Türkiye’nin 5 Yıllık Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Tanıtıldı: İşte Tüm Detaylar

ÖZEL HABER - Gebze’deki Bilişim Vadisi’nden bildirdiğimiz detaylar şu şekilde: Ülkemizde daha önce yapay zeka üzerine bazı girişim ve etkinlikler zaten yapılmıştı. Bugün ise Türkiye’nin bu alandaki ilerleyişine yol verecek ilk stratejinin tanıtımı, Bilişim Vadisi’nde gerçekleşti.

20.02.2022 09:15:13 tarihinde yayınlandı.

ÖZEL HABER - Gebze’deki Bilişim Vadisi’nden bildirdiğimiz detaylar şu şekilde: Ülkemizde daha önce yapay zeka üzerine bazı girişim ve etkinlikler zaten yapılmıştı. Bugün ise Türkiye’nin bu alandaki ilerleyişine yol verecek ilk stratejinin tanıtımı, Bilişim Vadisi’nde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'nin tanıtım etkinliği, günler önce ilan edilmişti. Tanıtım bugün gerçekleşti. Tanıtım kapsamında 6 ana öncelik etrafında oluşturulan kapsamlı bir plan dinledik. Oluşturulan strateji, ülkenin 2025 yılına kadar yapay zeka alanında izleyeceği yolu tüm detaylarıyla ele alıyor.

Ulusal Yapay Zeka Stratejisi, Gebze’de yer alan ve ‘Türkiye’nin Otomobili’ projesinin de tanıtıldığı Bilişim Vadisi’nde bu sabah tanıtıldı. Türkiye’nin önümüzdeki 5 yılda yapay zekaya dair atacağı tüm adımları önceden belirleyen ve ilgililere şimdiden sunan planın sunumunda, yapay zeka ve hologram gibi teknolojilerden de faydalanıldı.

Ulusal Yapay Zeka Stratejisi, 6 stratejik öncelik maddesi etrafında şekilleniyor. Bu 6 önceliğin dahilinde bulunan 24 amaç ve 119 tedbirin detayları, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç tarafından katılımcılara aktarıldı. 

Oluşturulan planın ana hatlarını belirleyen 6 ana madde, başlıca Türkiye’nin yapay zeka alanındaki girişimlerini desteklemeyi ve bu alandaki uluslararası iletişimi güçlendirmeyi odağına aldı. Söz konusu 6 stratejik öncelik şu şekilde oldu:


Kaynak webtekno.com

 

Aslında Bir Programlama Dili Olmayan HTML Nedir? Ücretsiz HTML Öğrenebileceğiniz Online Kurslar

Bir yazılımcı olmasanız bile HTML nedir, mutlaka duymuşsunuzdur. Pek çok son kullanıcı, HTML’i bir programlama dili olarak bilir. Ancak HTML bir programlama dili değildir. Temel olarak onun için bir metin işaretleme dili diyebiliriz. Yani bu dili kullanarak sıfırdan bir yazılım üretmezsiniz. Fakat o yazılımda okunur hale gelecek görsel ve metinleri bu dili kullanarak başarılı bir şekilde yazabilirsiniz.

Telefonlar, 5 Dakikada Şarj Olacak: Redmi, 300W Hızlı Şarj Teknolojisini Duyurdu

Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin alt markası olarak ticari yaşamını sürdüren Redmi, akıllara durgunluk veren yeni bir hızlı şarj teknolojisi tanıttı. Tam 300 watt hızlı şarj desteği sunan bu teknoloji, 4.100 mAh kapasiteli bir bataryası bulunan özel bir Redmi Note 12 Discovery Edition'ı sadece 5 dakikada şarj etti. 

Elektronik Her Cihazın Hayatını Kurtaran Regülatör Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Çalışır?

Teknoloji ne kadar da gelişti, kullandığımız cihazlar ne kadar da havalı değil mi? Ne kadar havalı olursa olsun bir elektronik cihaz adı üstünde elektriğe yani bir güç kaynağına ihtiyaç duyar. Cihaz, bağlı olduğu güç kaynağıyla çalışırken ya da şarj olurken doğru voltaj düzeyine maruz kalması son derece önemlidir. İşte bu voltaj seviyesini ayarlayan ve her daim doğru düzeyde tutan sistem regülatördür.