Hackerların Bilgilerinizi Ele Geçirip Geçirmediğini Öğrenebileceğiniz İnternet Sitesi: Have I Been Pwned Nasıl Kullanılır?

Günümüzde koronavirüsün etkisiyle tüm dünyanın internete ve verilere olan bağımlılığı artmışken elbette bu durum, hackerlar için de vazgeçilmez bir nimet niteliğindeydi. Öyle ki salgın her gün binlerce kişinin ölümüne yol açarken hackerlar, farklı ülkelerde hastanelerin bile sistemlerini çökertiyor, verileri ele geçiriyor ve fidye talep ediyorlardı.

26.02.2022 07:45:14 tarihinde yayınlandı.

Günümüzde koronavirüsün etkisiyle tüm dünyanın internete ve verilere olan bağımlılığı artmışken elbette bu durum, hackerlar için de vazgeçilmez bir nimet niteliğindeydi. Öyle ki salgın her gün binlerce kişinin ölümüne yol açarken hackerlar, farklı ülkelerde hastanelerin bile sistemlerini çökertiyor, verileri ele geçiriyor ve fidye talep ediyorlardı.

Bunun dışında sosyal medya platformlarına ve son kullanıcı olarak yararlandığımız her türlü hizmete olan siber saldırılarda da büyük bir artış yaşandı. Peki, bugüne kadar yaşanan ve her birinde milyonlarca kişinin etkilendiği söylenen saldırılarda kendinizin de etkilenip etkilenmediğini nasıl anlarsınız? İşte bu konuda yardımımıza bir platform koşuyor: Have I Been Pwned?

Microsoft Bölge Müdürü ve Microsoft’un En Değerli Profesyonel ödülünün kazananları arasında yer alan Avustralyalı Troy Hunt tarafından kurulan Have I Been Pwned, kısaca e-postanızın, telefon numaranızın ya da şifrenizin başka kişilerin eline geçip geçmediğini sorgulamanızı sağlıyor. Platform, veri sızıntılarında ortaya çıkan e-postalarla sizin sorguladığınız e-postayı sorguluyor ve hangi veri sızıntısında hangi bilgilerinizin ele geçirildiğini gösteriyor.

Have I Been Pwned’ı kullanmak oldukça basit. Daha önce herhangi bir veri sızıntısında bilgilerinizin açığa çıkıp çıkmadığını merak ediyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek bilgi sahibi olabilirsiniz:

İnternet sitesini açtıktan sonra karşınızda yer alan kutucuğa e-posta ya da telefon numaranızı yazın.

Sorgulamak istediğiniz bilginizi girdikten sonra ‘pwned?’ butonuna tıklayın. Site, veri tabanını tarayarak girdiğiniz bilgilerin daha önce hangi veri sızıntılarında gözüktüğünü gösterecektir. Eğer sitenin arka plan rengi kırmızıysa harekete geçerek bilgilerinizi değiştirmeniz gerekebilir. Eğer yeşilse hiçbir bilginizin ele geçirilmediği anlamına geliyor (Veri tabanındaki bilgilere göre). E-posta adresinizin ya da telefon numaranızın kaç sızıntıda ortaya çıktığını da görselde gördüğünüz yerden öğrenebilirsiniz.

Ortaya çıkan bilgilerinizin tek tek nereden elde edildiğini de sayfayı aşağıya kaydırarak görebilirsiniz. Burada girdiğiniz bilgiden yola çıkarak sorgulanan veri tabanında sizinle eşleşen veriler ve bu verilere bağlı diğer ele geçirilen bilgileriniz de listeleniyor. Örneğin, yukarıdaki görselde Aralık 2018’de BlankMediaGames’te 7,6 milyon kullanıcının bilgilerine ulaşıldığı belirtiliyor. ‘Compromised data (Ortaya çıkan bilgiler)’ bölümünde de sorguladığım e-posta adresiyle beraber IP adresimin, şifremin, satın alma geçmişimin, kullanıcı adımın ve website aktivitemin detaylarının ele geçirildiğini görebiliyoruz.


Kaynak webtekno.com

 

WhatsApp Patronu, "Reklam Geliyor" İddialarıyla İlgili Açıklama Yaptı

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yıllardır "reklam gösterme" tartışmalarıyla gündemde. Yaptığımız arşiv taramalarında, uygulamanın 2018 yılından beri bu konuyla gündeme geldiğini gördük. Ancak bugüne kadar böyle bir şey hiçbir zaman yaşanmadı. Whatsapp, kurulduğu ilk günden beri kullanıcıya reklam göstermedi.

Kılıçdaroğlu, Dünyanın En Büyük Uzay Şirketlerinden Biriyle Anlaştığını Duyurdu: Eski Atatürk Havalimanı, Uzay Merkezi Olacak

14 Mayıs tarihinde Türkiye seçimlere gidecek ve yeni Cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanacak. Seçim yaklaşırken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), vaatlerini açıklamaya başladı. Şimdi de Kılıçdaroğlu, 2019 yılında sivil uçuşlara, 2022 yılında ise kargo uçuşlarına kapatılan Atatürk Havalimanı hakkında bir müjde paylaştı. 

Samsung, Çalışanlarının ChatGPT ve Benzer Yapay Zeka Araçlarını Kullanmasını Yasakladı: Tamam da Niye?

Yapay zeka, son dönemlerde özellikle de son kullanıcıya yönelik araçlarla gündemde. ChatGPT, Midjourney ve bunlara benzeyen diğer yapay zeka araçları, bireylerin günlük ve profesyonel hayatlarına katkı sağlıyor. Ancak Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bu durumdan pek de memnun değil. Hatta şirket, tüm çalışanlarına yapay zeka araçları kullanmalarını yasakladı. Samsung çalışanları, eski sistem iş yürütmeye devam edecekler.

Amazon, Keşke Türkiyeye Gelse Diyeceğiniz Yepyeni Akıllı Ev Ürünlerini Tanıttı!

Dünyanın en büyük e-ticaret platformları arasında yer Amazon, aynı zamanda önemli bir akıllı ev ürünleri üreticisi. Şirket bugüne dek piyasaya sürdüğü ürünlerle tüketicilere pek çok kategoride hizmet verdi ve vermeye de devam edecek gibi görünüyor. Zira büyük bir etkinlik gerçekleştiren Amazon, yepyeni ürünleriyle karşımıza çıktı.