Ayda 700 Bin TLye Kendi ChatGPTnizi Eğitmek İster misiniz? (Biz İstemeyiz)

Yapay zeka destekli teknolojiler, son dönemlerde haberlerimize sık sık konu oluyor. ChatGPT ve DALL-E gibi teknolojiler, her geçen gün hayatımıza biraz daha entegre oluyor. Ancak bu tür yapay zeka araçlarını geliştirmek pek de kolay değil. Hatırlayan okurlarımız vardır; Microsoft, ChatGPT'nin eğitilmesi için hazırlanan süper bilgisayara yüzlerce milyon dolar harcamıştı.

23.03.2023 00:30:25 tarihinde yayınlandı.

Yapay zeka destekli teknolojiler, son dönemlerde haberlerimize sık sık konu oluyor. ChatGPT ve DALL-E gibi teknolojiler, her geçen gün hayatımıza biraz daha entegre oluyor. Ancak bu tür yapay zeka araçlarını geliştirmek pek de kolay değil. Hatırlayan okurlarımız vardır; Microsoft, ChatGPT'nin eğitilmesi için hazırlanan süper bilgisayara yüzlerce milyon dolar harcamıştı.

Bu durumda, yapay zeka destekli bir araç geliştirmenin o kadar da kolay olmadığını söyleyebiliriz. Ancak gelinen son noktada, parası olan herkes bir süper bilgisayar sahibi olup, kendi yapay zeka teknolojisini üretebilecek gibi görünüyor. Zira NVIDIA'nın "DGX Cloud" olarak isimlendirdiği yeni hizmet, bulut teknolojileri ile süper bilgisayar kiralanmasına imkan tanıyor. Geliştiriciler, bir web arayüzü aracılığıyla bu süper bilgisayarlara anında ulaşabileceker.

NVIDIA tarafından yapılan açıklamalarda, geliştiricilerin DGX Cloud hizmeti satın almaları durumunda, her biri 8 adet NVIDIA H100 veya A100 GPU içeren süper bilgisayarlar kiralamış olacaklar. 640 GB bellek kapasiteli süper bilgisayarlar, 32 bin GPU içerebilecek şekilde kiralamaya hazır hale getirilmiş durumdalar. Hizmeti satın alan geliştiriciler, NIVIDIA'nın yapay zeka uzmanlarına doğrudan erişim imkanı da yakalayacaklar.

İLGİLİ HABER Google, ChatGPT Rakibi Sohbet Botu Bardı Erken Erişime Açtı: Türkiyeden Nasıl Kullanılır?

Eğer çok iyi bir yapay zeka aracı projesine sahipseniz ancak eğitim noktasında sorun yaşıyorsanız, ayda 36 bin 999 dolar (22 Mart kuruyla 704 bin 505 TL) ödeme yaparak bu süper bilgisayarları siz de kiralayabilirsiniz. Tabi bunun başlangıç fiyatı olduğunu söyleyelim. İhtiyaç duyulan süper bilgisayarın kapasitesi artırıldıkça, ödenmesi gereken ücret de yükseliyor. 


Kaynak webtekno.com

 

Satoshi Nakamoto’nun Dünyanın En Zengin İnsanı Olması İçin Bitcoin Kaç Dolar Olmalı?

Son yılların en çok tartışılan yatırım araçlarından bir tanesi haline gelen Bitcoin, geçtiğimiz günlerde ATH, yani tüm zamanların en yüksek değeri rekorunu tazeledi. 68 bin dolar seviyelerinden işlem gören kripto para birimi, pek çok kişiyi de adeta zengin etmiş oldu. Bunlardan bir tanesi de tahmin edebileceğiniz üzere Bitcoin'in geliştiricisi olan Satoshi Nakamoto'ydu. Öyle ki gerçek kimliği bilinmeyen geliştirici ya da geliştiriciler de Bitcoin sayesinde milyarder oldular.

Seçimlerin Öyle Sadece Sandıkta Başlayıp Bitmediğini Gösteren Tarihin En Büyük Manipülasyon Skandalı: Cambridge Analytica

Tükettiğimiz her ürün ve hizmet gibi siyaset de aslında kabaca bir “ürün” ve pazarlanmaya ihtiyacı var. Tıpkı çoğu şeyin ücretsiz olduğu ve karşılığında zamanımızı ve kişisel bilgilerimizi talep ettiği internet dünyasında olduğu gibi siyaset için de zamanımızı ve bilgilerimizi veriyoruz. Üstelik bunun sağı, solu da yok. 

Sony, Futbol Maçlarının Seyrini Değiştirecek Yeni İzleme Sistemini Tanıttı

Spor müsabakaları, özellikle de futbol, ülkemizde her zaman tartışma konusu olarak kalmayı başarıyor. Bunun en temel sebepleriyse hakemlerin yanlış kararlar vermesi ve pozisyonların net olmamasından doğan belirsizlikler olarak karşımıza çıkıyor. Zaman zaman da elde net bilgiler olmayınca çatışmalar uzun süre anlamsızca devam ediyor.

Artık Makale Gibi Tweetler Atmak Mümkün Olacak: Musk, Twitterdaki Karakter Sınırının Artacağını Açıkladı

44 milyar dolarlık ücretle geçtiğimiz aylarda Twitter’ı satın alan Elon Musk, popüler sosyal medya platformuna birçok yenilik getirmeye başlamıştı. Tweet’lerdeki karakter sınırının artırılıp artırılmayacağı da en çok merak edilen konulardan biriydi. Şimdi ise Musk’ın kendisinden konu hakkında bir açıklama geldi.