James Webb Uzay Teleskobu ile Çekilen İlk Renkli Uzay Fotoğrafları Paylaşıldı! Evrenin Sırlarını Açığa Çıkarmanın İlk Adımı…

25 Aralık 2021’de uzun yıllar süren bekleyişin ardından uzaya fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu, uzayda bugüne kadar keşfedilemeyenleri bize sunmak için görevine başladı. Teleskop, ilk gözlemlerini yapmaya başlamışken o gözlemlerde edinilen görüntüler de merakla bekleniyordu. İşte bugün, beklenen gün geldi çattı ve James Webb Uzay Teleskobu, çektiği ilk renkli fotoğrafı insanlıkla paylaştı.

13.07.2022 00:15:15 tarihinde yayınlandı.

25 Aralık 2021’de uzun yıllar süren bekleyişin ardından uzaya fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu, uzayda bugüne kadar keşfedilemeyenleri bize sunmak için görevine başladı. Teleskop, ilk gözlemlerini yapmaya başlamışken o gözlemlerde edinilen görüntüler de merakla bekleniyordu. İşte bugün, beklenen gün geldi çattı ve James Webb Uzay Teleskobu, çektiği ilk renkli fotoğrafı insanlıkla paylaştı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte NASA, büyük bir merak uyandıran o fotoğrafı tüm insanlığa servis etti.

Fotoğrafın tam haline buradan ulaşabilirsiniz.

James Webb Uzay Teleskobu'ndan gelen yukarıda görmüş olduğunuz ilk görüntü SMACS 0723 olarak bilinen galaksi kümesine ait. Bu galaksi kümesinin yaklaşık 4,6 milyar yıl önce ortaya çıktığı düşünülüyor. 

Teleskobun Yakın Kızılötesi Kamerası (NIRCam) sayesinde elde edilen görüntünün son halini alması farklı dalga boylarından gelen görüntülerle birlikte yapıldı. Üstelik bu görüntünün elde edilmesi için kızılötesi dalga boylarında derinliklere ulaşıldı ve kompozitin yapımı haftalar sürdü. Elde edilen görüntü şimdiye kadarki en derin kızılötesi görüntü oldu.

Teleskoptan gelen bu görüntüde şimdiye kadar gözlemlenen en sönük nesneler de dahil olmak üzere binlerce galaksi ilk kez görüntülenmiş oldu. Webb, uzaydaki en eski galaksileri aramaya devam ediyor. 

James Webb Uzay Teleskobu tarafından ilk gözlemler sırasında çekilen diğer fotoğraflar bugün TSİ 17.30’da gerçekleşen canlı yayında paylaşıldı. O görüntüler şu şekildeydi:

Güney Halkası veya “Sekiz Patlamalı” bulutsu olarak da anılan NGC 3132, ölmekte olan bir yıldızı çevreleyen genişleyen bir gaz bulutu olan gezegenimsi bir bulutsudur. Dünya'dan yaklaşık 2.000 ışık yılı uzaklıkta bulunur ve yaklaşık yarım ışık yılı çapındadır.

Detaylar geliyor.. Fotoğrafı paylaşılması beklenen diğer gök cisimleri şu şekilde:


Kaynak webtekno.com

 

Türk Telekom CEOsundan Tarihimizin En Büyük Felaketlerinden Birinde Bile Kullanamadığımız Ulusal Dolaşım Hakkında Açıklama

Yıllardır internet sağlayıcılarından talep edilen ortak altyapı projesi bir yana, bunun çok daha küçük çapta olan ve halkın yararına hizmet veren bir proje dahi henüz hayatımıza girmedi. Üç büyük GSM operatörü, Kahramanmaraş’taki ikiz depremlerin ardından bile en kritik sistemlerden birisini aktifleştiremedi.

Redmi Note 11T Pro ve Note 11T Pro Plus Duyuruldu: Fiyatı ve Özellikleri de Bomba!

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi'nin alt markası Redmi, bugün iki yeni telefonla karşımıza çıktı. Bu telefonlar, Redmi Note 11T Pro ve Redmi Note 11T Pro Plus olarak isimlendiriliyor ve üst düzey özelliklerle donatılmış durumdalar. Telefonların her ikisi de hem tasarımları hem de makul sayılacak fiyatları ile tüketicilerin beğenisini kazanabilir gibi görünüyor. Peki Redmi'nin yeni akıllı telefonları tüketiciye neler vadediyor?

WhatsApp Gruplarına Son Kullanma Tarihi Geliyor: İşte İlk Bilgiler

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni bir özellik gün yüzüne çıktı. "23.5.0.71" kodlu iOS beta sürümde ortaya çıkan özellik, WhatsApp'taki gruplara "son kullanma tarihi" ekleneceğini gözler önüne seriyor. Peki bu özellik tam olarak ne işe yarayacak?

Uzayda İsyan: Yeni Bir Araştırmaya Göre Mars’ta Kurulan Koloniler Bağımsız Hareket Edebilir

Uzay yarışının hiç olmadığı kadar hız kazandığı bu dönemde yeni bir araştırma Mars’ta kurulacak koloniler hakkında ilgi çekici bir iddiada bulunuyor. Rusya’da yapılan ve ‘Project Sirius’ olarak adlandırılan araştırmada yer alan ekibin 120 gün boyunca ‘koloni’ şartları altındaki davranışları ve karar verme yöntemleri incelendi. ‘İniş operasyonları’ ve ekibin yaşam alanı olacak ‘basınçlı odalar’ gibi Mars görevinin parçaları da testte yer aldı. Fakat asıl araştırılan konu; görev ekibinin görev kontrol merkezi ile olan iletişimiydi.