Görüntü Şöleni mi, Kıyamet Senaryosu mu: Dünyanın Satürn Gibi Halkaları Olsaydı Ne Olurdu?

1610 yılındaki keşfinden bu yana Satürn’ün buz temelli halkaları, güzelliğiyle insanlığın ağzını açık bırakmayı başarıyor. Peki gezegene uzaktan bakıldığında ayrı bir güzellik katan ve kendisine ulaşamadan parçalara ayrılan uydu ve kuyruklu yıldızlardan oluştuğu düşünülen bu halkaların Dünya üzerinde nasıl duracağını hiç düşündünüz mü?

4.03.2022 20:45:12 tarihinde yayınlandı.

1610 yılındaki keşfinden bu yana Satürn’ün buz temelli halkaları, güzelliğiyle insanlığın ağzını açık bırakmayı başarıyor. Peki gezegene uzaktan bakıldığında ayrı bir güzellik katan ve kendisine ulaşamadan parçalara ayrılan uydu ve kuyruklu yıldızlardan oluştuğu düşünülen bu halkaların Dünya üzerinde nasıl duracağını hiç düşündünüz mü?

Bu içeriğimizde ‘Dünya, Satürn gibi halkalara sahip olsaydı nasıl görünürdü?’ ve ‘Üzerindeki yaşam bundan nasıl etkilenirdi?’ sorularının cevaplarını vereceğiz. Hem dışarıdan hem de dünya üzerinden bakıldığında etkileyici bir görüntü çıkaracak olsa da bu halkaların arkasında bir kıyamet senaryosu yatıyor.

1847 yılında Edouard Roche’nin ortaya koyduğu ‘Roche limiti’ bu konuda kafamızdaki soru işaretlerini kaldıracak. Söz konusu terim kabaca, bir gök cisminin kendisinden daha büyük bir gök cismine parçalanmadan yaklaşabileceği en kısa mesafe olarak tanımlanıyor. 

Söz konusu limite yaklaştıkça küçük gök cisminin yapısı bozuluyor ve bu limiti aşarsa parçalarına ayrılıyor. Daha sonra bu cisimden ayrılan parçalar, büyük cismin yörüngesinde bir halka oluşturuyor. 

Elbette her şey bu kadar basit değil. Zira Roche limitini gözden geçirirken iki objenin büyüklüğü, kütlesi ve yoğunluğu göz önünde bulundurulmalı. Biz halka oluşturmaya elverişli bir cismin dünyaya yaklaştığını düşünelim.

Halkaların oluşması için en elverişli yer Ekvator bölgesi olacaktır. Bu sebeple burada yaşıyor olsaydınız gökyüzünü ikiye bölen bir çizgi görebilirdiniz.

Halkalarımız Ekvator bölgesinde oluştuğundan kutup bölgelerinde yaşayanlar ufuktaki bir tümseği andıran manzarayla karşı karşıya olacaktı

Halkalarımız, Los Angeles şehrinden bakıldığında bu şekilde görünecekti.


Kaynak webtekno.com

 

Astronomlar, Çoğunluğu Sudan Oluşan 2 Yeni Gezegen Keşfetmiş Olabilir

İnsanlığın yüzyıllardır gözünü diktiği uzay, her geçen insanlık tarafından her geçen gün biraz daha keşfediliyor. Hatırlarsanız Hubble Uzay Teleskobu, geçtiğimiz hafta bugüne kadar keşfedilen en parlak yıldız patlamasının fotoğrafını paylaşmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Güneş Sistemi’ni çevreleyen gizemli bir parıltı, teleskobun radarına takılmıştı.

V Rising Sunucusu Nasıl Kurulur?

Stunlock Studios tarafından geliştirilen ve yayınlanan V Rising oyunu ile ilk kez 17 Mayıs 2022 tarihinde tanıştık. Bir hafta gibi kısa bir süre içinde bir milyondan fazla satan V Rising, bir hayatta kalma oyunu. Ancak bildiklerimizden farklı olarak bu sefer tehlikeli yaratıklardan ya da doğa şartlarından kaçmıyoruz, bir vampir olarak başladığımız oyunda kan içerek ve güneşten kaçarak bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyoruz.

Geleneksel Borsa ve Kripto Para Borsalarında Karşılaştığımız Yatırımcı Taktiği Long Pozisyon ve Short Pozisyon Aslında Nedir?

Borsalar yatırımcılar için riskli ve riskli olduğu için de hem kazancı hem de kaybı oldukça yüksek olabilen piyasalardır. Şirket hisselerinin alınıp satıldığı pazar yerleri olan borsalar, kripto paraların ortaya çıkması ile yeni bir döneme girdi ve karşımıza kripto para borsaları çıktı. Geleneksel borsadan ziyade kripto para borsaları daha ilgi çekici hale gelince long pozisyon ve short pozisyon kavramları hiç olmadığı kadar merak edilir hale geldi.