Haber Uygulaması Artifact, Clickbait Başlıkları Tarihe Gömebilecek Özelliğini Duyurdu

Instagram'ın kurucuları tarafından hayata geçirilen yapay zeka destekli haber akışı uygulaması Artifact, kullanıcıların ilgisini çekecek bir dizi yeni özellik duyurdu. Bunlardan ikisi, kullanıcı deneyimi açısından o kadar da kritik değildi. Ancak bir tanesi var ki içerik yazarlarına kök söktürecek türden. 

24.05.2023 05:30:17 tarihinde yayınlandı.

Instagram'ın kurucuları tarafından hayata geçirilen yapay zeka destekli haber akışı uygulaması Artifact, kullanıcıların ilgisini çekecek bir dizi yeni özellik duyurdu. Bunlardan ikisi, kullanıcı deneyimi açısından o kadar da kritik değildi. Ancak bir tanesi var ki içerik yazarlarına kök söktürecek türden. 

Artifact'in yeni özellikleri arasında yer alan ve pek de önemli olmayan özelliklerinden ilki, makalelere emoji ile tepki verilebilecek oluşu. İkinci özellikleyse Artifact'te okunan bir makale, fotoğraf olarak kaydedilebilecek. Daha sonra bu fotoğrafı başka birine gönderebilecek ya da sosyal medyada paylaşabileceksiniz.

Kullanıcılar, Artifact'te okudukları makalelere "clickbait" işaretlemesi yapabilecekler. Şöyle izah edelim; Artifact'te gezinirken etkileyici bir başlıkla karşılaştınız ve habere tıkladınız. Ancak haberin başlıkla çok da ilgisi olmadığını, yazarın clickbait yaptığını fark ettiniz. İşte bu tür makaleleri, yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi Artifact'e bildirebileceksiniz. Yapılan resmi açıklamada, bu özellik sayesinde içeriklerin analiz edileceği ve clickbait yapmayan kaliteli içeriklerin, platformda daha ön sıralarda gösterileceği belirtildi. Bir yazıyı clickbait olarak bildirmek için sağ üstte bulunan üç noktalı butona dokunmak yeterli olacak.

İLGİLİ HABER Tek Bir Yazar İçin Tüm Haber Sitesini Takip Etmeye Gerek Kalmadı: İşte Haber Uygulaması Artifactin Yeni Özelliği

Üstelik olay bundan ibaret de değil. Artifact, clickbait olarak işaretlenen makalelerin başlığını otomatik olarak değiştirebilecek. Aslına bakacak olursak; masadaki tek seçenek başlığı değiştirmek de değil. Platformun kurucuları arasında yer alan Kevin Systrom, başlık değişimine ek olarak farklı uygulamalara da gidildiğini, hatta bunların test edildiğini söyledi. Ancak Systrom, "farklı uygulamalar" dediği şey ile ilgili detay vermedi.


Kaynak webtekno.com

 

Yapay Zekâ Teknolojilerini Entegre Edenlerin Sayısı Giderek Artacak

Yapay zekâ, bilgisayarların öğrenme ve düşünme kabiliyetine sahip olmasıyla hayatımıza girdi ve günümüz teknoloji dünyasında önemli bir unsur haline geldi. OpenAI gibi önemli şirketlerin desteğiyle birlikte, yapay zekâ teknolojileri çeşitli sektörlerde giderek daha yaygın bir biçimde kullanılmaya başladı. Ancak yapay zekanın teknoloji dünyasına etkisi sadece bununla sınırlı kalmıyor; Startup ekosistemi üzerinde de büyük bir etkisi olduğu gözlemleniyor.

Her Gün Adından Bahsettiren Metaverse Evreninde Artık İşler İyi Gitmiyor: Yolun Sonu Göründü mü, Yoksa Hâlâ Bir Umut Var mı?

Teknolojinin son harikası olan ve tüm dünyanın konuştuğu Metaverse evreni, sosyal medya devi olan Mark Zuckerberg’in Facebook’un ana marka ismini Meta olarak değiştirmesinden Türkiye’de yaşayan bir üniversite öğrencisinin ya da beyaz yakalının partilediği geniş bir alana yayılarak herkesi heyecanlandıran bir yer haline dönüştü.