Vimeo, Baştan Sona Kılınızı Kıpırdatmadan Video Üretebileceğiniz Üç Yeni Yapay Zekasını Duyurdu

Yapay zekâ teknolojileri artık yıllardır kullandığımız hizmet ve platformlarda da yerini aldı. Snapchat, GPT tabanlı sohbet botunu kullanıcılara sundu, ülkemizdeki bazı kuruluşlar da müşteri desteğini artık bu botlarla sunmaya başladı.

21.06.2023 04:15:08 tarihinde yayınlandı.

Yapay zekâ teknolojileri artık yıllardır kullandığımız hizmet ve platformlarda da yerini aldı. Snapchat, GPT tabanlı sohbet botunu kullanıcılara sundu, ülkemizdeki bazı kuruluşlar da müşteri desteğini artık bu botlarla sunmaya başladı.

Bu platformlar arasına köklü video paylaşım platformlarından Vimeo da katıldı. Platform, artık bir videonun planlanması, çekimi ve düzenlenmesine özel üç farklı yapay zekâya ev sahipliği yapacak.

Vimeo’nun kullanıcılara sunacağı ilk yapay zekâ, istenilen konuda, uzunlukta ve tarzda video metinleri yazabilecek bir yapay zekâ olacak. Metinler, ChatGPT’nin de temelini oluşturan GPT dil modeli aracılığıyla yazılacak.

Yazılan bu metin, bir diğer yapay zekâ destekli özellik olan telepromptera aktarılacak. Vimeo üzerinden çekilen videolar sırasında metinler, cihazın ekranına yansıtılacak. Bu yansıtmadan önceyse yapay zekâ devreye girecek, gereksiz ve yer dolduran sözcükler metinden çıkarılacak.

Son özellik ise video çekimi sırasında kişinin veya kişilerin yaptıkları uzun duraklamaları ve “eee, aaa” gibi konuşmayı bozan sesleri videodan çıkarmayı sağlayacak. Bu sayede üç yapay zekâ ile hiçbir metin yazmadan ve hazırlık yapmadan bir video üretilebilecek.

Vimeo'nun 3 yapay zekâ destekli özelliği de 17 Temmuz'da kullanıma sunulacak. Ancak özelliklerden faydalanmak isteyenler, Vimeo'nun aylık 77 TL'ye satın alınan Standard ve üzeri pakete abone olmak zorunda.

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanlığı, ChatGPT, Hyperloop ve Video Oyunlar Hakkında Rapor Yayınladı


Kaynak webtekno.com

 

Mısırlı Mucit, Yalnızca COVID-19lu Hastalarla İlgilenecek Robot Geliştirdi

Koronavirüs salgınının derinden etkilediği ülkelerden biri olan Mısır'da bir mucit, sağlık çalışanlarının işini kolaylaştıracağına inandığı bir robot geliştirdi. "Cira-03" olarak isimlendirilen bu robot, uzaktan kumandalı bir yapıya sahip. Robotun mucidi Mahmoud el-Komy, Cira-03'ün COVID-19 testi yapabildiğini hastaların ateşini ölçebildiğini ve hatta maske takmayan insanları uyarabildiğini söylüyor.

İnternet Tabanlı Uygulamaların Temeli API Nedir ve Ne İşe Yarar?

İnternet ve yazılım dünyasında kullanılan pek çok farklı tanım var. Bunlardan bazılarına hepimiz aşinayız, bazılarını ise duymuyoruz bile. Eğer bir yazılımcı, geliştirici değilseniz duymanız da gerekmez. Ancak bunlardan bir tanesi var ki ona hakim olmasak bile iyi ki var olduğunu bilmeliyiz; API. İnternet tabanlı herhangi bir uygulama kullanabiliyorsanız emin olun bunun tek nedeni API arayüzüdür.

Tinderda Sahte Profil Devri Kapanıyor: İşte Yakında Zorunlu Olacak Yeni Özellik

Dünyanın en popüler arkadaşlık platformlarından Tinder, kullanıcıların güvenliğini sağlayacak önemli bir hamle yaptı. Bir süredir zaten fotoğraf ile profil doğrulama özelliğine sahip olan uygulama, şimdi de video ile doğrulamaya imkan tanıyacak. Böylelikle diğer kullanıcılar için potansiyel dolandırıcılıkların önüne geçilmiş olacak. Üstelik Tinder, önümüzdeki aylarda bu özelliği zorunlu hale getirecek.