Şikayetvar, Okurken Hem Gülüp Hem Tiksineceğiniz, En İlginç Şikayetleri Açıkladı

Türkiye'de vatandaşların yaşadıkları sorunlarla ilgili çözüm aramak için sıklıkla başvurduğu platformlardan bir tanesi olan Şikayetvar, 2021 yılına ilişkin verilerini açıkladı. Yapılan açıklamalarda toplam kaç adet şikayet olduğu, bunların kaçının çözüldüğü, en çok şikayet edilen sektörler gibi pek çok detaya değinildi. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan, Şikayetvar'ın verilerine yakından bakalım.

20.02.2022 15:00:23 tarihinde yayınlandı.

Türkiye'de vatandaşların yaşadıkları sorunlarla ilgili çözüm aramak için sıklıkla başvurduğu platformlardan bir tanesi olan Şikayetvar, 2021 yılına ilişkin verilerini açıkladı. Yapılan açıklamalarda toplam kaç adet şikayet olduğu, bunların kaçının çözüldüğü, en çok şikayet edilen sektörler gibi pek çok detaya değinildi. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan, Şikayetvar'ın verilerine yakından bakalım.

Şikayetvar tarafından yapılan açıklamalara göre tüketiciler, 2021'de 3 milyon 53 bin 73 şikayet oluşturdular. Bunlardan 408 bin 575'i çözüme ulaştı. E-ticaret sektörü ise tüketicilerin en fazla sorun yaşadığı alandı. Bu sektörle ilgili şikayetler, 415 bin 145 adet olarak kayıtlara geçti. E-ticaret sektörünü 322 bin 523 şikayetle finans, 262 bin 385 şikayetle internet, 221 bin 892 şikayetle kargo ve 155 bin 694 şikayetle de alışveriş sektörü takip etti. 

Şikayetvar tarafından yapılan incelemelere göre e-ticaret sektöründeki en önemli şikayet konusu, pazaryerleri. Bu bağlamda; Türkiye'de hizmet veren pazaryerleri (Hepsiburada, Trendyol, Gittigidiyor, N11 ve Çiçek Sepeti gibi) için oluşturulan şikayet sayısı, 207 bin 420 olarak kayıtlara geçti. Tüketiciler bu konuyla ilgili olarak, teslimatların zamanında yapılmamasından, sipariş iptallerinden sonra yaşanan fiyat artışlarından ve aynı ürünün daha pahalıya satışa konmasından şikayetçiydiler. 

Tüketicilerin finans sektöründeki şikayet konuları ise genellikle bankalarla ilgiliydi. Öte yandan; 2021'de kripto paralarla ilgili şikayetlerin sayısında da artışlar yaşandı. İnternet sektöründeki şikayetlerin başlıca nedeni ise uzun süren internet nakil başvurularıydı. Tüketiciler, bankalarla ilgili en çok kart aidatlarından şikayet ettiler. İnternet sektörünün önemli şikayet konularından bir tanesinin de cayma bedeli olduğunu belirtelim. Aslında Şikayetvar, hepimizin muzdarip olduğu sorunları gözler önüne sermiş durumda.

Şikayetvar'ın önemli hizmetlerinden bir tanesi de "Marka Karşılaştır". İki marka arasında kalan bir tüketici, bu servis üzerinden o markalardan hangisiyle ilgili daha fazla şikayet olduğunu ve markanın kaç şikayeti çözebildiğini görebiliyor. Bununla ilgili de veri yayınlayan Şikayetvar, 2021'de en çok karşılaştırılan markaların Binance ve Paribu olduğunu açıkladı. Görünen o ki yatırım yapmak isteyen vatandaşlar, yerli ila global iki marka arasında kaldılar.

Şikayetvar, 2021 yılı boyunca gelen şikayetleri iller bazında da inceledi. Yapılan incelemelerde, en çok şikayetin 1 milyon 19 bin 366 adetle İstanbul'dan geldiği belirtildi. İstanbul'u 356 bin 669 şikayetle Ankara, 140 bin 813 şikayetle Antalya, 241 bin 168 şikayetle İzmir ve 4.386 adetle de Bayburt takip etti. En az şikayet olan illerse Iğdır, Adıyaman, Hakkari, Kars ve Muş olarak kayıtlara geçti.


Kaynak webtekno.com

 

Facebook, Konum Tabanlı 2 Özelliğin Fişini Çekeceğini Duyurdu: Kullanıcı Verileri de Silinecek

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Facebook, kullanıcılarını şaşırtacak bir karar aldığını duyurdu. Kullanıcılara bildirim göndermeye başlayan platform, 31 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla "Yakındaki Arkadaşlar" ve "Hava Durumu Uyarıları" isimli konum tabanlı özelliklerin fişini çekeceğini açıkladı. Facebook, neden böyle bir karar aldığına değinmedi.

Twitter, Tweetlerin Altında Bir İstatistiği Daha Göstermeye Başladı

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter, bundan kısa bir süre önce bir paylaşımın kaç kişi tarafından görüntülendiğini herkese göstermeye başlamıştı. Şimdiyse Twitter, buna benzer bir adım daha attı. Uygulamanın iOS sürümünü kullananlar, bir paylaşımın kaç kişi tarafından "Yer İşaretleri"ne eklendiğini görüntüleyebiliyorlar.

LoL’ün Deli Bozuk Süvarisi Kled’in Sahip Olduğu En İyi Rünler

League of Legends (LoL), kendi evreninde birçok güçlü karakter ile karşımıza çıkıyor. Tabii ki hikayeye göre güçlü olan ve oyun içerisinde güçlü olan karakterler birbirlerinden farklılık gösteriyor. Neticede League of Legends tek kişilik bir oyun değil. Bu yüzden karakterlerin gücünde oyuncunun o karakteri nasıl oynadığı, hangi rünleri kullandığı gibi faktörler oyun gidişatını olumlu veya olumsuz yönde etkileyebiliyor. Sonuç olarak işin sonucunu takım oyununun ne kadar iyi olduğu belirlese de, koridor safhasından elinizden geleni yapmak da önemli...

Lego Gibi Tüm Parçalarını Söküp Değiştirebileceğiniz Akıllı Telefon Fairphone 5 Duyuruldu

2013 yılından beri piyasaya sürdüğü "parçaları değiştirilebilir" modüler akıllı telefonlarla dikkat çeken Fairphone, bugün en yeni akıllı telefonu "Fairphone 5"i duyurdu. Kamera sensörlerine kadar değiştirebileceğiniz akıllı telefon, uzun süre yazılım desteği alacak olmasıyla da dikkat çekiyor. Gelin hep birlikte, Fairphone 5'in özelliklerine yakından bakalım.

VALORANT Sistem Gereksinimleri Nedir?

Riot Games’in 2019 yılının Ekim ayında “Project A” ismiyle tanıttığı VALORANT, 2 Haziran 2020 tarihinde beta sürecini geride bırakarak nihai çıkışını yaptı. Beta sürecinde yoğun ilgi gören oyun, nihai çıkışını yaptıktan sonra da giderek artan bir ilgiyle karşılandı. En çok dikkat çeken noktalardan biri ise VALORANT’ın sistem gereksinimlerinin oldukça düşük olması.