Elon Musk, Twitterda "Başına Silah Dayasalar Bile DMlere Ulaşamayacağı" Bir Mesajlaşma Sistemi İstiyor!

Twitter'ın arap saçına dönen mavi tik süreci ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz saatlerde bir açıklama yapan Elon Musk, doğrulama sisteminin bir kez daha ertelendiğini duyurdu. Daha önce yapılan açıklamalara göre mavi tik prosedürünü ücretli hale getiren Twitter Blue, 29 Kasım'da lansman yapacaktı.

24.11.2022 01:15:09 tarihinde yayınlandı.

Twitter'ın arap saçına dönen mavi tik süreci ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz saatlerde bir açıklama yapan Elon Musk, doğrulama sisteminin bir kez daha ertelendiğini duyurdu. Daha önce yapılan açıklamalara göre mavi tik prosedürünü ücretli hale getiren Twitter Blue, 29 Kasım'da lansman yapacaktı.

Dahası Elon Musk, Twitter'da uçtan uca şifrelemeli bir mesajlaşma sistemi istediğini de açık açık dile getiriyor. Musk, konuşmada olan kişiler dışında mesajları kimsenin okuyamamasını istiyor.

Twitter, ücretli mavi tik sistemini düzene bindirememiş olsa da platformu daha iyi bir yer haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Edinilen bilgilere göre Elon Musk, geçtiğimiz gün bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda altı çizilen özelliklerden bir tanesi uçtan uca şifrelemeydi. The Verge tarafından servis edilen habere göre Elon Musk, başına silah dayansa bile DM'lere ulaşamayacağı bir sistem istiyor. Ayrıca Twitter'a yine uçtan uca şifrelenmiş sesli ve görüntülü arama özelliği de gelecek.

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra doğrulanmış hesap sisteminden para kazanmak istemiş, bunun için de mavi tik isteyen kullanıcıların Twitter Blue abonesi olmalarını şart koşmuştu. Böylelikle kullanıcılar, aylık 8 dolar karşılığında doğrulanmış hesap sahibi olacaktı. Ancak uygulamanın daha ilk günlerinde sorunlar yaşandı. Taklitçi hesaplar türedi ve platformda adeta kaos çıktı. Hal böyle olunca da Elon Musk, Twitter Blue abonelik sistemini askıya almıştı.

Elon Musk'ın son açıklamalarına baktığımızda, ücretli mavi tik döneminin ne zaman normale döneceğinin bilinmediğini görüyoruz. Üstelik sistemin ne zaman yeniden aktif hale getirileceği de belli değil. 

Elon Musk tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Taklitçi hesaplar noktasında yüksek güven seviyesine gelene kadar, Twitter Blue ile doğrulama sisteminin lansmanını yeniden erteliyoruz. Kuruluşlar ile gerçek kullanıcılar, muhtemelen farklı renkler kullanacaklar."

Elon Musk, aynı toplantıda şirketten ayrılanlar ile ilgili de konuştu. Yapılan açıklamada, birkaç ay önce 7.500 çalışanı olan şimdilerdeyse 2.700 çalışana düşen Twitter için işe alım sürecinin resmen başladığı ifade edildi. İçinde bulundukları pozisyonun zor olduğunu da kabul eden milyarder iş insanı, yeniden yapılanma sürecinde sayısız hata yapacaklarını ancak en sonunda istikrara ulaşacaklarını belirtti.


Kaynak webtekno.com

 

Yapay Zekâ Destekli Google Aramaya Görsel Oluşturma Özelliği Geldi!

Yapay zekâ yarışında öne çıkan şirketlerden olan Google, geçtiğimiz mayıs ayında düzenlediği I/O etkinliğinde arama motoruna gelecek özellikleri açıklamıştı. Bu özelliklerden biri de Üretken Arama Deneyimi (SGE) olarak adlandırılan yapay zekâ desteğiydi. Bing’e rakip olarak çıkarılan SGE, tıpkı diğer sohbet botları gibi kullanıcıların sorularına cevap verebiliyor ve âdeta Google’la sohbet eder gibi arama yapmanızı sağlıyordu.

Sadece Bir Kez Gerçekleşen ve Etkileri Nedeniyle Bir Daha Tekrarlanmayan Uzayda Nükleer Bomba Denemesi: Fishbowl Operasyonu

2. Dünya Savaşı'nın sonunu getiren nükleer bombalar, çok büyük bir felaketi beraberinde getirdi, ancak sonrasında çıkan bombalar düşünüldüğünde aslında bu bombaların çok güçsüz kaldığını görüyoruz. Sovyetler Birliği'nin Çar Bombası buna çok iyi bir örnek. Ancak sadece bombanın büyüklüğü değil nereye atıldığı da önemli.

Acıyı Hissedebilen Yapay Deri, Futbolcuların Hareketlerini Tahmin Edebilen Sistem: En Yeni Yapay Zekâ Teknolojileri

Yapay zekâ sistemleri, gelişen teknolojinin bize sunduğu en büyüleyici şeylerden biri. Her geçen gün konu hakkında yapılan ilerlemeler ile bilim kurgu filmlerini gerçeğe dönüştüren bir geleceğe doğru yol alıyoruz. Geçtiğimiz gün, metinleri görsele dönüştürebilen bir algoritmanın kendi dilini oluşturmuş olabileceğini sizlerle paylaşmıştık.