Islanan Telefonunuzu Pirince Yatırıyorsanız Bu İçeriği Okuduktan Sonra Bir Daha Yapmayacaksınız!

Elektronik bir cihazımız ıslandığında hepimizin genellikle ilk yaptığı iş, pirince koşmak olur. Bunun gerçekten de faydasını gördüğünüz zamanlar belki vardır fakat bazılarının düşüncesi, sadece sabit bir şekilde uzun süre durduğu için kuruduğu, bu sürece pirincin bir katkısı olmadığı yönünde.

24.07.2023 14:30:13 tarihinde yayınlandı.

Elektronik bir cihazımız ıslandığında hepimizin genellikle ilk yaptığı iş, pirince koşmak olur. Bunun gerçekten de faydasını gördüğünüz zamanlar belki vardır fakat bazılarının düşüncesi, sadece sabit bir şekilde uzun süre durduğu için kuruduğu, bu sürece pirincin bir katkısı olmadığı yönünde.

Hatta bazılarına göre, yarardan çok zararı var. Apple’ın kendi destek sitesinde bile, telefon ıslanınca yapılmaması gerekenlerin içinde pirince yatırmak bulunuyor. Peki bunun ne gibi bir zararı olabilir ve bunun yerine ne yapabiliriz?

Telefonunuz ıslandığında; ona bir ısı uygulamak, pamuklu bir mendille silmek, kulak çubuğuyla silmeye çalışmak veya pirince yatırmak yapmamanız gerekenlerin başında yer alıyor. 

Pamuklu çubuklar ve havlu/mendil gibi şeyler, tiftik ve toz içerir. Bu da cihazın iç kısımlarına daha fazla kirletici maddenin girmesine neden olabilir. Buraya kadar her şey mantıklı. Peki pirincin ne gibi bir zararı olabilir?

Pamuklu çubukta veya bezde olduğu gibi; pirinçte bulunan nişasta ve ufak parçalar, kolayca telefonunuzun içine girebilir. Böylece ortaya daha büyük bir zarar çıkabilir. 

Belki de daha önce deneyip faydasını görmüşsünüzdür ancak bu tamamen, telefonunuzun uzun süre bir yerde sabit durup kurumasıyla ilgili olabilir veya o gün sadece şanslı gününüzdesinizdir ve telefonunuzun içine pirinç kaynaklı bir şey kaçmamıştır.

Telefonunuzun içine ciddi derecede su yayıldıysa, yapmanız gereken ilk şey fazla sıvıyı çıkarmak için şarj kısmı aşağı bakacak şekilde elinizle hafifçe vurmak olmalı. Daha sonra, cihazınızın tüm kablolarını ve aksesuarlarını çıkarıp telefonunuzu kapatarak kurumasını beklemelisiniz.

Bu süre boyunca, kablosuz şarj aleti dışında herhangi bir şarj cihazı kullanmamalısınız. Süreci hızlandırmak isterseniz ise fazla basıncı olmayan ve soğuk üfleyen bir fanı, telefonunuza tutabilirsiniz. Bu işlem, hem pirince koymaktan daha hızlı olur hem de daha az risk sunar. 

Ayrıca, telefonunuzdaki suyu çıkarmak için indirebileceğiniz bazı uygulamalar bulunuyor. Bunlar, içerideki suyu itebilecek güce sahip frekansta titreşimler göndererek hoparlörünüze tiz bir ses veriyor ve suyun dışarı çıkmasını sağlıyor.


Kaynak webtekno.com

 

Elon Muskın Eski Sevgilisi Grimestan Çocuklar İçin Metaverse Kitap Projesi: Avalanche Ağı ile Ortaklık Kuruldu

34 yaşındaki Kanadalı şarkıcı ve söz yazarı Grimes, hit şarkılarının yanı sıra dünyanın en zengin insanı Elon Musk ile olan ilişkisiyle de tanınıyor. Ünlü sanatçı, geçtiğimiz haftalarda Musk ile birlikte ikinci bir çocuk dünyaya getirdiklerini duyurmuş ve gündeme oturmuştu. Grimes ayrıca, eski sevgilisi Musk ile alakalı ilginç açıklamalarda da bulunarak ünlü iş insanının yoksulluk sınırı altında yaşadığını ifade etmişti.

FIFA Resmen Tarih Oluyor: EA, 30 Yıllık Efsane Serinin Yeni İsmini Duyurdu!

Daha önceki haberlerimizde sizlere FIFA ile EA arasındaki anlaşmanın biteceğini ve EA Games’in futbol oyunları serisini başka bir isimle devam ettireceğini aktarmıştık. O zamandan beri yaptığımız haberlerin arasında EA’in yeni futbol oyunu serisinin isminin ne olabileceğini da aktarmıştık: EA Sports FC.

Putinden Rus İnternet Sitelerine "Rusya Küresel İnternet Bağlantısını Kesiyor mu?" Dedirten Talimat

Sosyal medya, son iki gündür Twitter’da dolaşan ve resmî belge olduğu iddia edilen bir belgeyle Rusya’yı tartışıyor. Rusya Federasyonu Dijital Gelişim, İletişim ve Kitle İletişim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Andrei Chernenko’nun imzasının görüldüğü bu belge, Rusya’nın küresel interneti terk edeceği şeklinde yorumlanan ifadelere yer veriyordu.

İnternet Tarayıcıları Nasıl Çalışır?

İnternet tarayıcıları her gün defalarca kullandığımız uygulamaların başında geliyor. Adres çubuğuna bir internet sitesinin adını yazıyoruz ve istediğimiz site birkaç saniyede karşımıza çıkıyor. Bu kadar kolay çalışıyor gibi görünen internet tarayıcıları aslında oldukça karmaşık çalışma prensiplerine ve saniyeler içinde mucizeler yaratan alt sistemlere sahip ürünler.