Google, Sayfalar Dolusu Yazı İçinde Boğulanların İşini Kolaylaştıracak Yeni Özelliğini Kullanıma Sundu

ABD merkezli teknoloji devi Google, internetteki sayfalar dolusu makaleler içinde boğulmaktan sıkılan kullanıcıları mest edecek yeni bir özelliği test etmeye başladı. Şu an için Google Chrome'un Android ve iOS sürümlerinde test edilebilen yeni özellik, yapay zekâ desteği sayesinde uzun makalelerin birkaç maddelik kısacık versiyonlarını oluşturabiliyor. Gelin hep birlikte bu yeni özelliğe yakından bakalım.

18.08.2023 09:45:23 tarihinde yayınlandı.

ABD merkezli teknoloji devi Google, internetteki sayfalar dolusu makaleler içinde boğulmaktan sıkılan kullanıcıları mest edecek yeni bir özelliği test etmeye başladı. Şu an için Google Chrome'un Android ve iOS sürümlerinde test edilebilen yeni özellik, yapay zekâ desteği sayesinde uzun makalelerin birkaç maddelik kısacık versiyonlarını oluşturabiliyor. Gelin hep birlikte bu yeni özelliğe yakından bakalım.

Yapay zekânın uzun makaleleri özetleme yeteneği, yavaş yavaş yayılmaya başladı. Google'ın Chrome için hazırladığı "Search Generative Experience" (SGE) isimli özelliği de tam olarak bu amaca hizmet edecek. Diyelim ki bu makaleyi çok uzun buldunuz. Birkaç dokunuş ile makaledeki kritik noktaların bir özetine ulaşabileceksiniz.

İlk kez Google I/O 2023 etkinliklerinde duyurduğu SGE, uzun zamandır geliştirme aşamasında olan bir özellikti. Özellik hakkında ne düşündüğünüzü bilmiyoruz ancak buna alışsanız iyi olur. Çünkü Google CEO'su Sundar Pichai, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda SGE'nin, sonraki aramada Google Arama'nın ta kendisi olacağını söylüyor. Yani özellikten memnun kalsanız da kalmasanız da bir gün, sürekli olarak bunu kullanacaksınız.

İLGİLİ HABER Google, Yeni Özelliklerini Açıkladı: Aramalarınıza Artık Yapay Zekâ Cevap Verecek!

Google Chrome'un yeni özelliklerini deneyimlemek isteyen kullanıcıların, Search Labs programına dahil olmaları gerekiyor. Ne yazık ki bu program şu an için Türkiye'de kullanılamıyor. Ancak SGE için çok da bekleyeceğimizi düşünmüyoruz. Google, özelliği masaüstü sürüme de getirebilmek için var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. Yapay zekâ destekli makale özetleme özelliği, çok yakın bir gelecekte tüm kullanıcıların beğenisine sunulacaktır.

İLGİLİ HABER Google Aramaya Gelecek Yapay Zeka Özellikleri Açıklandı: Aradığınızı Bulmak İçin Adeta Google ile Sohbet Edebileceksiniz


Kaynak webtekno.com

 

Dev Rus Bankası, ChatGPT Rakibi Sohbet Botunu Duyurdu: GigaChat

Doğu Avrupa’nın en büyük bankalarından Rusya merkezli Sberbank, dünya çapındaki yapay zekâ yarışına kendi sohbet botuyla katılacağını açıkladı. Son yıllarda teknoloji yatırımlarını artıran bankanın yapay zekâ destekli sohbet botu, ChatGPT’ye rakip olmayı hedefleyecek.

Bankalarda Daha Fazla ‘Suç’ İşlenmesine Rağmen Neden Kripto Para Dünyası ‘Günah Keçisi’ İlan Ediliyor?

Son yılların en tartışmalı yatırım araçları arasında yer alan kripto paralarla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Yapılan bir araştırma, kripto para dünyasının neden 'günah keçisi' ilan edildiğine dair önemli bulgular ortaya koydu. Blockchain teknolojileriyle ilgili yaptığı analizlerle bilinen Chainalysis'in "Kripto Suçları Raporu"nu paylaşan Binance, çarpıcı gerçekleri ortaya koydu.

Güneş Sistemimize En Yakın Yıldızın Yörüngesinde Yeni Bir Ötegezegen Keşfedildi: Yaşama Elverişli Olabilir

İnsanlığın uzayın derinliklerinde gerçekleştirdiği araştırmalar, dünya dışı yaşam ve yaşama elverişli gezegenlerin bulunması açısından büyük önem arz ediyor. Bunun nedeni ise evrenin sırlarını anlamanın ve yaşama uygun olduğu düşünülen bir gezegen bulmanın, gelecek yıllarda insanlara sağlayabileceği yararlar. ‘Ötegezegen’ ismi verilen ve Güneş sistemimiz dışında yer alan gezegenlerin keşfi de belirttiğimiz amaçlara yönelik atılan adımların en önemlileri olarak nitelendiriliyor.

Sonynin Call of Duty Oyunlarından Kaç Para Kazandığı Ortaya Çıktı

Sony ve Microsoft arasındaki bitmek bilmeyen Activison-Blizzard davasında Sony, doğru dürüst redakte edilmeyen belgelerden ötürü oyunlarına yönelik gizli belgeleri sızdırmış oldu. Söz konusu belgelerde gizlenmesi gereken kısımların kalemle üstünden geçildiği ve bu sebeple de tarama yapıldığında okunabilir hâle geldiği söyleniyor.