Türkiye Uzay Ajansı Başkanı, Türkiyenin Uzay Çalışmalarına Dair Konuştu: Uzaya Yatırım Lüks Değil İhtiyaç

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Azerbaycan Teknik Üniversitesinde düzenlenen 'Uzayda gelecek, gelecekte uzay' konulu konferansta öğrencilerle bir araya geldi. 

21.02.2022 16:45:13 tarihinde yayınlandı.

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Azerbaycan Teknik Üniversitesinde düzenlenen 'Uzayda gelecek, gelecekte uzay' konulu konferansta öğrencilerle bir araya geldi. 

MÜSİAD Azerbaycan ve Azerbaycan Üniversiteleri Türkiye Cumhuriyeti Öğrencileri Birliği tarafından düzenlenen konferansta konuşan Yıldırım, Türkiye'nin Milli Uzay Programı'na dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin uzay konusunda oldukça geride kaldığını kaydeden Yıldırım, Türk milletinin hızlı hareket ettiğini kaydederek sorunları çözmek konusunda başarılı olduğunun altını çizdi. 

TUA’nın hedefinin Türkiye’nin uzayda güçlü bir şekilde yer alması olduğunu aktaran Yıldırım, hem Türkiye’nin hem de kardeş ülkelerin menfaatleri açısından uzay alanında sağlam bir şekilde bulunmayı planladıklarına dikkat çekti. Konuya dair olarak Yıldırım, "Uzayda güçlü olamazsanız dünyada da güçlü olmazsınız. Bugün uzay çalışmalarına ehemmiyet vermemek yarın başkalarına köle olmak demektir. Uzay çalışmalarına yatırım yapmak lüks değil ihtiyaçtır" ifadelerini kullandı. 

"Kendi bayrağımızla beraber başta Azerbaycan olarak dost ve kardeş ülkelerin de bayraklarını uzaya götüreceğiz" diyerek Ay'a gönderilecek milli aracın ön tasarımının tamamlandığını kaydeden Yıldırım; 2 tonluk uzay aracının, uluslararası fırlatıcı firmalardan biri ile anlaşılmasının ardından en geç 2024 yılında ay yörüngesine gönderilmesini hedeflediklerini belirtti.  

İLGİLİ HABER Türkiye Uzay Ajansı, Uluslararası Astronot Federasyonu Üyeliğinin Onaylandığını Açıkladı

Buna ek olarak Yıldırım, Kafkasya Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Merkezince (QAFSAM) Hazar Üniversitesinde düzenlenen 'Uzay Çağı ve Türk Dünyası' konferansında da konuşmacı olarak yer aldı. Burada da uzay çalışmalarında yer almanın ülke açısından stratejik önemine dikkat çeken Yıldırım, "Büyük güçler bir zamanlar dünyadaki bazı bölgeleri sömürgeleştirdi. Aynı şey uzayda da olabilir. Bizim Türkiye olarak önerimiz şudur. Gelin uzayda hep birlikte çalışalım. Rekabet etmeyelim. Birliktelik oluştuğu zaman bu dünya barışına da hizmet edecektir." şeklinde kaydetti. 


Kaynak webtekno.com

 

Türk Telekom Fiber İnternet Paketlerine Zam Yaptı: 100 Mbps İnternetin Kampanyalı Fiyatı 165 TL’yi Aştı

 Özellikle 2018’de Adil Kullanım Kotası’nın kaldırılması ile daha rekabetçi bir ortama dönüşen internet servis sektöründe tüketicilerin karşısında pek çok seçenek var, ancak fiyatlar artık cepleri yakıyor. Tüketici haklarına göre en fazla 12 ay geçerli olabilen, ancak çoğu firmanın 24 ay sözleşmeyle daha avantajlı fiyatlar sunduğu paketler bile yüksek fiyatlara ulaştı. 

Steam Dolara Geçince Daha Ucuza Oyun Alabileceğiniz Siteler

Popüler oyun platformu Steam, 20 Kasım'dan itibaren Türk Lirası ile işlem yapmayacağını açıkladı. Steam'in bu kararı oyun camiasında tartışmalar yaratırken, oyunseverler de TL ile alışveriş yapmaya devam edebilecekleri alternatifleri aramaya başladı. 

Bilim İnsanları, Dünya Dışı Gezegenleri Keşfedecek Yeni Kişiler Arıyor: Siz de Katılabilirsiniz (Şart Yok)

Hemen hemen her gün önünüze düşen uzay haberleri ya da seyretmeyi sevdiğiniz bilim-kurgu filmleri, her ne kadar gerçeklerden uzak olsa da kendinize ait gezegen bulup Dünya ötesi bir yolculuk gerçekleştirmenin hayalini kurdurmuş olabilir. Şehir değiştirmek için bile ceplerimizi yoklamak zorunda kalırken bu yolculuk gerçekten uzağa daha yakın fakat gezegen bulmanız mümkün olabilir.