Wİ-Fİ Ağının Görünür Adı Olan SSID Nedir ve Nasıl Bulunur?

İnternet ve dijital dünyanın hayatımızın değişmez bir parçası olması ile birlikte pek çok yeni terimle tanıştık. Bunlardan biri de SSID kısaltması ile anılan Service Set Identifier’dır. Oldukça havalı ve karmaşık görünmesine rağmen aslında SSID, bağlanmak istediğiniz ya da bağlandığınız kablosuz Wi-Fi ağının görünen adını tanımlar. Tüm kablosuz Wi-Fi ağları bir SSID sahibidir.

22.02.2022 06:45:15 tarihinde yayınlandı.

İnternet ve dijital dünyanın hayatımızın değişmez bir parçası olması ile birlikte pek çok yeni terimle tanıştık. Bunlardan biri de SSID kısaltması ile anılan Service Set Identifier’dır. Oldukça havalı ve karmaşık görünmesine rağmen aslında SSID, bağlanmak istediğiniz ya da bağlandığınız kablosuz Wi-Fi ağının görünen adını tanımlar. Tüm kablosuz Wi-Fi ağları bir SSID sahibidir.

Tüm kablosuz Wi-Fi ağları, kendi SSID bilgileri ile gelirler. Modem yöneticisi olan kullanıcılar diledikleri zaman bu bilgileri değiştirebilirler. Bu işlem tıpkı Wi-Fi şifre değiştirme işlemi gibidir. SSID, tüm kablosuz Wi-Fi ağları için son derece önemli ve tanımlayıcı bir bilgidir. Gelin Service Set Identifier, kısaca SSID nedir, nasıl bulunur, nasıl değiştirilir gibi merak edilen soruların yanıtlarına yakından bakalım.

Service Set Identifier, kısaca SSID, Türkçesi ile Hizmet Kümesi Tanımlayıcı; EEE 802.11 kablosuz ağ standardına göre hazırlanan, belirli bir hizmet kümesine ve aynı parametrelere sahip kablosuz Wi-Fi ağ adlarını ifade eder. Yani bir kullanıcı, hangi ağa bağlanması gerektiğini görünür SSID bilgisi üzerinden anlar.

SSID bilgileri EEE 802.11 kablosuz ağ standardına göre 0 - 32 karakter arasında yani maksimum 32 bit boyutunda düzenlenebilir. SSID için rakam kullanılabilir, küçük - büyük harf hassasiyeti vardır, boşluk, alt çizgi, nokta ve tire gibi noktalama işaretlerini destekler. Tüm kablosuz Wi-Fi ağları bu tür bir adla gelir. Modem yöneticisi olan kullanıcılar daha sonra bu adı değiştirebilir ve hatta boş bırakabilirler.

Bugünlerde hepimiz içinde onlarca hatta yüzlerce insanın bulunduğu apartmanlarda yaşıyoruz. Her evde bir kablosuz Wi-Fi ağı olduğunu düşündüğümüz zaman hangisinin sizin ağınız olduğunu ve hangisine bağlanmanız gerektiğini anlamanın tek yolu SSID bilgisidir. Bu nedenle tüm kullanıcıların benzersiz bir SSID oluşturmaları beklenir. 

Elbette yaratır. Çünkü SSID bilgisi üzerinden bir ağa bağlanan cihaz, daha önce bağlanmış olduğu bir ağa tekrar bağlanmak için aynı SSID bilgisini arar. Bu nedenle SSID bilgilerinin benzersiz olması önemlidir. Ancak aynı ada sahip olsa bile eğer ağlar WPA2 veya başka bir şifreleme türüyle korunuyorsa bu tür karmaşalar önlenebilir.

SSID, bağlanmış olduğunuz ya da bağlanmak istediğiniz kablosuz Wi-Fi ağının adıdır. Yani bildiğimiz modem adı. Yeni bir modem satın aldıysanız modemin üzerinde SSID ve şifre bilgilerini bulabilirsiniz. Çoktan bağlandıysanız bağlanmış olduğunuz modem adı, sizin kablosuz Wi-Fi ağınızın SSID bilgisidir. 

Modem şifresini değiştirme işlemi ile SSID değiştirme işlemleri benzer adımlardan oluşur. Genel olarak internet tarayıcınızın adres çubuğuna 192.168.1.1 yazarsınız, modem arayüzünü açarsınız, kullanıcı adını admin, şifrenizi password olarak girer ve modem ayarlarına ulaşırsınız. Ancak her zaman böyle olmayabilir.

Çoğu internet hizmet sağlayıcı anlattığımız gibi basit adımlardan oluşan bir modem ayarları değiştirme yöntemi sunuyor. Ancak modem marka ve modeline göre değişen pek çok farklı yöntem de vardır. Bu nedenle anlattığımız yöntem sonuç vermezse mutlaka modem marka ve modeli ile arama yaparak modem ayarlarınızı nasıl değiştirececeğinizi öğrenin. Dilerseniz direkt olarak internet hizmet sağlayıcınızla da iletişime geçebilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Kadınların Kripto Paralara Olan İlgisi Araştırıldı: Her 3 Kadından 1 Tanesi, 2022de Kripto Para Alacak

Kripto paralar üzerine hem araştırma hem de alım-satım hizmetleri veren BlockFi, ABD'de 18 ila 65 yaş aralığındaki 1.031 kadın ile dikkat çeken bir araştırma gerçekleştirdi. Bu araştırma kapsamında kadınların kripto paralara olan ilgisini ölçen şirket, dikkate değer sonuçlarla karşılaştı. Öyle ki araştırmaya katılan her 3 kadından 1 tanesi, 2022 yılında kripto para satın almayı planlıyor. Bunların yüzde 60 gibi çok ciddi bir bölümü ise bunu üç ay içerisinde yapacağını ifade etti.

Salvador Dalinin Baktıkça Hayran Kalacağınız Eseler, NFT Olarak Satışa Sunuldu: Fiyatlarını Görünce Çok Şaşıracaksınız

Sanat dünyasının önemli sembollerinden birisi haline dönüşen, sürrealizmin temsilcilerinden birisi olan İspanyol ressam ve heykeltıraş Salvador Dalí’nin eserleri NFT dünyasına giriş yaptı. Dalí’nin en büyük özel sanat koleksiyonlarından birini barındıran Dalí Universe ve sanat koleksiyonu platformu Artscapy, Dalí’nin tarihe geçen heykellerini NFT’ye dönüştürerek satışa sundu.