TikTokun Çocuklara Olan Etkisi Araştırıldı: 13 Yaşındaki Bir Çocuk, TikToka Girdiği An Uygunsuz Videolar Görüyor!

ABD merkezli bir kuruluş olan Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH), son dönemlerin en popüler sosyal medya platformu TikTok ile ilgili bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma, platformla ilgili korkunç bir gerçeği gözler önüne serdi. Özellikle de ebeveynleri ilgilendiren araştırma, küçük yaştaki bireyleri TikTok'tan (ve aslında genel olarak sosyal medya platformlarından) uzak tutmak gerektiğini tekrar kanıtladı.

16.12.2022 12:30:16 tarihinde yayınlandı.

ABD merkezli bir kuruluş olan Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH), son dönemlerin en popüler sosyal medya platformu TikTok ile ilgili bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma, platformla ilgili korkunç bir gerçeği gözler önüne serdi. Özellikle de ebeveynleri ilgilendiren araştırma, küçük yaştaki bireyleri TikTok'tan (ve aslında genel olarak sosyal medya platformlarından) uzak tutmak gerektiğini tekrar kanıtladı.

CCDH araştırmacıları, TikTok'un çocuklara gösterdiği içeriklerle ilgili yaptıkları çalışmada, çocuk kılığına girdiler. Yeni hesaplar oluşturan araştırmacılar, uygulamaya yaşlarını 13 olarak belirttiler. Hesaplarını aktif hale getiren araştırmacılar, TikTok'un yeni hesaplara önerdiği içerikleri inceleme altına aldılar. Elde edilen bulgular, TikTok'un daha ilk dakikadan çocukları olumsuz etkilemeye başladığını açığa çıkarttı.

Yapılan incelemelerde, 13 yaşındaki çocukların TikTok kullanmaya başladıkları anda büyük bir girdabın içine düştükleri tespit edildi. Öyle ki hesaplardan birine, daha 2,6. dakikada intihar ile ilgili içerikler gösterilmişti. Başka bir hesap ise 8. dakikada yeme içme bozukluklarına neden olabilecek içerikler görmeye başladı. Üstelik bundan daha kötüsü de vardı. Çocuklar, her 39 saniyede bir kez ruh sağlığını etkileyecek veya beden imajları nedeniyle etkilenebilecekleri içerikler görüyorlardı. Araştırmanın ikinci aşamasında bu içeriklerle etkileşime giren araştırmacılar, TikTok algoritmasının ne kadar tehlikeli olabileceğini göstermiş oldular. Öyle ki birkaç içerik ile etkileşime giren 13 yaşındaki bir çocuğun ilgi alanı, doğrudan bahsi geçen kategoriler olarak gösteriliyordu.

İLGİLİ HABER TikTok, 2022nin En İyi Videolarını Açıkladı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CCDH CEO'su Imran Ahmed, "TikTok'un çocuklarınıza bakıcılık yapması korkunç bir fikir." ifadelerini kullandı. Bir TikTok sözcüsü ise araştırmacılar tarafından yapılan çalışma ile gerçek kullanıcıların kullanım deneyimlerinin aynı olmadığı ifade edildi. Yani TikTok, söz konusu araştırmanın sonuçlarını kabul etmedi...

İLGİLİ HABER Google, TikToku Tahtından Etmek İçin Yapay Zekâ Şirketi Satın Aldı


Kaynak webtekno.com

 

Tekrar Tekrar Oynamaya Doyamadığımız 10 RPG Oyunu

Şöyle bir dönüp bakıldığında ağırlıklı olarak yeniden oynanma potansiyeline sahip oyunların çoğu RPG türünden çıkar. RPG türü sahip olduğu oynanış zenginliği ile birlikte, oyunu bir kere bitirmiş olsanız bile yeniden başladığınızda farklı bir yol çizmenizi ve oynadığınız oyundan farklı bir tat almanızı sağlar.

İki Yıldızın Çarpışmasıyla Ortaya Çıkan Gama Radyasyonu Patlaması, Tarihte İlk Kez Gözlemlendi

Son zamanlarda uzay keşiflerinde peşi sıra ilklere imza atılırken, bugün bunların arasına bir yenisi daha eklendi. Bilim insanları, en az bir nötron yıldızını içeren yıldızların çarpışması, milimetrelik radyo frekansı dalga boyları aralığında tarihte ilk kez gözlemledi. Çarpışma, bugüne kadar gözlemlenen en enerji dolu ve parlak gama ışını patlamasını görmemizi sağladı.

TikTok, Yayında Olmasanız Bile Para Kazanabileceğiniz Yeni Özelliklerini Tanıttı

TikTok, kimi zaman garip, kimi zamansa can sıkıcı konularıyla sık sık gündem olmayı başaran bir sosyal medya olarak biliniyor. Şirket, platformundaki içerik üreticilerini bünyesinde tutmak için reklamlar dışında yeni para kazanma yöntemleri sunmuştu ve içerik üreticileri, canlı yayınlarda takipçilerinden bağışlar alarak para kazanabiliyordu.

Türkiyede En Çok Satılan Oyunlar Belli Oldu: İşte Steamin İçinde Kaybolacağınız Yeni Özelliği...

Valve'ın 2003 yılında piyasaya sürdüğü ve bugün dünyanın en popüler çevrimiçi oyun mağazası olarak büyük bir başarıya imza atan Steam, kullanıcı deneyimini genel anlamda iyileştirecek yeni bir özelliğe kavuştu. "Steam Charts" isimli bir sayfayı kullanıma sunan platform, oyuncuların en popüler oyunları aylık ve haftalık bazda incelemelerini sağlıyor. Üstelik bu sayfada gerçek zamanlı veriler paylaşılıyor.