2022 Yılında Mobil Uygulama Dünyasını Nelerin Beklediği Açıklandı

Mobil uygulama dünyası her geçen gün biraz daha genişlerken teknoloji devleri, kullanıcıların korunabilmesi için çeşitli adımlar atıyorlar. Örneğin Apple, kullanıcıların verilerinin takip edilmesini engelleyen özelliğini kullanıma sundu. Bu da uygulama geliştiricileri özellikle de reklamlar açısından yeni arayışlara itti. 

3.03.2022 15:15:12 tarihinde yayınlandı.

Mobil uygulama dünyası her geçen gün biraz daha genişlerken teknoloji devleri, kullanıcıların korunabilmesi için çeşitli adımlar atıyorlar. Örneğin Apple, kullanıcıların verilerinin takip edilmesini engelleyen özelliğini kullanıma sundu. Bu da uygulama geliştiricileri özellikle de reklamlar açısından yeni arayışlara itti. 

Mobil uygulama dünyası ile ilgili sunduğu anlamlı verilerle bilinen SocialPeta, 70 ülke ve bölgeyi kapsayan geniş çaplı bir araştırma gerçekleştirdi. Geliştiriciler için çok önemli detaylar sunan bu araştırma, mobil uygulama dünyasındaki rekabetin geçtiğimiz yıl nasıl değiştiğini ve bu yıl, geliştiricileri nelerin beklediğini gözler önüne serdi. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan, SocialPeta'nın araştırmasındaki detaylara yakından bakalım.

2021 yılında mobil reklamveren sayısı geçen senesine göre %8.23 düşüş yaşayarak 200 binden 190 binlere kadar geriledi. Bu düşüşün gerçekleşmesinin temel sebebi ise pazar doygunluğundan kaynaklanmaktadır ve son beş yıl içerisinde ilk defa negatif bir değer görülmektedir. Bu yüzdenin 2022’de %3.86'ya düşeceği, 2023’te ise stabilleşerek %4.82 büyüme kazanacağı tahmin edilmektedir.

190 bin reklamverenden 30 bini, en yüksek oranla iş uygulamalarına aittir. İş uygulamaları reklamveren sayısını domine ederken, alışveriş uygulamaları ise reklam pazarını 2021 yılının en çok reklam verilen uygulama türü olarak kontrol altına almaktadır. Reklamların total olarak %36.19’una tekabül eden bir oranları bulunmakta, ondan sonra en çok bulunan yüzde ise %5.95 ile eğlence kategorisi olmaktadır.

Android ve iOS arasında ise Android’in 435 ortalama reklam ile iOS’a göre %11.3 daha önde olduğunu görmekteyiz. Aynı zamanda Android uygulamaları iOS uygulamalarına kıyasla daha fazla reklamverene da sahiptir.

Ortalama ücret 2020 yılında oyun harici kategorilerde %27 bir artış göstermiş, 2021 yılında da bunu takiben %2.25’lik bir artış yaşanmıştır. CPM 2020 yılına göre %6 bir artış göstermiş, ortalama 5.41$ değerine ulaşmıştır. CPC ise geçen yıla kıyasla %26 bir düşüş yaşamış, 0.44$ seviyesine inmiştir. Reklam ücretlerinde oyun harici kategoriler incelendiğinde en pahalı ülkenin Amerika Birleşik Devletleri olduğu görülmüştür. Ortalama bin gösterim başı maliyet 14.14$, tıklama başı maliyet 2$ ve tıklama oranı %2.97’dir.

Global mobil uygulama reklamverenleri, modern çağda sosyal medya pazarlamasının önemini oldukça iyi anlamış durumda. Bu konuda reklamverenler tarafından en çok kullanılan sosyal medya platformları ise Facebook ve Instagram olmuştur. İki platform da reklam sayılarında oldukça yüksek artışlar yaşamış, Facebook sadece 2021 yılında 149 bin 600 reklama yer vermiştir.


Kaynak webtekno.com

 

Bilgisayarınızdaki İşlemcinin Durumunu Öğrenip Gücünü Ayarlayabileceğiniz Quick CPU Nedir, İşe Yarıyor mu, Güvenli mi?

Artık neredeyse tüm bilgisayar kullanıcıların da bildiği gibi işlemci gücünün direkt olarak bilgisayarın performansı üzerinde bir etkisi vardır. İşlemci gücünüzün yüksek olması son derece önemli ancak bundan da önemlisi, o işlemci gücünün tamamını kullanabiliyor olmaktır. Quick CPU gibi bir program kullanmadığınız zaman çalıştırdığınız uygulamanın tam güçle çalışıp çalışmadığını bilemezsiniz.

Bilgisayarınızı Akıllı Telefona Dönüştüren Emülatör Nedir, Ne İşe Yarar? 5 Emülatör Uygulaması Tavsiyesi

Bir cihazın başka bir cihazı taklit ederek çalışması için hazırlanan programlara emülatör deniyor. Bu sayede hem donanımsal hem de yazılımsal olarak pek çok program ya da cihaz taklit edilebiliyor. Emülatör yazılımları sayesinde insanlar tek bir cihaz üzerinden ismi unutulmuş olan pek çok sistemi kullanabiliyor. Ayrıca güncel sistemler için de emülatör uygulamaları kullanılabiliyor. 

Uzay Balonları ile Müşterilerini Uzayın Sınırına Taşıyacağını Söyleyen Bir Şirket, 1000 Bilet Sattı! (Bilet Fiyatları Sudan Ucuz (!) )

Uzay turizmine olan ilgi ve merak her geçen gün artmaya devam ediyor. Uzay yolculukları artık sadece bilimsel bir amaca hizmet etmektense, sıradan insanlara da uzay deneyimi imkanı vadeden daha ticarileştirilmiş bir sektöre doğru evriliyor. Elon Musk’ın şirketi SpaceX ve Richard Branson’ın şirketi Virgin Galactic gibi şirketler bu giderek büyümekte olan ilgiye katkı sağlarken, adını bu kadar sık duymadığımız daha küçük firmalar da bu alanda faaliyet gösteriyor.