Pathfinder’ın Yayıncısı Paizo, Oyunlarında Yapay Zekâ Kullanımını Yasakladı

Yapay zekâ modellerinin hızla yaygınlaşması ve sanat alanında sıkça kullanılmaya başlanması pek çok sanatçının ve içerik üreticisinin tepki göstermesine neden olmuştu. İnternette “Yapay Zekâ Tasarımlarına Hayır” kampanyaları düzenlenirken, bazı şirketlerse yapay zekâyı yasaklamaya başladı.

3.03.2023 10:30:20 tarihinde yayınlandı.

Yapay zekâ modellerinin hızla yaygınlaşması ve sanat alanında sıkça kullanılmaya başlanması pek çok sanatçının ve içerik üreticisinin tepki göstermesine neden olmuştu. İnternette “Yapay Zekâ Tasarımlarına Hayır” kampanyaları düzenlenirken, bazı şirketlerse yapay zekâyı yasaklamaya başladı.

Dünyanın en ünlü masa üstü rol yapma (TTRPG) oyunlarından olan Pathfinder ve Starfinder’ın yayıncısı olan Paizo, bugün Twitter hesabından açıklama yaparak yapay zekâya karşı duruşunu net bir şekilde ifade etti.

Pathfinder, Starfinder ve bu oyunların baz alındığı TTRPG’lerin yayın haklarını üstlenen Paizo, Twitter hesabından yaptığı açıklamasında oyunların topluluk marketlerindeki yapay zekâ desteğiyle hazırlanan hikâye ve görsellerin kalıcı olarak yasaklandığını belirtti.

Şirket açıklamasında “Şirketi 2002 yılında kurduğumuzdan beri Paizo, sayısız ‘geleneksel’ tasarımcıyı ve hikâye yazarını desteklemesiyle ünlendi. Hatta bu tasarımcı ve yazarlardan bazıları yeni projelerimizde görev bile aldı. Yapay zekâ destekli sanat eserlerinin oluşturduğu etik ve legal karmaşanın farkındayız ve topluıluğumuzdaki emektar bireyleri desteklemek adına bu teknolojiye Paizo’da karşıyız” ifadelerini kullandı.

Paizo’nun Pathfinder ve Starfinder oyunları, her ne kadar masaüstü oyunlar olsa da bu oyunların devasa toplulukları mevcut ve topluluğun pek çok üyesi oyunlar için farklı hikayeler, çizimler ve görsel tasarımlar üreterek bunları ücretsiz ya da uygun fiyatlara satışa sunuyor.

İLGİLİ HABER Kendi ChatGPT Uygulamanızı Geliştirebilirsiniz: API, Herkese Açık Olarak Yayınlandı

Paizo’nun bu kararı TTRPG topluluğundansa büyük destek gördü. Paizo’nun başlattığı bu hareketse çok yakında önce masüstü RPG daha sonra da tüm oyun dünyasındaki şirketlerin yavaş yavaş yapay zekâ destekli tasarımları yasaklamasına neden olabilir.


Kaynak webtekno.com

 

ABD Hazine Bakanından Bitcoini Yükselişe Geçiren Kripto Para Açıklaması: "Birçok Faydasının Olduğunu Düşünüyorum"

Kripto para birimlerinin gün geçtikçe daha popüler hâle geldiğini biliyoruz. Hızla yükselen bu popülerlik de her gün yeni bir haberin karşımıza çıkmasına, bu teknolojiler ile ilgili önemli gelişmelerin yaşanmasına neden oluyor. Tabii ki ülkelerin ve yetkililerin kripto paralar hakkındaki düşünceleri de büyük önem taşıyor.

Hayatta Kalma Türünün Öncüleri Karşı Karşıya: PUBG: New State mi Yoksa Free Fire Max mi Daha Çok İlgi Gördü?

Mobil oyun dünyası giderek büyürken hayatta kalma oyun türü de oyuncular için vazgeçilmezler arasında yer almaya devam ediyor. Bu kategoride onlarca oyun olması da bunun en net göstergelerinden bir tanesi. Ancak bazıları var ki hayatta kalma türünü kasıp kavuruyor. Şimdi sizlerle, bu kategorinin 2021'de neler yaşadığını konuşacağız.

Üç Boyutlu Yazıcı Kullanılarak Bükülebilir OLED Ekran Üretildi

Heyecan verici yeni bir araştırmada Minnesota Twin Cities Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, bir OLED ekranı tamamen 3 boyutlu olarak yazdırmayı başardılar. Bu gelişme, gelecekte pahalı mikrofabrikasyon tesislerinde teknisyenlerin üretmesi yerine evde bir insanın 3 boyutlu yazıcı kullanılarak yaygın olarak üretilebileceği düşük maliyetli OLED ekranların yaygınlaşmasına yol açabilir.

Sürekli Karşımıza Çıkan MediaFire’dan Dosya İndirmek Güvenli mi?

İnternet üzerinden bir film, dizi, yazılım ya da oyun indirmek istediğiniz zaman kaynak ne olursa olsun sizi büyük ihtimalle bir MediaFire bağlantısına yönlendirir. Kaynağa pek güvenmediğiniz durumlarda bir de bu bağlantı üzerinden reklamlarla karşılaştığınız zaman biraz endişe duyarsınız çünkü MediaFire bağlantıları pek çok kullanıcıya göre tıkladıkları anda virüs bulaştıracak gibi görünüyor.