Twitter, Blue Abonelerinin Film Gibi Videolar Yüklemesine İzin Vermeye Başladı

Twitter, geçtiğimiz aylarda ücretli abonelik sistemi Twitter Blue’yu kullanıma sunmuştu. Mavi tik de dahil birçok özellik sunan abonelik, ülkemizde iOS ve Android için aylık 209 TL’lik, web için ise 177 TL’lik bir fiyata sahipti.

19.05.2023 10:30:18 tarihinde yayınlandı.

Twitter, geçtiğimiz aylarda ücretli abonelik sistemi Twitter Blue’yu kullanıma sunmuştu. Mavi tik de dahil birçok özellik sunan abonelik, ülkemizde iOS ve Android için aylık 209 TL’lik, web için ise 177 TL’lik bir fiyata sahipti.

Şirket, bugün ise ücret ödeyen kullanıcıları için bir yenilik getirdi. Dev sosyal medya platformu, artık Blue abonelerinin 2 saatlik video yüklemesine olanak tanıyor. Buradaki sınır, daha önce 60 dakikaydı.

Twitter ayrıca, ücretli aboneler için video dosya boyutu sınırını da 2 GB’tan 8 GB’a yükseltti. Daha önceden uzun video yüklemek yalnızca web üzerinden yapılabiliyordu. Ancak gelen yeni değişikliklerle iOS uygulamasına da destek geldi. Öte yandan video yüklemede maksimum kalitenin 1080p olarak kalmaya devam ettiğini ve bu konuda bir değişiklik olmadığını ekleyelim.

Bunun ardından Blue abonesi kullanıcılar uzun videoları platforma yüklemeye başladı. Örneğin All In Podcast isimli bir programın yüklediği 1 saat 19 dakikalık videoyu yukarıdan görebilirsiniz.

İLGİLİ HABER Elon Musk, Twitter CEOluğunu Bıraktı: Platformun Yeni CEOsu Belli Oldu!

Elon Musk yönetimine geçen şirket, son zamanlarda uzun videolar konusunda hamleler yapıyordu. Uzun video yükleme özelliği aralık ayında eklenmişti. Yakın zamanda ise videoların oynatma hızını değiştirme olanağı tanınmıştı. Bunlara ek olarak yalnızca videolarda değil tweet’lerde de sınır artırılmıştı. Geçtiğimiz ay şirket, Blue aboneleri için 10.000 karakterli tweet atma özelliğini de getirmişti.


Kaynak webtekno.com

 

OPPO, Dünyanın İlk Işın İzleme (RTX) Özelliğine Sahip Mobil Uygulamasını Duyurdu

Hayatımıza bundan birkaç yıl önce "ışın izleme" olarak isimlendirilen yeni bir teknoloji girdi. İlk etapta bilgisayar ve oyun konsollarında karşımıza çıkan bu teknoloji, görüntü kalitesini benzersiz bir hale getiriyordu. Hala pek çoğumuzun erişemediği bu teknoloji, bir süredir akıllı telefonlarda da kullanılıyor. Örneğin Samsung'un Galaxy S22 ailesinde kullandığı AMD GPU destekli Exynos 2200 ile MediaTek Dimensity 9000, ışın izleme teknolojisini akıllı telefonlara taşıdı.

Sunucu (Server) Nedir? Sunucular ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Teknolojinin ve İnternetin günlük yaşamda daha çok kullanılmasıyla birlikte bilgisayar ve dijital dünyaya ait terimlerin de daha çok kullanılmaya başlandığını görebilirsiniz. Server ve sunucu ifadeleri, İnternetin yaşamımıza dahil ettiği terimler arasında yer alır. Aslında Server ve sunucu aynı şeyi ifade eder. Server; bir bağlantı ağını yönetmek, veritabanı barındırmak, dosya paylaşmak, uygulama paylaşmak, web sayfaları ile e-posta barındırmak için kullanılan güçlü bilgisayar olarak ifade edilebilir.

ChatGPT ve Bard Gibi Sohbet Botlarının, Kullanıcı Profilleri Oluşturup Kişisel Verileri Topladığı Ortaya Çıktı!

Yakın zamanda yapılan yeni bir araştırmaya göre yapay zekâ kullanılan sohbet robotları, kişiler hakkında çok fazla bilgiyi derleyip profiller oluşturabiliyor, kişisel bilgileri öğrenebiliyor. Bunu yapmak için ise tek yapması gereken sıradan bir sohbetten fazlası değil. Yapay zekâ bu sohbette kişinin kendisi ya da hayatı hakkında bir bilgi vermesine de gerek duymuyor.