Kullandığınız Telefonun Ne Kadar Radyasyon Saçtığını Öğrenmenin Kolay Yolunu Açıkladık!

Apple’ın, radyasyonu standartlara uygun hâle getirmesi için yapacağı güncellemeyle ilgili bir gelişme olmamasının yanı sıra iPhone 12 kullananlar başta olmak üzere birçok telefon kullanıcısı kendi telefonuyla ilgili tereddüt etmeye başladı tabii.

29.09.2023 22:30:15 tarihinde yayınlandı.

Apple’ın, radyasyonu standartlara uygun hâle getirmesi için yapacağı güncellemeyle ilgili bir gelişme olmamasının yanı sıra iPhone 12 kullananlar başta olmak üzere birçok telefon kullanıcısı kendi telefonuyla ilgili tereddüt etmeye başladı tabii.

Bu içeriği okuduktan sonra ise kendi cihazınızın radyasyon değerini ölçüp ya rahat bir nefes alacaksınız ya da endişeleriniz daha da artacak...

Öğrenmek istediğimiz her şeye tek tıkla erişebildiğimiz, iletişime geçmek istediğimiz herkese bir mesaj veya telefonla ulaşabildiğimiz, günlük işlerimizi kolayca halledebildiğimiz, tüketim zevklerimizi tatmin edebildiğimiz telefonlar olmadan yaşamımızı sürdürme düşüncesi bile korkutucu gelebiliyor.

Günümüzde, sağladığı birçok avantajın yanında elbette dezavantajları da var. En basitinden, içeriğimizin de konusu olan radyasyon maruziyeti. Peki bu radyasyon seviyesi bize ciddi bir endişeye kapılmamıza sebebiyet verecek kadar zararlı mı gerçekten?

İyonlaştırıcı radyasyonlar; kızılötesi, gama ve X ışınları tarafından yayılıp DNA’nın yapısını değiştirmeye sebep olabiliyor. 

Ancak telefonlarımızda bulunan radyasyon, radyo frekanslarından yayılıyor ve bu da iyonlaştırıcı içermiyor. Yani doğrudan DNA hücrelerine zarar verip kansere sebep olacak kadar enerji taşımıyor. Tabii bu, ileride araştırmalar artıp FM radyo dalgalarının da neden olduğu hasarları görmeyeceğimiz anlamına gelmiyor.

SAR (Specific Absorption Rate) değeri, telefon kullanırken ne kadar radyofrekansa maruz kaldığımızı hesaplamak için kullanılıyor ve bu değer; telefondan telefona, modelden modele değişiklik gösteriyor. 

Burada, telefon üreticilerine de rol düşüyor. Markalar, hem küresel radyasyon standartlarına (ideal değer: 1.60 W/kg-  2.0 W/kg) uygun telefonlar üretmeli hem de SAR değerlerini açıklamalı.

İLGİLİ HABER Türkiyede Satılan En Popüler 47 Akıllı Telefonun SAR Değerleri


Kaynak webtekno.com

 

Bulgarların Vizesiz Şekilde Yılın Yarısını Türkiyede Geçirebilecek Olması Sosyal Medyada Tartışma Başlattı

Geçtiğimiz yılın sonuna doğru Türk Lirası’nda yaşanan rekor değer kaybı, doğal olarak tüm bir para birimlerinin değerini TL karşısında yükseltmişti. Bu durum, özellikle komşu ülke Bulgaristan’ın vatandaşlarını sevindirmişti. Zira ülkemiz, Bulgarlar için adeta ‘1 milyoncu’ mağazasına dönüştü. Bir Bulgar Levası, bugün 9,27 TL’ye denk gelirken Bulgarların Edirne’deki alışverişleri sürüyor.

Uzaya Gidecek ‘İlk Türk’ Olmak İçin Kaç Kişinin Başvurduğu Açıklandı: 2.7 Milyon Kişi Sayfayı Ziyaret Etti

Bugün Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Uzay Programı Strateji Belgesi, pek çok vatandaşın ilgisini çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise başvuru yapan bir Türk vatandaşının Uluslararası Uzay İstasyonuna gideceğini açıkladı. İleri seviye İngilizce bilmek ve 23 Mayıs 1977’den sonra doğmuş olmak gibi şartların olduğu listeyi diğer ülkelerin şartlarıyla karşılaştırmıştık.

OPPO Bu mudur? Dedirten Yeni AR Gözlüğünü Tanıttı: 2022de Satışa Sunulacak

Önümüzdeki birkaç sene, artırılmış gerçeklik gözlüklerinin akıllı telefonların hayatımıza girdiği gibi gündelik yaşamımıza yavaş yavaş giriş yaptığı bir dönem olabilir. Şu anda birçok şirketin bu alanda çalışmaları sürüyor. Apple’ın AR ve VR gözlükleri hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Ve tabii ki Çinli şirketler de bu taze furyayı boş bırakacak değiller.