Twitter’ın Telif Hakkı Sistemi Bozuldu: Siteye Film Yükleyenler Bile Var

Elon Musk’ın satın almasından sonra yönetimsel ve yapı olarak çok ciddi bir sınav veren Twitter’da işler, görünüşe göre pek de yolunda gitmiyor. Musk’ın pek çok ismi kovması, kovulmayanların bir kısmının görevlerinden ayrılması, gelen eleştiriler derken platform pek çok sorunla boğuşmaya başladı. 

21.11.2022 07:15:08 tarihinde yayınlandı.

Elon Musk’ın satın almasından sonra yönetimsel ve yapı olarak çok ciddi bir sınav veren Twitter’da işler, görünüşe göre pek de yolunda gitmiyor. Musk’ın pek çok ismi kovması, kovulmayanların bir kısmının görevlerinden ayrılması, gelen eleştiriler derken platform pek çok sorunla boğuşmaya başladı. 

Son olarak platformun otomatik telif takip/kaldırma sistemi devre dışı kalmış gözüküyor. Bir kullanıcı, Tha Fast and the Furious Tokyo Drift filminin tamamını platforma yükledi. Bunu da filmi iki dakikalık 50 parçaya bölüp tek bir liste haline getirerek başardı. 

Film yüklendikten sonra da süreç oldukça enteresan bir şekilde ilerledi. Genellikle bu tür telif sorunu yaratan içeriklerde “bu medya oynatılamıyor” ifadesi kullanılır. Tweet ve hesap kalsa da medyaya erişemezsiniz. Bu defa ise Twitter’dan bir çalışan gönderileri kendi elleriyle kaldırdı ve hesabı da engelledi.

Sorun bu kadarla da kalmıyor, hatta daha da ilginç bir hale geliyor. Mobilde kullanıcılar kapatılmış olan hesaptaki gönderilere erişebiliyor ve filmi de izleyebiliyorlar. Gönderileri favorilemiş olanlar, gönderi kaldırılmış olsa bile gönderilere erişebiliyor.

Bu da temel olarak telif sisteminin hatalı olduğunu gösteriyor. Üstelik tek bir hesap kapatılmış olsa bile bu durumun nedeni, hesabın viral olması nedeniyle dikkat çekmiş olması. Dikkat çekmeyen hesaplar ya da yedek hesaplar, herhangi bir sorun olmadan paylaşımlarına devam edebilecek gibi duruyor. Özellikle az bilinen yapımlar paylaşıldığında neredeyse hiçbir yaptırım olmuyor. 

İLGİLİ HABER Twitter, Dünya Kupasında Oynayacak Futbolculara Gelen Irkçı Tweet’leri Silmiyor

Bu durumun ufak tefek trollükler için kullanılabilmesini bir kenara bırakırsak, medya devleri platformu DMCA ihlalleri ve potansiyel yasal yaptırımlarla sıkıştırabilir. Özellikle Disney gibi devler, bu türden durumlar ortaya çıktığında çok ciddi hukuksal yaptırım süreçleri başlatabilir.


Kaynak webtekno.com

 

Pandemi Kısıtlamaları Bitti, Oyun Oynamayı Bıraktık: Oyun Sektörü, 10 Yıldır İlk Defa Küçülecek

Video oyun dünyasının öne gelen isimleri Microsoft, Sony ve Nintendo, Haziran 2022'de sona eren çeyrek dönemle ilgili raporlarını yayınladılar. Yayınlanan raporlar, video oyun dünyasında küçülme olduğunu gözler önüne serdi. Tüm şirketlerin satışları azalırken, bunun nedeni olarak en azından kısıtlamalar açısından geride kalan COVID-19 pandemisi gösterildi. Sektör kaynaklarına göre evde durmaktan sıkılan insanlar, artık dışarı çıkıyor ve video oyunları eskisi kadar önemsemiyorlar.

Facebook, Herkesin Animasyon Karaktere Dönüştüğü Sanal Ofis Horizon Workroomsu Duyurdu

Yıllardır yapay zeka ile artırılmış ve sanal gerçeklik sistemleri üzerine çalışmalarını sürdüren Facebook, yepyeni hizmeti Horizon Workrooms'u resmen tanıttı. Şirketin sanal ve artırılmış gerçeklik ekipmanı Oculus'un blogu üzerinden yapılan tanıtımda, Horizon Workrooms ile ofis ortamının sanal dünyaya taşınacağı ifade edildi. Koronavirüs pandemisiyle hayatımıza giren uzaktan çalışma, Facebook'un Horizon Workrooms'u ile yepyeni bir boyut kazanacak gibi görünüyor.

EA, Avrupa’da Fiziksel Oyun Satma Devrini Kapatıyor: Koleksiyonculuk Bitiyor mu?

Oyun dünyasının devlerinden olan Electronic Arts, geçtiğimiz aylarda Amazon tarafından satın alınacağı iddiaları ile gündeme gelmişti. Daha sonra “kendi oyununu kendin tasarla” sistemi ile oyun dünyasını kökten değiştirmek istediğini açıklamıştı. Şirket aynı zamanda uzun yıllardır oyuncuları çileden çıkartan Origin uygulamasını, bir süredir test ettiği EA uygulaması ile değiştirmişti.