"Kendini Olduğun Gibi Paylaş" Mottosuyla Son Günlerde Hızla Popülerleşen BeReal Uygulaması Nedir, Nasıl Kullanılır?

Geçtiğimiz son 10 yılda sosyal medya kullanım oranları adeta tavan yapmış durumda. Akıllı telefon kullanan neredeyse herkes en az 1 sosyal medya platformunu düzenli bir şekilde kullanıyor. Tabii ki bu platformlar da en çok kullanılan platform olmak için birbirleriyle adeta yarışıyor. Her geçen gün de bu rekabete yeni sosyal medya platformları dahil oluyor.

25.08.2022 21:30:28 tarihinde yayınlandı.

Geçtiğimiz son 10 yılda sosyal medya kullanım oranları adeta tavan yapmış durumda. Akıllı telefon kullanan neredeyse herkes en az 1 sosyal medya platformunu düzenli bir şekilde kullanıyor. Tabii ki bu platformlar da en çok kullanılan platform olmak için birbirleriyle adeta yarışıyor. Her geçen gün de bu rekabete yeni sosyal medya platformları dahil oluyor.

Bu yeni platformların arasında ise kısa sürede öne çıkmayı başaran BeReal, her geçen gün daha fazla kullanıcının beğenisini kazanıyor. Hatta platformun en temel özelliklerinden birisi geçtiğimiz günlerde Instagram tarafından ‘çalındı’ ve Meta’nın eleştirilen platformuna ekleneceği ortaya çıktı. Gelin hep birlikte BeReal’ı diğer sosyal medyalardan farklı kılan şey neymiş hep birlikte bakalım.

BeReal, temelde çok basit bir sosyal medya uygulaması olmasına rağmen altındaki güçlü fikir sayesinde dikkat çekmeyi başarıyor. Mevlana’nın “Gel, gel, ne olursan ol, yine gel” fikrini benimseyen ve kullanıcıların oldukları gibi görünecekleri fotoğraflar çekmesini amaçlayan bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Platformda efektler, filtreler ya da düzenlemeler bulunmuyor. Sadece telefon numarası kullanarak kaydolabileceğiniz bu platform, türevleri gibi bir günde onlarca fotoğraf paylaşmanıza izin vermiyor. 

Uygulama günde 1 kez, tamamen rastgele saatlerde size bildirim gönderiyor ve bu bildirimi aldığınız andan itibaren 2 dakika içinde bir fotoğraf çekip bunu sadece arkadaşlarınızla ya da uygulamanın keşfet kısmında paylaşabiliyorsunuz. Tabii ki bu fotoğrafı düzenleme ya da efekt uygulama gibi bir şansınız bulunmuyor. Ayrıca uygulamada paylaşım yapmazsanız diğer kullanıcıların da gönderilerini göremiyorsunuz. Bu durum da sizi sürekli olarak uygulamada aktif olarak paylaşım yapmaya teşvik ediyor.

Uygulamada fotoğraf çekme kısmı ise oldukça basit bir şekilde çalışıyor. Kamerayı açtığınızda karşınıza bir deklanşör tuşu ve bir flaş tuşu çıkıyor. Deklanşöre dokunduğunuz anda ilk önce arka kamera ile bir fotoğraf çekiliyor ve birkaç saniye sonra da ön kamerayla ikinci bir fotoğraf çekilerek sol üst köşeye otomatik olarak yerleştiriliyor. Daha sonrasında platform, fotoğrafı arkadaşlarınızla mı yoksa keşfet kısmında mı paylaşmak istediğinizi soruyor. Seçiminizi yaptıktan sonra da paylaşımınızı yapıyorsunuz.

Keşfet kısmına baktığımızda da dünyanın dört bir yanından kullanıcıların paylaştığı fotoğrafları görebiliyorsunuz. Tamamen filtresiz olarak paylaşılan bu fotoğraflar kullanıcıların ‘gerçek hallerini’ görmemizi sağlıyor. Ayrıca kullanıcıların gönderilerine de sıradışı bir şekilde ifade bırakabiliyorsunuz.

Uygulamada diğer kullanıcıların fotoğraflarına toplamda 5 adet emoji ile karşılık verebiliyorsunuz. Ancak uygulamayı diğerlerinden ayıran bir diğer özellik de burada devreye giriyor. Emojiyle tepki vermek istediğinizde seçtiğiniz emojiye uygun bir fotoğraf çekip bu fotoğrafı o emojinin yerine kullanmanız gerekiyor. Yani bir nevi kendinizi emoji yapıyorsunuz.

RealMoji adı verilen bu emoji sistemiyle yarattığınız emojileri tüm gönderilere tepki verirken kullanabiliyorsunuz. Var olan emojiden sıkıldığınızda ise basılı tutarak bu emojiyi silebiliyor ve yerine yeni bir RealMoji ekleyebiliyorsunuz.


Kaynak webtekno.com

 

Beklenen Hamle Geldi: Sony, Destiny ve Halonun Geliştiricisi Bungieyi Satın Alıyor

Anlaşılan Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının etkilerini görmeye devam edeceğiz. Her ne kadar Activison Blizzard’ın 68 milyar dolarlık devasa satışı kadar büyük olmasa da Microsoft’un oyun konusundaki büyük rakibi Sony, Destiny ve Halo gibi büyük oyunların arkasındaki geliştirici stüdyo Bungie’yi satın aldı.