Instagram, TikToka Benzemeyi Beceremediğini İtiraf Etti: İşte Metanın Sızdırılan Raporundan Detaylar…

Uzun bir süredir rakip platformlardan özellik ‘ödünç alma’ politikasını sürdürmeye devam eden Instagram, son zamanlardaysa TikToklaşmasıyla gündemde. Fotoğraf paylaşım uygulaması olarak çıkışını yapan platform, her geçen gün yeni bir TikTok benzeri özelliğiyle gündeme geliyor. Bunun da ötesinde platform, TikTok’tan araklanan videolarla dolup taşıyor.

16.09.2022 09:15:20 tarihinde yayınlandı.

Uzun bir süredir rakip platformlardan özellik ‘ödünç alma’ politikasını sürdürmeye devam eden Instagram, son zamanlardaysa TikToklaşmasıyla gündemde. Fotoğraf paylaşım uygulaması olarak çıkışını yapan platform, her geçen gün yeni bir TikTok benzeri özelliğiyle gündeme geliyor. Bunun da ötesinde platform, TikTok’tan araklanan videolarla dolup taşıyor.

Öte yandan Instagram, ortaya çıkan bir belgeye göre bu durumun da fazlasıyla farkında. Wall Street Journal tarafından elde edilen Meta içinden bir rapor, Instagram’daki mevcut durum ve kullanıcı deneyimi hakkındaki sorunların şirket içinde de ele alındığını gösterdi. Raporun özeti, Instagram’ın TikToklaşmaya çalışmasının şu anda pek de başarılı sonuçlar sunmadığına işaret ediyordu.

Ağustos ayında yayınlanan ve “Creators x Reels State of the Union 2022” başlıklı raporda yer alan bilgilere göre Instagram kullanıcıları, her gün toplam 17,6 milyon saat Reels izliyorlar. Fakat bu sayı, TikTok’un neredeyse 10 kat altında kalıyor. Belge, TikTok kullanıcılarının günde 197,8 milyon saat içerik tükettiğini gösteriyor.

Raporun ortaya çıkmasıyla bazı başlıklar hakkında açıklama yapan Meta sözcüsü Devi Narasimhan, izleme saatlerinin güncel ve küresel kapsamlı olmadığını paylaştı. Öte yandan güncel izlenme saati sayısını paylaşmaktan kaçındı. Devi, Reels etkileşiminin şu anda aydan aya artmakta olduğunu ifade etti.

Rapor, Instagram’da paylaşılan içeriklere de bir ışık tutuyor. Meta’nın kendisi bile Reels içeriklerinin neredeyse üçte birinin başka bir platformda üretildiğini açıklıyor. Bunların büyük bir çoğunluğuysa TikTok’tan geliyor. Meta, TikTok logosunu taşıyan içerikleri geri plana atmaya başlamış olsa da bu önlemin kullanıcılar için pek de caydırıcı olmadığı görülüyor.

Wall Street Journal’a konuşan içerik üreticisi Landen Purifoy, Instagram’ın neden bu konuda başarısız olduğunu kendi gözünden aktardı. Hem TikTok, hem YouTube Shorts hem de Instagram için içerik üreten Purifoy, paylaştığı bir videonun Instagram dışındaki diğer platformlarda milyonlarca izlenme aldığını paylaştı. Fakat Instagram’da aynı videonun izlenme sayısı 100 bini bile aşamadı. Purifoy, dolayısıyla “Kimse Instagram için orijinal içerik üretmeyecek. Anlam vermiyor.” ifadelerini kullandı.

Instagram, bu yılın başında içerik üreticilerini platformda orijinal içerik üretmeye teşvik etmek için 1 milyar dolarlık bütçe ayırmıştı. Doğrudan içerik üreticilerine ödenmek üzere ayrılan bu para, Meta raporuna göre daha yarısına bile ulaşamadı. Instagram, yıl sonuna kadar ayırdığı bu paradan sadece 120 milyon dolar harcadı. Öte yandan aynı Meta sözcüsü, 120 milyon dolar bilgisinin de güncel olmadığını açıkladı. Fakat yine güncel bir bilgi sunmaktan kaçındı.

İLGİLİ HABER Instagram’dan “Zahmet Ettiniz” Dedirtecek Güncelleme: Repost Özelliği Nihayet Geliyor


Kaynak webtekno.com

 

Behzat Ç.’nin Yeni Sezonundan İlk Bölüm Bugün Yayınlandı: İşte İlk Tepkiler

2010 yılında yayın hayatına başlayan ve ilk bölümünden itibaren büyük bir hayran kitlesine kavuşan Behzat Ç., 6 yıllık uzun bir aranın ardından 2019 yılında BluTV’de yeniden yayınlanmaya başlamıştı. Dizinin yeni sezonları eskisi kadar dikkat çekmese de yine de Behzat’ı, Hayalet’i ve Akbaba’yı bir arada görmek pek çok insanı duygulandırmıştı.

İçlerinden Biri İnsanlığın Gelecekteki Evi Olabilir: Dünya Benzeri Yaşam Koşullarına Sahip Olduğu Düşünülen 10 Ötegezegen

Güneş benzeri bir yıldızın yörüngesinde tıpkı dünya gibi bir gezegenin dolaştığının keşfedildiği 1995 yılından bu yana 4.000’den fazla ötegezegen keşfedildi. Bu keşiflerin yarısından fazlası ise Samanyolu Galaksisi'nde Dünya benzeri yaşam şartlarına sahip başka bir gezegen olup olmadığını belirlemek amacıyla 2009 yılında çalışmaya başlayan Kepler Uzay Teleskobu sayesinde yapıldı. 

Samsung Kullanıcıları Yine Batarya Kriziyle Karşı Karşıya: Ancak Bu Kez Durum Bambaşka!

Akıllı telefonlar, artık neredeyse dünyadaki tüm nüfus tarafından kullanılıyor. Bu cihazların çalışması için de tabii ki birçok şeye ihtiyaç var. Bunlardan biri de bataryalar. Akıllı telefonlar ilk popülerleştiğinde bataryaların zaman geçtikçe şişmesini engellemek için iyi bir bakıma ihtiyacı oluyordu. Çünkü bu piller, yaşlandıkça genişliyor ve dışarı fırlama gibi korkutucu durumların oluşmasına neden olabiliyordu.