Ubisoft ve Riot Games, Toksik Oyuncuları Tespit Edecek Yapay Zekâ Sistemini Duyurdu: Veriler, Oyun Sektöründeki Tüm Şirketlerle Paylaşılacak

Özellikle online oyuncuların yavaş internetten sonra canlarını en çok sıkan şey takımınızda ya da karşı takımda toksik bir oyuncunun bulunması. Bu tarz oyuncular genellikle oyunu oynamak ya da kazanmak yerine kendisi dışındaki herkesi rahatsız etmek ve oyundan soğutmaktan keyif alırlar.

18.11.2022 18:30:16 tarihinde yayınlandı.

Özellikle online oyuncuların yavaş internetten sonra canlarını en çok sıkan şey takımınızda ya da karşı takımda toksik bir oyuncunun bulunması. Bu tarz oyuncular genellikle oyunu oynamak ya da kazanmak yerine kendisi dışındaki herkesi rahatsız etmek ve oyundan soğutmaktan keyif alırlar.

Ubisoft ve Riot ise bu toksik oyuncuları kalıcı olarak durdurmak için kolları sıvadı ve yeni bir yapay zekâ geliştirdi. Bu yapay zekânın elde ettiği veriler ise tüm oyun firmalarıyla paylaşılacak.

Rainbow Six Siege ve Division 2 gibi oyunların yapımcısı Ubisoft ve League of Legend ile Valorant’ın yapımcısı Riot Games, bugün ortaklaşa yaptıkları bir açıklamada “Zero Harm in Comms” (İletişimde Sıfır Zarar) isimli projelerini duyurdu. Bu proje kapsamında özel bir yapay zekâ sistemi iki markanında online oyunlarına eklenecek bu yapay zekâ yazılı sohbetleri inceleyerek toksik oyuncuları tespit edecek.

İlk etapta raporlanan toksik oyuncuların mesajları üzerinden makine öğrenimi kullanılarak eğitilecek olan yapay zekâ, ilerleyen dönemlerde bu toksik oyuncuları daha raporlanmadan tespit edecek ve oyuncuların kullanıcı adları, IP adresleri ve cihazlarının MAC adresleri gibi verileri biriktirecek. Daha sonra bu bilgilerin oyun sektöründeki tüm şirketlerle paylaşılacağı ve şirketlerin bu toksik oyuncuları daha oyuna başlarken tespit edebilmeleri için destek verilecek.

Ubisoft ve Riot Games, bu yapay zekâ sayesinde toksik oyuncuları oyun sektöründe barındırmamak ve herkesin anlayışlı olduğu, küfürlerin havada uçuşmadığı bir oyun sektörünü hedefliyor. İki şirketin temsilcileri ayrıca oyun sektöründeki diğer firmaları da bu sisteme katılmaya davet ederek buy deneysel projeyi büyütmek istediklerini açıkladı.

İLGİLİ HABER Microsoft Bu Yıl 7 Milyon Xbox Hesabını Banladığını Açıkladı: Yarısından Çoğu Daha Şikâyet Edilmedi Bile

Peki sizce Ubisoft ve Riot’un bu projesi gerçekten de toksik oyuncuları bitirebilir mi?


Kaynak webtekno.com

 

Bruce Willis, Deepfake ile Bir Rus Reklamında Başrolde Yer Aldı

Günümüz teknolojisi bazen gerçekliği sorgulatacak şeylere yol açabiliyor. Bunun en güncel ve bir o kadar da ilginç örneği Rusya'da görüldü. Rusya merkezli operatör ve İnternet servis sağlayıcısı Megafon, yeni reklamında Bruce Willis'e yer verdi, ancak ünlü aktör bu sırada ABD'deydi. Peki bunu nasıl yaptılar? Tabii ki Deepfake adı verilen, yüz üretme teknolojisiyle.

Ortaokul Öğrencisi, Pandemide Arkadaşlarıyla Oynayamadığı Oyunlardan Mobil Uygulama Yaptı

Pandemi nedeniyle başlayan çevrimiçi eğitim dönemi verimli olup olmadığı hâlâ tartışılsa da, bazı alanlara ilgisi olan çocukların okula gitmezken bu alanlarda yaratıcılıklarını ve yeteneklerini artırma şansı bulduğu kesin. Eğlenceli ve öğretici kimi aktiviteden uzak kalmak zorunda kalan çocuklar, bu sorunu kendi yöntemleriyle aşmaya çalıştı. Şimdi bahsedeceğimiz kişinin yöntemi ise büyüklerini şaşırtacak nitelikteydi.

Türkiyede Çok Satması Muhtemel Samsung Galaxy A54 5Gnin İlk Resmi Görselleri Paylaşıldı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ortaya çıkan bilgilere göre 16 Mart'ta bir lansman gerçekleştirecek ve yeni akıllı telefonlarıyla karşımıza çıkacak. Üstelik bu akıllı telefon, Türkiye'de fazlasıyla popüler olan Galaxy A30 ve A50 serisinin yeni üyeleri Galaxy A34 ve Galaxy A54 5G olacak. Zira Samsung, bazı ülkelerdeki internet sitelerini güncelledi ve Galaxy A54 5G'yi şimdiden göstermeye başladı.

Sonynin Call of Duty Oyunlarından Kaç Para Kazandığı Ortaya Çıktı

Sony ve Microsoft arasındaki bitmek bilmeyen Activison-Blizzard davasında Sony, doğru dürüst redakte edilmeyen belgelerden ötürü oyunlarına yönelik gizli belgeleri sızdırmış oldu. Söz konusu belgelerde gizlenmesi gereken kısımların kalemle üstünden geçildiği ve bu sebeple de tarama yapıldığında okunabilir hâle geldiği söyleniyor.