NASA, Uzaya ‘Ufacık’ Bir Uydu Göndermeyi Planlıyor: Boyu Değil İşlevi Önemli

Şimdi sizlere anlatacağımız öykü, boyundan büyük işlere kalkışan küçük bir uydunun hikâyesi. Şaka bir yana NASA, gerçekten de boyutu diğer uydulara oranla çok küçük olan bir uyduyu uzaya göndermeyi planlıyor. Bu uydu bir mikrodalga fırından bile küçük.

25.06.2022 23:00:24 tarihinde yayınlandı.

Şimdi sizlere anlatacağımız öykü, boyundan büyük işlere kalkışan küçük bir uydunun hikâyesi. Şaka bir yana NASA, gerçekten de boyutu diğer uydulara oranla çok küçük olan bir uyduyu uzaya göndermeyi planlıyor. Bu uydu bir mikrodalga fırından bile küçük.

NASA'nın CAPSTONE ismini verdiği uydusunun Pazartesi günü fırlatılması ve ardından önümüzdeki on yılın sonunda insanları Ay'a geri çıkarmayı amaçlayan Artemis programı için bir yol bulma görevinde kullanması hedefleniyor.

CAPSTONE uydusu, Yeni Zelanda'daki Fırlatma Kompleksi 1'den kalkacak olan Rocket Lab'ın Electron roketiyle birlikte uzaya fırlatılacak. CAPSTONE tanıtımının 27 Haziran'da Türkiye saatiyle saat gece 10’da yapılması planlanıyor. Yapılacak olan tanıtımı NASA’nın resmi canlı yayınından izleyebilirsiniz.

CAPSTONE, NASA'nın Güneş Sistemindeki gözlerinden biri olacak ve etkileşimli gerçek zamanlı 3B veri görselleştirmesi aracılığıyla kullanıma sunulacak.

İLGİLİ HABER Güney Korenin İlk Yerli Roketi ’Nuri’ Uzaya Fırlatıldı

Dünya'dan fırlatıldıktan altı gün sonra Electron roketi, CAPSTONE uydusunu Ay'a olan yolculuğunu yapması için serbest bırakacak. 25 kiloluk küçük uydu daha sonra dört aylık yolculuğunun geri kalanını tek başına gerçekleştirecek. CAPSTONE Ay'a vardığında, yaklaşık altı ay boyunca yörüngesinin yörünge dinamiklerini test edecek.

Uydu ayrıca, uzay aracından uzay aracına navigasyon teknolojisini ve gelecekteki uzay aracının Dünya'daki görev kontrolörleriyle iletişim kurma ihtiyacını azaltabilecek ve diğer uzay araçlarından sinyallerin iletilmesini bekleyebilecek tek yönlü menzil yeteneklerini test etmek için de kullanılacak.


Kaynak webtekno.com

 

Bağımsız Oyun Geliştiricisinden Tartışma Başlatan NFT Eleştirisi: Oyun Dünyasına Hiçbir Faydası Yok!

Brezilya, geçtiğimiz günlerde "International Games" isimli video oyun festivaline ev sahipliği yaptı. Etkinlikler kapsamında video oyun dünyasının geldiği nokta ve sektörün geleceği ile ilgili açıklamalarda bulunuldu. Bu bağlamda; sektörün geleceğine ilişkin konuşan isimlerden bir tanesi de Chroma Squad isimli oyunun geliştiricisi Mark Venturelli'ydi. "Oyun Tasarımının Geleceği" başlıklı bir konuşma yapan Venturelli, kimsenin beklemediği bir çıkış yaparak festivale damgasını vurdu.

Android 13 Tabanlı One UI 5.0 Beta, Bazı Samsung Telefonlar İçin Yayınlandı: İşte Gelen Yenilikler

Google’ın mayıs ayında tanıttığı yeni işletim sistemi Android 13’ün eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenirken, bugün Samsung tarafından önemli bir haber geldi. Android 13’ün son beta sürümü yayındayken Samsung, Android 13 tabanlı One UI 5.0 arayüzünün açık beta sürecini başlattı. Yeni arayüz, çeşitli ülkelerdeki Galaxy S22 kullanıcıları için yayınlanmaya başladı.

"Evrende Kaç Tane Kara Delik Var?" Sorusuna Şimdiye Kadarki En Ürkütücü Cevap Verildi

Bir zamanlar evrende hayatını sürdürmüş devasa kütleli yıldızların evrimlerinin son aşaması olan kara delikler, görülmesi ve haliyle bulunması oldukça zor olduklarından bizi bir konuda fikirsiz bırakıyorlar: Evrende kaç tane kara delik var? İşte bu sorunun cevabı, İtalya’daki Sissa (Uluslararası İleri Araştırmalar Okulu) tarafından yapılan çalışmayla bir nebze ortaya kondu.