Guinness Dünya Rekorları, Logosunu Kullanan YouTube Videolarına Telif Atmaya Başladı

YouTube’da içerik üreten pek çok isim, daha fazla izlenme toplayabilmek için “rekor” veya “dünya rekoru” gibi ifadeleri başlıklarına eklemenin yanı sıra videoların küçük resimlerine Guinness Dünya Rekorları logosu yerleştirebiliyorlar. Fakat görünüşe göre bu durum, biraz haklı bir tepkiye yol açtı.

3.08.2023 20:15:07 tarihinde yayınlandı.

YouTube’da içerik üreten pek çok isim, daha fazla izlenme toplayabilmek için “rekor” veya “dünya rekoru” gibi ifadeleri başlıklarına eklemenin yanı sıra videoların küçük resimlerine Guinness Dünya Rekorları logosu yerleştirebiliyorlar. Fakat görünüşe göre bu durum, biraz haklı bir tepkiye yol açtı.

Birkaç içerik üretici tarafından paylaşılan bilgilere göre Guinness Dünya Rekorları, rekor kırdığına dair ibarelere yer veren içeriklere telif atmaya başladı. Bu içeriklerin tek ortak noktası ise görselinde Guinness’in logosunun yanıltıcı olarak kullanılmasıydı.

Guinness’in telif talebiyle karşılaşan isimlerden birisi olan DuckyTheGamer, “i carried a Fortnite Mobile WORLD RECORD HOLDER! (most solo wins in the world)” başlıklı videosunun görseline Guinness logosu yerleştirmişti. Video, 4 yıllıktı.

Aynı şekilde LAZAR da “Breaking EVERY FORTNITE WORLD RECORD” başlıklı videosunun küçük görselinde logoya yer vermişti. Bu video 5 yıllık olmasına rağmen Guinness’in telif talebiyle yayından kaldırıldı.

YouTube’da bir videonun başlığı ve görseli ne kadar ilgi çekici olursa o kadar başarı şansı bulunuyor. Fakat bu ilgi için içerik üreticileri abartı ve yasal olmayan yollara başvurabiliyor. Guinness Dünya Rekorları’nın lisanslı logosunu kullanmak da bunlardan biri. Bu logo herkes tarafından tanındığından görsele bakan ilk kişinin de dikkatini çeken elementlerden biri oluyor.

Tabii videodaki eylemlerin bir dünya rekoru olup olmadığı konusunda teyit sunulmuyor, bu rekorlar Guinness tarafından değerlendirilmiyor. Yani Guinness’in logosu, burada tamamen ilgi çekmek için yanıltıcı olarak kullanılmış oluyor.

Lisanslı ve birlikteliğinizin olmadığı bir kuruluşa ait logoyu kullanmak da haliyle yasal değil, hatta kurumun itibarını dahi zedeleyebilir. Guinness de muhtemelen gelecekte kötü senaryoların önüne geçebilmek, içerik üreticilerinin ilgi malzemesi olmamak için böyle bir yola başvurdu.

İLGİLİ HABER YouTube, ABDde Premium Abonelik Fiyatlarına Zam Yaptı (Çanlar Bizim İçin de Çalmaya Başladı)


Kaynak webtekno.com

 

Caviar, 15 Milyon TL’ye Kadar Çıkan Fiyatlarla Yeni iPhone 15 Pro Modellerini Duyurdu

Bir Rus kuruluşu olan Caviar, isminin hakkını verecek cinsten inanılmaz pahalı ve aynı oranda 'lüks' cihazlarıyla biliniyor. Apple'ın iPad ve iPhone modellerini ilginç tasarımlarla yeniden üreten Caviar, ürettiği cihazlarının tasarımlarının yanı sıra piyasaya sürdüğü bu cihazlara verdiği inanılmaz yüksek fiyat etiketleriyle de sürekli gündeme geliyor.

Pikachunun Gerçek Olduğu Alternatif Evrendeki Türkiyede Pokemon Ustası Olsaydık Ne Kadar Maaş Alırdık?

Nintendo, zamanında PETA gibi organizasyonları da biraz kızdırarak doğada çeşitli yaratıklar yakalayıp onları dövüşe zorladığımız, bu dövüşler sonunda da para kazanıp kaybettiğimiz bir oyun çıkarmıştı. Sonrasında da bu oyunu daha da popüler hâle getirip dünya çapında bir fenomene dönüştüren çizgi filmi yayınlandı. Bu seri, Pokemon'du. 

Threads, Kullanıcılarının Çoğunu Kaybetmesine Rağmen Xten 8 Kat Fazla Etkileşim Alıyor (Nasıl Yani?!)

Meta, geçtiğimiz ay X’e eski adıyla Twitter'a rakip olacak metin tabanlı uygulaması Threads’i kullanıma sundu. Yeni uygulama en başta çok büyük ilgi görerek 100 milyon kullanıcıyı aşsa da zaman geçtikçe popülerliğini kaybetti. Mark Zuckerberg de yakın zamanda kullanıcıların yarısından fazlasının kaybedildiğini ifade etti.