iPhoneunuzdaki Arka Plan Uygulamalarını Sürekli Kapatıyorsanız Bu İçeriği Okuduktan Sonra Bir Daha Yapmayacaksınız!

Pek çoğumuz, arkada açık kalan uygulamaların şarjı çabuk bitireceği veya telefonun işlevini azaltacağı kanısına varıyoruz. Eğer Android kullanıcısıysanız haklı olabilirsiniz fakat iPhone’da bu durum tam tersi şekilde işliyor.

20.06.2023 12:00:21 tarihinde yayınlandı.

Pek çoğumuz, arkada açık kalan uygulamaların şarjı çabuk bitireceği veya telefonun işlevini azaltacağı kanısına varıyoruz. Eğer Android kullanıcısıysanız haklı olabilirsiniz fakat iPhone’da bu durum tam tersi şekilde işliyor.

Kısacası; telefonunuzu düşünerek yaptığınız bu işlem, ona daha çok zarar veriyor olabilir. Üstelik birden fazla sebebi bulunuyor. Hep birlikte bu nedenlere bakalım.

iPhone’lardaki “uygulama değiştirici”, kullanıcı için kolaylık yaratmak amacıyla tasarlandı. Nihai amacı, daha önce açtığınız uygulamalara erişmeyi daha pratik hâle getirmek. 

Uygulamalarınızı, uygulama değiştiriciden sürekli olarak kapattığınızda, her seferinde baştan açılırlar. Bu da uygulama değiştiricinin, amacına ulaşmasını engeller.

iPhone’larda farklı bir uygulamaya geçildikten sonra bazı uygulamalar askıda durumuna gelmeden önce çok kısa bir süre daha çalışmaya devam eder.

Daha sonra askıya alınır ve sistem kaynaklarını kullanmaz. Kısacası, pasif hâle gelir. Her seferinde bu uygulamaları kapatıp açarsanız telefonunuzu daha çok çalışmaya zorlamış olursunuz. 

Arkadaşınıza WhatsApp’tan mesaj attığınızı ve mesajı gönderdikten sonra her defasında uygulamayı kapattığınızı düşünün. WhatsApp’ı tekrar tekrar açmanız için harcanan süre, küçük gibi görünse de bir gün içindeki mesajlaşma sayınızı düşününce epey vakit alır.

Bu, pil ömrünü de olumsuz etkiler. Yani WhatsApp’ı her seferinde kapatmadan kullanmak, hem zamandan hem de pil ömründen tasarruf sağlar.


Kaynak webtekno.com

 

İlk Keşfedildiğinde Kalp Gibi Attığı İçin Uzaylı Sinyali Zannedilen Nötron Yıldızı: Pulsar

İçinde yaşamakta olduğumuz bu devamlı genişleyen evrenin her köşesinde süregelen ilginç olaylar yaşanıyor. Yıldızlar oluşuyor, yıldızlar ölüyor, cisimler birleşiyor ve bazen de yeni cisimler oluşuyor. Evet oluşuyor çünkü bazı cisimler yok olurken aslında ortaya başka bir sistem çıkarıyor. İşte pulsar bu sistemlerden bir tanesi. Pulsar elbette yoktan var olmuyor, önce dev kütleli bir yıldızın ölmesi gerekiyor.

Microsoft Outlooka "Daha Önce Neden Yokmuş?" Dedirten Bir Özellik Geliyor

Pandeminin iş ve okul dünyasını büyük ölçüde dijitale taşımasıyla birlikte halihazırda yaygın kullanılan e-postalar daha da büyük önem kazandı. Özellikle üniversitelerde öğrenciler ve eğitim görevlileri arasında kullanımı oldukça artmış olan bu maillerin kullanımı, iş dünyasında da aynı oranda artmış durumda.