Yapay Zekâ ile Gerçekçi Fotoğraflar Nasıl Yapılır?

Birbirinden farklı yapay zekâ araçlarını kullanarak şimdiye kadar çok sayıda içeriği sizlere ulaştırdık. Çoğunlukla yapay zekâ ile fotoğraflar ürettiğimiz bu içeriklerde Stable Diffusion, DALL-E 2 ve Midjourney gibi uygulamaların nasıl kullanılacağını da kabaca anlattık. Şimdiyse yapay zekâ araçlarından nasıl gerçekçi bir görüntü alabileceğinizi anlatıyoruz.

27.10.2023 13:30:13 tarihinde yayınlandı.

Birbirinden farklı yapay zekâ araçlarını kullanarak şimdiye kadar çok sayıda içeriği sizlere ulaştırdık. Çoğunlukla yapay zekâ ile fotoğraflar ürettiğimiz bu içeriklerde Stable Diffusion, DALL-E 2 ve Midjourney gibi uygulamaların nasıl kullanılacağını da kabaca anlattık. Şimdiyse yapay zekâ araçlarından nasıl gerçekçi bir görüntü alabileceğinizi anlatıyoruz.

Bahsedeceğimiz yöntemleri aşağı yukarı her yapay zekâ aracında kullanabilecek olsanız da biz temelde herkesin ulaşabileceği ve en kullanıcı dostu olan DALL-E 2 üzerinden gideceğiz. Bu uygulama sayesinde siz de adeta fotoğraf makinesiyle çekilmiş gibi duran gerçekçi görüntüler elde edebileceksiniz.

Bu sayede hizmeti ücretsiz bir şekilde kullanabileceksiniz.

Bu noktada tanımı İngilizce yapmanız çok önemli. Metin, yani prompt kutusunun hemen altında ise başkalarının oluşturduğu görselleri prompt’larıyla birlikte görebilirsiniz. Prompt demişken kafanız karışmasın; yapay zekâya verdiğimiz tanım, bizim prompt’umuz oluyor. Eğer kafanızdakini tanımlayacak kadar İngilizce bilginiz yoksa Google Çeviri'den (Türkçe-İngilizce) yardım alarak sorunsuz bir şekilde devam edebilirsiniz. Şu an için alternatif olarak sadece Bing'in görsel oluşturma hizmeti Türkçe kullanım imkânı sunuyor.

Bu noktada kırmızı elbiseli bir kadın, yağmur altında bekleyen bir köpek, “Ay’dan Dünya’yı izlerken gazoz içen bir astronot” gibi prompt’lar üretebilirsiniz. Hatta biz astronot prompt'undan devam edelim. Fakat işimiz daha bitmedi.

Görselin gerçekçiliğini sağlayacak “realistic, detailed photography, cinematic lighting” gibi ibareleri ekleyin. Bunları sona ekleyeceksiniz diye bir kural yok. En başta da yer alabilirler fakat eklemek şart. Zira bu gibi prompt’lar görselin stilini belirliyor. Bizim amacımız gerçekçi fotoğraflar üretmek olduğundan bunları kullandık. Eğer yağlı boya tarzında üretmek isteseydik “oil painting” üzerinden ilerleyecektik.

Kısa bir süre içinde görseller karşınıza çıkacaktır. Görseller yapay zekâ nedeniyle zaman zaman tutarsız görünebilse de promp’a eklediğimiz ibareler sayesinde gerçekçi grafiklere sahip olduklarını görebilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Yerli Fiyat/Performans Canavarı Redmi 10 2022 Türkiyede Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, Çinli teknoloji şirketi Xiaomi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Redmi'nin yerli üretim akıllı telefonu 10 2022'yi tanıttığından bahsetmiştik. Bu akıllı telefon şimdi Türkiye'de piyasaya sürüldü. Fiyat biraz tartışılabilir gibi görünüyor olsa da Redmi 10 2022'nin sunduğu özellikler, yeni bir telefon arayışında olan vatandaşları etkileyecek gibi görünüyor. Peki bu telefon, tüketiciye neler vadediyor?

Apple Watch 8 Pro Eski Kayışlarınızı Çöpe Attırabilir! Kendisinin de Fiyatı Gibi Büyük Olacağı İddia Edildi

Giyilebilir teknolojilerin hayatımızda en büyük yere sahip olanlarından biri şüphesiz ki akıllı saatler. Günümüzde de artık neredeyse her markanın en az bir akıllı saati var. Yaklaşık 200 lira civarına da bir akıllı saate sahip olabilirsiniz, 50 bin liraya da. Fiyatı hepimizi biraz düşündürüyor olsa da Apple Watch serisi akıllı saatler en çok tercih edilenlerden biri.  

Yatak Odasında Çeksin Yeter: NASA, Ay’da Wi-Fi Ağı Kurmaya Hazırlanıyor

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), oldukça dikkat çekecek yeni bir proje üzerinde çalıştığını duyurdu. Kurum, yapacağı bu çalışmalarla Ay'a bir Wi-Fi ağı kurulup kurulamayacağını araştıracak. Dünya'da yapılacak olan çalışmaların Ay için önemli bilgiler sunması ve bu çalışmanın Ay ortamına uyarlanması planlanıyor.