Trendyol, Hem ChatGPT Hem de Midjourneyi Kullanan Sanal Asistan AITENi "İşe Aldı"

ChatGPT ve Bard gibi üretken yapay zekâ sohbet botları artık birçok sektöre de çalışan olarak giriş yaptı. Bu botların dil modellerini temel alan diğer yapay zekâ hizmetleri de ülkemizdeki hizmet uygulamalarında hayat buluyor.

13.08.2023 18:30:12 tarihinde yayınlandı.

ChatGPT ve Bard gibi üretken yapay zekâ sohbet botları artık birçok sektöre de çalışan olarak giriş yaptı. Bu botların dil modellerini temel alan diğer yapay zekâ hizmetleri de ülkemizdeki hizmet uygulamalarında hayat buluyor.

Geçtiğimiz haftalarda Yemeksepeti, yemek açıklamalarını artık ChatGPT’ye yazdıracağını duyurmuşken bunun bir tık ötesi, Trendyol tarafından duyuruldu. E-ticaret devi, Hızlı Market’in sosyal medya kolunda yeni sanal asistan AITEN’i (sanıyoruz ki adı Ayten ve AI'ın birleşimini temsil ediyor) “işe aldığını” açıkladı.

()

Trendyol Growth ekibi tarafından tasarlanan AITEN, mutfak tüyoları paylaşacak, tarifler verecek, temizlik önerecek ve hatta tüm bunlardan bağımsız şekilde burç bile yorumlayabilecek. Asistan, hem sohbet botu ChatGPT hem de görsel üretme aracı Midjourney’den faydalanacak.

Trenyol, AITEN için “işe alındı” ifadesini kullanıyor. Zira yapay zekâ asistanı için ayrı bir LinkedIn profili oluşturulmuş ve kendisinin Trendyol’da “Yapay zekâ asistanı” görevine başladığı bilgisi verilmiş durumda.

İLGİLİ HABER Yemeksepetine ChatGPT Geldi: Yemek Açıklamalarını Artık Yapay Zeka Yazıyor


Kaynak webtekno.com

 

Microsoft Officein Varsayılan Yazı Fontu, 16 Yıl Sonra İlk Kez Değişti: İşte Yeni Yazı Tipi

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Word, Outlook, PowerPoint ve Excel'i kapsayan ofis uygulamaları ile ilgili dikkat çeken bir karar aldı. Alınan karar doğrultusunda, bu yazılımların varsayılan yazı tipi değiştirildi. Eğer ofis uygulamalarıyla sürekli içli dışlı olan biriyseniz ve çalıştığınız işletme yazı tipine önem veriyorsa, bu önemli değişikliği mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Bakanlık, Sosyal Medyada Çocukları Üzerinden Para Kazanan Ebeveynleri Tespit İçin Ekip Kurdu

Akıllı telefon ve internet kullanımının yaygınlaşması ile sosyal medya kullanımı da iyiden iyiye arttı. Üstelik bu mecralardan artık para kazanmak da mümkün. Bu durumun farkında olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise çocuklarını içeriklere dahil ederek sosyal medyadan para kazanmaya çalışan ebeveynlere çeşitli yaptırımlar geleceğini gösteren açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Fatih Portakal da ‘Hacklendiğini’ Açıkladı: Fotoğrafım Dahil Tüm Kimlik Bilgilerim Gönderildi

Siber güvenlik araştırma şirketi DarkTracer’ın 7 Nisan’da yayınladığı rapora göre 2022’nin ilk 3 ayında kullanıcılara bulaşan bir trojan virüsü; e-Devlet’e giriş ekranından 15 bin 313, EBA giriş ekranından 15 bin 313 kişinin verileri ele geçirmişti. Ancak takip eden süreçte korsanların verileri ele geçirmek için sadece virüs kullanmadıkları, e-Devlet veri tabanına bir vatandaş kadar rahat ulaşıp diledikleri kişinin bilgilerini sorguladıkları iddia edilmişti.