Metanın, Reklamsız Facebook ve Instagram İçin Ücretli Abonelik Çıkaracağı İddia Edildi: Yalnızca Avrupada Sunulacak

The New York Times tarafından bugün paylaşılan bir rapor, ABD’li teknoloji devi Meta’nın sosyal medya platformlarıyla ilgili bir hamle yapmaya hazırlandığını iddia etti. İddiaya göre şirket, Facebook ve Instagram gibi platformlarına ücretli abonelik getirebilir.

3.09.2023 09:00:15 tarihinde yayınlandı.

The New York Times tarafından bugün paylaşılan bir rapor, ABD’li teknoloji devi Meta’nın sosyal medya platformlarıyla ilgili bir hamle yapmaya hazırlandığını iddia etti. İddiaya göre şirket, Facebook ve Instagram gibi platformlarına ücretli abonelik getirebilir.

Rapor, bu aboneliğin kullanıcıların reklam görmemesini sağlayacağını söylüyor. Sistemin yalnızca Avrupa Birliği ülkelerine özel olacağı da gelen bilgiler arasında.

The New York Times, reklamsız bir sosyal medya deneyimi sunacak sistemin kaç para olacağının veya ne zaman geleceğinin belli olmadığını aktarıyor. Meta’dan herhangi bir açıklama gelmediğini ekleyelim. Yani bunun şimdilik tamamen bir iddia olduğunu, ücret ödeyerek reklam görmemeyi sağlayacak sistemin hiç gelmeme ihtimalinin bulunduğunu belirtelim.

Meta, uzun süredir veri kullanımı ve hedefli reklamlar nedeniyle Avrupa Birliği’nin düzenlemeleriyle mücadele ediyordu. Hatta İrlandalı düzenleyiciler, zorla kişiselleştirilmiş reklamlar gösterdiği için ocak ayında 413 milyon dolarlık, mayıs ayında ise Avrupalı kullanıcı verilerini ABD’ye aktardığı gerekçesiyle 1,3 milyar dolarlık iki cezayı şirkete vermişti.

Yani reklamsız bir deneyim sunacak ücretli aboneliğin Avrupa’nın düzenlemelerine uymak için olduğu söylenebilir. Bu da teknoloji devlerinin AB’nin regülasyonları için ciddi politika değişimleri uygulamaya başlayabileceğinin bir göstergesi. Meta, hâlihazırda AB’deki kullanıcılara hedefli reklamları göstermeme seçeneği sunuyordu.

İLGİLİ HABER Meta, Türkiyedeki Troll Ağlarını İfşa Etti: Reklam İçin 18 Milyon TL Harcamışlar!

Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi yüz milyonlarca kullanıcısı bulunan platformları bünyesinde bulunduran Meta, gelirlerinin çoğunu hedefli reklamlar yoluyla kazanıyordu. Avrupa Birliği de şirketin reklam tarafının %10’unu oluşturması nedeniyle Kuzey Amerika’dan sonraki en kazançlı ikinci bölgesiydi.


Kaynak webtekno.com

 

ABden Çocuk Pornografisini Engellemek İçin Yeni Yasa: Google ve Meta, İçerikleri Bulup Kaldırmak İçin Mesajları Tarayabilecek

2020 yılında dünya üzerinde 27 ülkede toplamda 1 milyondan fazla çocuk tacizi ihbarı alındı. Bu taciz olayları fiziksel olarak engellense de ne yazık ki internet ortamında çocuk tacizleri artmaya devam ediyor. Pandemi ile birlikte %67 oranında artan bu ‘online taciz’ olaylarını engellemek ise gittikçe zorlaşıyor.

Samsung, Telefonların Güvenliğini 2 Buçuk Milyar Kat Artıracak Teknolojisini Duyurdu!

Telefonlar için bir 'ekran kilidi' belirlemek, akıllı telefonlardan önce bile kullanılan bir teknolojiydi. Eskiden pin kodları ya da şifrelerden oluşan ekran kilitleri, ilerleyen dönemde yerini fiziksel parmak izi okuyucular, ekrana gömülü parmak izi okuyucular ve 3D yüz tanıma teknolojisine bıraktı. Ancak gelişen teknolojiye rağmen ekran günümüz ekran kilitlerinin güvenliği tartışılmaya devam ediyor.

Saniyenin Dörtte Birinde Değişen Protein Yapısı, Yapay Zeka Sayesinde İncelendi

Işığa tepki olarak yapılarını değiştiren proteinler öyle çok hızlı hareket ediyor ki, yapılarının incelenmesi için görüntüsünün kaydedilmesi mümkün olmuyordu. ABD’deki Wisconsin Milwaukee Üniversitesi ve Almanya’daki Serbest Elektron Lazer Bilimi Merkezi’nden bir araştırma ekibi, proteinlerin yapısal değişikliklerini incelemek için yeni bir çalışma yaptı.

Mark Zuckerberg, Bu Sefer de Kullanıcılara Çıkıştı: "Sosyal Medya, Boş Boş Bakınma Yeri Değil"

Şimdilerde Meta ismiyle andığımız Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, Joe Rogan'ın "Joe Rogan Experience" isimli podcast yayınına katıldı. Gündeme ve elbette sosyal medya platformuna ilişkin açıklamalarda bulunan Zuckerberg, dikkat çeken bir çıkış yaptı. Zuckerberg'e göre sosyal medya, zaman geçirmek için değil insanlarla ilişkiler kurmak için kullanılmalı.