The New York Times, İçerikleriyle Yapay Zekâ Sistemlerinin Eğitilmesini Yasakladı

ChatGPT ve Dall-E gibi üretken yapay zekâlar ve çok daha fazla dil modeli, internetteki sınırsız içeriklerden faydalanarak geliştiriliyor. Akla gelen her makale, her haber metni, her sosyal medya paylaşımı bu modellere sunuluyor, bu sayede eğitilerek bir insan gibi cevap verme yetisi kazanıyor.

16.08.2023 09:15:07 tarihinde yayınlandı.

ChatGPT ve Dall-E gibi üretken yapay zekâlar ve çok daha fazla dil modeli, internetteki sınırsız içeriklerden faydalanarak geliştiriliyor. Akla gelen her makale, her haber metni, her sosyal medya paylaşımı bu modellere sunuluyor, bu sayede eğitilerek bir insan gibi cevap verme yetisi kazanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk yönetimindeki Twitter, yapay zekâların eğitilmesinin önüne geçmek için her kullanıcıya günlük Tweet görüntüleme sınırı getirmişti. Şimdi de dünyanın en köklü ve büyük yayıncılarından The New York Times, Hizmet Koşulları’nda önemli bir güncelleme yaptı.

The New York Times, 3 Ağustos günü Hizmet Koşulları’nı güncelleyerek içeriklerindeki metinlerin, fotoğrafların, görsellerin, seslerin ve videoların “bir makine öğrenimi veya yapay zekâ sistemi eğitimi dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere herhangi bir yazılım programının geliştirilmesinde” kullanılmasını yasakladı.

Bu güncellemeyle birlikte aslında yalnızca yapay zekâ sistemlerinin değil, internet sitelerinden içerik çeken botların da kullanımı yasaklandı.

Pek çok platformdan benzer şikâyetler alan OpenAI, yapay zekâ eğitiminde internet sitelerinin sahiplerine bir esneklik sunmuştu. Platform sahipleri, artık GPT dil modelinin geliştirilmesi için kullanılan GPTBot arama robotunun engellenebileceğini duyurmuştu.

İLGİLİ HABER Yapay Zekânın Babasından Derdi Olmayan İnsanı Bile Dert Sahibi Yapacak Açıklamalar


Kaynak webtekno.com

 

Instagrama Üç Boyutlu Avatarlarınızı Oluşturup Kullanabileceğiniz Yeni Bir Özellik Geliyor

Meta, Instagram Hikayeler ve direkt mesajlara üç boyutlu avatarların dahil olacağını ve Facebook ile Messenger’daki avatarların da güncelleneceğini duyurdu. Güncelleme sonrasında ilk olarak ABD, Kanada ve Meksika’da bulunan kullanıcılar, Quest VR platformu dahil olmak üzere Meta’nın tüm diğer platformlarındaki çıkartma, paylaşım, profil resimleri ve çok daha fazlasında sanal üç boyutlu avatarları olarak görülebilecekler.

Adobe, Yapay Zekâ Odaklı Abonelik Sistemi Oluşturuyor: Aboneler, Hukuk Karşısında Bile Desteklenecek!

Son dönemlerde yapay zekâ odaklı çalışmalarıyla adından sıklıkla söz ettiren Adobe'dan dikkat çekici bir hamle geldi. Şirketin üst düzey yöneticilerinden Ashley Still, verdiği bir röportaj sırasında geleceğe yönelik yeni bir planlarını açıkladı. Ashley Still tarafından yapılan açıklamaya göre Adobe, yapay zekâ odaklı bir abonelik sistemi oluşturmak için harekete geçmiş durumda. Peki bu abonelik sistemi tam olarak ne işe yarayacak?

Fenerbahçe, Elon Musk’ın Uçurduğu Kripto Para ile Anlaştı

Kripto para birimleri dünya çapında hızla yayılmaya devam ediyor. Birçok spor kulübü de hızla yükselen bu trende uyum sağlamaya çalışıyor ve kripto paraları içeren sponsorluk anlaşmalarına imza atıyor. Şimdi de Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden biri olan Fenerbahçe, yaptığı yeni bir sponsorluk anlaşmasını resmen duyurdu.