Notebookunuzu Senelerce Kullanmanızı Sağlayacak Bakım İpuçları

Sahip olduğunuz notebookun cihazınızın ömrünü uzatmak, gelecekte oluşacak ek ve yüklü masrafların da önüne geçecektir. Donanımından yazılımına bilgisayara her anlamda iyi bakmak, cihazınızın uzun dönemde başına gelecek olumsuzlukların da önüne geçecektir. 

19.05.2023 07:45:12 tarihinde yayınlandı.

Sahip olduğunuz notebookun cihazınızın ömrünü uzatmak, gelecekte oluşacak ek ve yüklü masrafların da önüne geçecektir. Donanımından yazılımına bilgisayara her anlamda iyi bakmak, cihazınızın uzun dönemde başına gelecek olumsuzlukların da önüne geçecektir. 

Peki, notebook bakımı nasıl yapılır? Bakım yaparken nelere dikkat edilmeli? Her notebook sahibinin kulağına küpe olması gereken ipuçlarını paylaşıyoruz.

Dizüstü bilgisayarlarda donanım bakımına geçmeden önce dikkat etmeniz temel bir kural var: Cihazınızın içini açmak garantisini sonlandırıyor mu, sonlandırmıyor mu? Bu bilgiyi, cihazınızın garanti belgesinde veya kullanım kılavuzunda açık bir şekilde görebilirsiniz.

Eğer cihazınızın içini açmanız garantiyi bozuyorsa, tercih size kalmış durumda. İçini açmamanız durumunda yapacağınız temizlik, aşağıdaki adımların ilk üç maddesiyle sınırlı olacak. Aşağıdaki adımları uygulamaya geçmeden, bilgisayarınızın prize bağlı olmadığından emin olun.

Laptopunuzu fiziksel olarak temizlemek, özellikle soğutma ve bileşenlerin birbiriyle bağlantı noktalarını tozdan arındıracağından cihazınızı büyük ölçüde rahatlatacaktır. Fakat iş sadece fiziksel temizlikle bitmiyor.

Bilgisayarınızdaki her bir yazılım belirli bir kaynak tükettiğinden bu tüketimi de yönetmeniz, sistemsel ve yazılımsal temizlik yapmanız gerekir.

Bu kontrollerin ardından sahip olduğunuz donanımın vadettiği performansa ne kadar yakın olduğunu da ölçün. Bunun için Windows’ta entegre bulunan “Windows Güvenliği > Cihaz performansı ve sistem durumu” yolunu izleyebilirsiniz.

Bilgisayarınızın daha uzun ömürlü olmasını mümkün yapan en temel etken, pil performansınız olacaktır. Pil ömrünüzü artırmak ve gerektiğinden fazla güç tüketmemek için aşağıdaki ipuçlarından faydalanabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Meta, Yıllardır Üzerinde Çalıştığı Dijital Para Projesi Diemi Sonlandırma Kararı Aldı

Meta (eski adıyla Facebook) geçtiğimiz aylarda ismini değiştirerek Metaverse’e odaklanacağını duyurmuştu. Dev şirketin bu kararının ardından kripto paralara yönelik yatırımların hızlanacağı düşünülmeye başlanmıştı. Zaten şirket de yıllardır bir dijital para üzerinde çalışıyor, bu konuda büyük adımlar atmayı planlıyordu. Hatta bu para biriminin ismi ilk başta ‘Libra’ olarak belirenmiş; ancak daha sonra ‘Diem’ olarak değiştirilmişti.

DMden Yürümeye Devam: Instagram, Varlığını Bile Unuttuğumuz Mesajlaşma Uygulaması Threadsin Fişini Çekiyor

Instagram, bundan birkaç yıl önce "Threads" isimli bir bağımsız mesajlaşma uygulamasını kullanıma sunmuştu. Bu uygulama, Instagram'ın DM bölümünün genişletilmiş bir versiyonuydu. Ancak söz konusu uygulama, istenilen popülariteye hiçbir zaman ulaşamadı. Hatta Instagram kullanıcılarının büyük bir bölümü, Threads isminden bile bihaberlerdi. Yaşanan son gelişme, Instagram'ın Threads ile ilgili şaşırtmayan kararını verdiğini gözler önüne seriyor.