Türkiye Uzay Ajansı, Uluslararası Astronot Federasyonu Üyeliğinin Onaylandığını Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olan Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) 2021 yılında 38 milyon 71 bin TL olan bütçesinin, yapılan yeni teklifle birlikte 2022 yılında yüzde 61,29 artırılarak 61 milyon 293 bin TL olmasına yönelik bir teklif verilmiş, belirlenen bu miktar ise uzay sektörü için oldukça yetersiz bulunmuştu.

23.02.2022 02:45:22 tarihinde yayınlandı.

Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olan Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) 2021 yılında 38 milyon 71 bin TL olan bütçesinin, yapılan yeni teklifle birlikte 2022 yılında yüzde 61,29 artırılarak 61 milyon 293 bin TL olmasına yönelik bir teklif verilmiş, belirlenen bu miktar ise uzay sektörü için oldukça yetersiz bulunmuştu.

Türkiye Uzay Ajansı bugün, Twitter’dan yapmış olduğu bir paylaşımla Uluslararası Astronot Federasyonu (IAF) üyeliğine dair açıklama yaptı.  

Gönderiyle birlikte Türkiye Uzay Ajansı, 71 ülkede 407’den daha fazla üyesi bulunan dünyanın en büyük uzay oluşumu olan IAF resmi üyeliğinin bugün yapılan IAF Genel Kuruluyla birlikte tescillendiğini, "Uzay alanında yürütülen uluslararası çalışmalarda söz sahibi bir Türkiye için çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz." ifadeleriyle birlikte duyurdu. 

Kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Türkiye Uzay Ajansı, bu yılın sonuna kadar Ay’a Sert İniş Projesi’nin yüzde 30’unu, 2022 yılına kadar yüzde 67’sini ve 2024 yılına kadar da tamamını bitirmeyi hedeflediğini belirtmişti. Ajansa göre Ay’a Yumuşak İniş Projesi’nin yüzde 30’u ise 2024 yılına kadar tamamlanmış olacak. 

İLGİLİ HABER Dünya’nın Uzaydan Çekilen İlk Fotoğrafı 75 Yaşında: O Günden Bu Yana Uzay Fotoğrafçılığının Gelişimi

Bunlara ek olarak ajans; gerçekleştirmeyi planladığı hedeflerden bir diğerinin ise ‘Uzay Havası Uygulama Merkezi’ olduğunu açıklamıştı. Bu yeni proje ile birlikte uzayın havasında yaşanan değişimlerin yarattığı etkilerin incelenmesi, araştırılması ve bunlarla birlikte modellenmesinin mümkün olması planlanıyor. Uzay Havası Uygulama Merkezi projesinin 2023 yılının sonuna kadar yüzde 80’inin, 2023 yılının sonuna kadarsa yüzde 100’ünün bitmiş olması hedefleniyor. 


Kaynak webtekno.com

 

Türkiyenin En Değerli Markaları Belli Oldu: Zirvedeki İsim Bu Yıl da Değişmedi!

26 yıldır bir gelenek haline gelen ve Brand Finance tarafından yürütülen Türkiye’nin En Değerli Markaları- Turkey 100 çalışmasının 2022 yılı için tamamlandığı açıklandı. Her yıl dünyanın en büyük 5 bin markasını değerlendiren şirket, bu markaları ülke ve sektör bazında sıralıyor ve yılda yaklaşık 100 rapor sunuyor.

Yılbaşı Programınızı Saniyeler İçerisinde Yapmanızı Sağlayacak Arama Motoru: Huawei Petal Search

Bir süredir kendi ekosistemini kurabilmek için oldukça önemli işler yapan Çinli teknoloji şirketi Huawei, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Petal Search isimli arama motoru ile de kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Alıştığımız arama motorlarından çok daha farklı özellikler sunan Petal Search, yepyeni özellikleri sayesinde yaklaşan yılbaşı deneyiminizi tamamen değiştirecek gibi görünüyor.

Google Hesabı ile İnternet Sitelerinde Oturum Açma Devri Sona Erdi: Peki Kullanıcı Ne Yapacak?

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın kullanıcılara sunduğu hizmetlerden bir tanesi, üçüncü taraf uygulamalarda oturum açabilmeydi. Kullanıcılar, bu hizmet sayesinde bir internet sitesine kaydolmak zorunda kalmıyor, Google'daki hesap bilgileri ile internet sitesindeki hesaplarını bağlıyorlardı. Ancak an itibarıyla bu durum değişmiş durumda. Google artık üçüncü taraf uygulamalarda oturum açmaya izin vermiyor.