Rusyaya Bir Yaptırım da Twitchten Geldi: Rus Yayıncıların Ödemeleri Askıya Alındı

Dünyanın en popüler yayın platformu Twitch, Rusya’nın Ukrayna’ya işgali sebebiyle Rusya’ya ambargo uygulayan şirketler kervanına katılıyor. Twitch'in Rus yayıncılarına The Washington Post aracılığıyla gönderdiği bir e-postada durum açıkça belirtiliyor.

9.03.2022 22:45:13 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en popüler yayın platformu Twitch, Rusya’nın Ukrayna’ya işgali sebebiyle Rusya’ya ambargo uygulayan şirketler kervanına katılıyor. Twitch'in Rus yayıncılarına The Washington Post aracılığıyla gönderdiği bir e-postada durum açıkça belirtiliyor.

İletilen mektupta Rusya’ya karşı ABD’nin ve diğer hükumetlerin uyguladığı yaptırımlara Twitch tarafından da uyulacağı belirtiliyor. Gelin Twitch’in mektubunun detaylarına beraber bir göz atalım.

"Twitch hesabınızla ilişkili finans kuruluşuna yapılan ödemeler yaptırımlar nedeniyle bloke edildi. Twitch, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer hükümetler tarafından uygulanan ekonomik yaptırımlara uyuyor ve Ukrayna'daki duruma yanıt olarak uygulananlara uyuyor. Bu yaptırımlar ödemelere erişiminizi, akışınızdan para kazanma yetinizi ve/veya diğer içerik oluşturucularını finansal olarak desteklemenizi sınırlayabilir veya etkileyebilir."

Twitch tarafından yayınlanan yazıda, Twitch'in bu durumun ne kadar sinir bozucu ve zor olduğunu takdir edebileceğini ve eğer yayıncılar alternatif bir gelir sağlayamazsa, şirketin izin verilir verilmez yayıncılara ödeme yapmak için elinden gelenin en iyisini yapacağı da belirtiliyor. PayPal bu ödemeler için kalan son seçenek olarak görülüyordu ancak bu hizmet de artık Rusya'da çevrimdışı oldu. Rus Twitch partneri CommanderIvy, Twitch yaptırımları hakkında “Korktum ve bunun olabileceğini biliyordum ancak bu kadar kısa sürede ve bir gecede olmasını beklemiyordum” dedi.

Bu durumun etkisi Rus yayıncı topluluğu genelinde ve hatta ülke sınırlarının dışındakiler tarafından bile hissediliyor. Rus Twitch yayıncısı Alexey Gubanov (diğer adıyla Jesus AVGN), "Twitch'ten ödeme almam engellendi, birçok reklamveren Rusya pazarını terk etti ve Visa ve Mastercard kartlarım yakında yurtdışında bloke edilecek" diyor.

İLGİLİ HABER Ubisoft ve Take-Two da Rusya ve Belarusta Oyun Satışlarını Durdurduğunu Açıkladı

1,4 milyon Twitch takipçisi olan Gubanov, Vladimir Putin'e muhalefet etmesi nedeniyle Rusya'dan ayrılmak zorunda kaldığını söyledi: "Uzun yıllardır Putin rejimine karşıyım, bu yüzden ülkemden kaçmak zorunda kaldım ve yine de Putin'in tüm korkunç eylemlerinin hesabını başka bir ülkede bile vermek zorundayım."


Kaynak webtekno.com

 

Xiaomi’nin Merakla Beklenen MIUI 13.5 Güncellemesini Alacak Cihazların Listesi Ortaya Çıktı

Mobil sektörde kısa sürede büyüyen ve global pazarda da iyi satış performansı gösteren Xiaomi, başarısını uygun fiyatlı telefonlarına borçlu. Ancak Çinli şirketin akıllı telefonlarında kullandığı özel arayüzü de kullanıcı kitlesini tutan en önemli etkenlerden biri. Zira MIUI arayüzü, hem görsel açıdan hem de akıcılık konusunda son yıllarda iyi bir yol kat etti ve bunu sürdürmeye devam ediyor.

Facebook Grup ve Sayfalarının Siyasi Görüşler İçin Yankı Odası Oluşturduğu Tespit Edildi

ABD'de bir grup araştırmacı, dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook ve Instagram'da, geniş kapsamlı bir araştırma yaptı. Yapılan bu araştırmanın ilk aşaması kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan araştırma, Facebook'taki grup ve sayfaların, ideolojik yankı odaları yarattığını ortaya koydu. Sayısız veriye ulaştıklarını söyleyen uzmanlar, Facebook grup ve sayfalarının kullanıcıları nasıl etkilediğini gözler önüne sermiş oldular.

Aydan Toplanan En Genç Örnekler: Çinde Bulunan Ay Kayaları Bir Rekora İmza Attı

Dünyamızın uydusu olan Ay hakkındaki çalışmalar son hızla devam ettiriliyor. Bu bağlamda NASA, 1972 yılındaki Apollo görevinin ardından Artemis görevini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Hatta şirket, bu görevde astronotları kalkış alanına taşıyacak bir araç arayışına bile girmişti. Ülkemizde bile Türkiye Uzay Ajansı’ndan yetkililer Ay görevleri hakkında açıklamalar yapmıştı.

Microsoft, Windows 11e Kullanıcıların Çok İstediği Bir Özelliği Getirebilir

Microsoft, 2021 yılının sonlarına doğru Windows 11’e haberler ve uygulamalar için ayrılmış olan, kullandığımız birçok cihazda gördüğümüz widget’ları getirmişti. O zamandan beri de kullanıcılar, şirketten widget’lara bazı özellikler getirmesini istiyordu. Bunlardan biri paneli üçüncü parti geliştiricilere açmaktı. Bu, 2022 yılında gerçekleşti ve Facebook ve Spotify gibi platformların kendi widget’ları işletim sisteminde yavaş yavaş görülmeye başladı.