Bir Neslin Çocukluğunu Çalan Efsanevi Oyun Metin 2 Nasıl Battı?

Aslına bakarsanız Metin 2’nin tam olarak battığını söylemek doğru olmaz, zira oyun hem orijinal serverında hem de PVP serverlarda oynanmaya devam ediliyor. Ancak bir dönem ne kadar popüler olduğunu hatırlayan hatta oyunu oynamış olanlar için Metin 2’nin şu anki hali oldukça kötü. 

20.03.2023 22:45:12 tarihinde yayınlandı.

Aslına bakarsanız Metin 2’nin tam olarak battığını söylemek doğru olmaz, zira oyun hem orijinal serverında hem de PVP serverlarda oynanmaya devam ediliyor. Ancak bir dönem ne kadar popüler olduğunu hatırlayan hatta oyunu oynamış olanlar için Metin 2’nin şu anki hali oldukça kötü. 

Bunun belli başlı birçok sebebi var ve hepsine bugünkü içeriğimizde değinmeye çalışacağız. Şimdi önce bu efsane oyunun gerçek bir efsane olduğu günlere doğru yolculuğa çıkalım ve Metin 2’yi bitiren hamleleri tek tek inceleyelim.

Alışık olduğumuz Metin 2 tarzı bu oyunda çok daha basit grafiklerle oyunculara sunulmuştu. O dönem oyun, Asya pazarında büyük bir beğeni toplamış olsa da dünyaya açılamadı. Zira Metin 1’in geliştiricisi olan Ymir Entertainment henüz yeni kurulmuş bir şirketti.

Ymir, bu oyundan başarılı sonuçlar alınca da Metin 1’i dünyaya açmak yerine Metin 2’yi geliştirmeye karar verdi. 2003 yılında Metin 2’nin ilk şemaları hazırdı ve halihazırda var olan oyuncu kitlesi bu oyunu merak içinde bekliyordu. Oyundaki grafikler iyileştirilmiş, yeni kamera açılarıyla birlikte birçok yenilik eklenmişti.  

Metin 2, etkinliğin gözde oyunlarından biri oldu. Hemen her ülkeden şirketler oyunun yayıncısı olmak için şimdiden sıraya girmişti. Asya pazarındaki oyuncular, bu yeni oyuna en az bir önceki oyun kadar ilgi gösteriyordu.  

Tanıtılmasının üzerinden geçen 2 yılın ardından 2006 yılında oyunun yayıncılığı Gameforge’a geçti. Gameforge, Metin 2'nin büyümesindeki en büyük girişimlerden birini gerçekleştirdi. 

Avrupa’da açılan ilk sunucu Almanya oldu. Ardından diğer ülkelere yayıldı ve yaklaşık 1 yıl gibi bir sürenin sonunda da Metin 2, 17 dilde oynanabiliyordu. Türkiye’de ise 2007 yılında, Türkçe dil seçeneğiyle piyasaya sürüldü ve oyuncu tüm Avrupa’da büyük bir oyuncu kitlesine ulaşmayı başardı. 

Gameforge tarafından satın alınması oyunu adeta popülerliğinin zirvesine taşımıştı. Ancak öte yandan çok fazla oyuncuya ulaşması beraberinde sorunları da getirdi. 2009 yılına geldiğimizde oyunculardan şikayet üstüne şikayet gelmeye başladı. Bu şikayetlerin başında da oyundaki hatalar, hileler ve dolandırıcılıklar geliyordu. 


Kaynak webtekno.com

 

Appledan Kulaklıkları Tarihe Gömecek Patent: Bilim Kurgu Filmlerindeki Gibi İletişim Kuracağız

Her geçen gün, gelişen teknoloji sebebiyle ortaya çıkan yeni cihazların bizleri şaşırtmaya devam ettiğini söylememiz yanlış olmaz. Durum böyle olunca önceden filmlerde gördüğümüz, ‘hayal’ olarak nitelendirebileceğimiz birçok ürün günlük yaşamımızda yer edinmeye başlıyor. Dev şirketler de bu cihazların hayatımıza girmesini sağlayanların başında yer alıyor.

Tarihte İlk Kez Bir "Anne ve Kız" Birlikte Uzaya Çıkacak!

Uzay artık insanların günlük hayatında ulaşabilecekleri bir yer olmaya başladı. Pek çoğumuz henüz uzaya çıkmak için gereken maliyeti karşılayamıyoruz, ancak karşılayabilenler, Virgin Atlantic ve Blue Origin’in yolculuklarıyla milyarların tadamadığı deneyimi tadabiliyor.

Kendi Formula 1 Takımını Yönetmek İsteyenler Toplansın: F1 Manager 2022 Oyunundan İlk Fragman Geldi

Elite Dangerous, Planet Coaster ve Jurassic World Evolution gibi başarılı oyunların arkasındaki geliştirici stüdyo olan Frontier Developments, F1 severleri çok sevindirecek olan yeni oyununu duyurdu: F1 Manager 2022. Aslında stüdyo, bir F1 menajerlik oyunu üzerinde çalıştığını 2020 yılında açıklamıştı ancak o zamandan beri oyundan hiçbir haber gelmemişti diyebiliriz.