamleler yapan Google, 2019 yılında yeni artırılmış gerçeklik gözlüğü Glass Enterprise Edition 2’yi tanıtmıştı. Kurumsal müşteriler için üretilen bu gözlük, birçok dikkat çeken özellikle gelmişti.

17.03.2023 11:45:10 tarihinde yayınlandı.

Diğer alanlarda olduğu gibi giyilebilir teknolojik ürünler konusunda hamleler yapan Google, 2019 yılında yeni artırılmış gerçeklik gözlüğü Glass Enterprise Edition 2’yi tanıtmıştı. Kurumsal müşteriler için üretilen bu gözlük, birçok dikkat çeken özellikle gelmişti.

Ancak dün yapılan bir açıklama, yaklaşık dört yılın ardından Google’ın bu gözlüğün satışlarını durdurma kararı aldığını gösterdi. Glass Enterprise Edition 2 hakkındaki bu hamle, Google’ın son on yılda ikinci kez bir akıllı gözlüğüne devam etmeme kararı oldu.

Google, yaptığı duyuruda dün itibarıyla satışın sona erdiğini ifade etti. Ancak, 15 Eylül 2023 tarihine kadar gözlük için desteği sürdüreceğini de ekledi. Cihaz, 15 Eylül sonrasında çalışmaya devam edecek; ancak herhangi bir yazılım güncellemesi almayacak.

ABD’li teknoloji devi, gözlüğün satışına devam etmeme kararı hakkında herhangi bir neden sunmadı. Bir şirket sözcüsü ise kendisine yöneltilen soruya kararın sebebini belirtmeden, “Yıllardır birçok Google ürününe artırılmış gerçekliği yerleştiriyoruz ve yeni, yenilikçi artırılmış gerçeklik deneyimleri getirmenin yollarını aramaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.

İLGİLİ HABER Googledan Microsoft Wordü Sildirecek Teknoloji: Dokümanlarda Yapay Zeka, Kendi Kendine Yazı Yazacak

Kararın nedeni açıklanmasa da Google’ın bu gözlükten isteneni bulamadığını söyleyebiliriz. 2019’da tanıtılan ve 999 dolara çıkış yapan Glass Enterprise Edition 2, her ne kadar artırılmış gerçekliğin yakında hayatımızın bir parçası olacağının sinyallerini verse de şirketin tüketici odaklı bir diğer gözlü Glass Explorer Edition kadar etki yaratmadı.

Bunun, Google’ın ilk kez bir gözlüğünün satışını durdurma kararı olmadığını tekrar belirtelim. Şirket, 2013 yılında piyasaya sürdüğü 1500 dolarlık orijinal Google Glass’ı iki yıl sonra, 2015’te satıştan kaldırdı. Bu gözlük pahalı olduğu için eleştirildi ve ticari olarak isteneni veremedi. Şirket, bunun ardından ise tüketici pazarından uzaklaşarak kurumsal müşterilere yöneldi ve önce Google Enterprise Edition’ı, sonrasında ise bugün iptal edilen gözlüğü çıkardı.

2019 yılında tanıtılan Google Enterprise Edition 2, Qualcomm’un Snapdragon XR1 çipinden güç alıyordu. İşletmeler ve daha birçok kurumsal müşteriye yönelik olan bu gözlük, insanların ellerini kullanmadan bilgilere ulaşmasını sağlıyordu. Örneğin bir doktor hastasının verilerine bu gözlükten ulaşabiliyor veya bir fabrika çalışanı üzerinde çalıştığı makine hakkında bilgi alabiliyordu.


Kaynak webtekno.com

 

ChatGPT ile Soru Önergesi Oluşturuldu: Gelecek Hafta TBMMye Sunulacak!

Midjourney, ChatGPT ve daha pek çok araç ile birlikte yapay zekânın günlük hayatımızdaki yeri ve etkisi gün geçtikçe artıyor. Birkaç yıl önceye kadar fotoğrafların renklerini iyileştirmek, metinlerdeki yazım hatalarını tespit etmek gibi görece basit işlerde yardımımıza koşan yapay zekâ araçları, artık avukatlara, doktorlara bile danışmanlık verir hale geldi. Dahası görünen o ki artık meclise de dahil olacak…

Apple AirTag, Piyasaya Çıkar Çıkmaz Hacklendi (Kullanıcılar İçin Risk Var mı?)

Apple'ın uzun zamandır beklenen nesne takip aracı AirTag, yalnızca 10 gün önce piyasaya sürüldü ve görünüşe göre şimdiden işinin ehli hackerlar tarafından hacklenmiş durumda. Stacksmashing adlı bir Twitter hesabı tarafından paylaşılan videoya göre AirTag'ler, potansiyel olarak kullanıcıları kimlik avı ya da farklı bir işleve sahip zararlı web sitelere yönlendirmek için kullanılabilir.

Teknolojik Ürün Tanıtamayan Influencerın Videosu Sosyal Medyada Viral Oldu: İşte Gelen Tepkiler

Yeni bir teknolojik ürün çıktığı zaman, alıp almamak arasında kaldığımızda çoğumuz o ürünü eksisiyle artısıyla derinlemesine inceleyen kişilere başvururuz. Böylelikle de ürünün isteklerimizi karşılayıp karşılamadığı, verilen parayı hak edip etmediği ve ihtiyacımız olan şeyin o olup olmadığı hakkında kabaca bir fikir edinmiş oluruz.