1000 Yıl Sonraki Ay Tutulmasını Bile Gösterebilen Mekanik Saat: Reverso Hybris Mechanica Calibre 185

İsviçreli lüks saat markası Jaeger-LeCoultre, dünyanın ilk dört yüzlü saatini tanıttı. Son derece karmaşık saat yüzlerine sahip olan Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 adlı bu özel tasarım saat, 12 adet onaylanmış patentli teknolojiye sahip ve yalnızca 10 adet üretilmiş durumda.

25.02.2022 12:30:22 tarihinde yayınlandı.

İsviçreli lüks saat markası Jaeger-LeCoultre, dünyanın ilk dört yüzlü saatini tanıttı. Son derece karmaşık saat yüzlerine sahip olan Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 adlı bu özel tasarım saat, 12 adet onaylanmış patentli teknolojiye sahip ve yalnızca 10 adet üretilmiş durumda.

Beyaz altın gövdesiyle adeta “Ben buradayım” diye bağıran bu mekanik saat, döndürülebilir çift yüzlü bir açılır kapanır tasarıma sahip. “Saat 7” konumunda bulunan yüzen tourbillon, artık yıllar hesaba katıldığında dahi tüm horolojik göstergelerin senkronize ve doğru olmasını sağlıyor.

Jaeger-LeCoultre, Reverso Hybris Mechanica Calibre 185’te Ay döngüsüne ait bilgilerin üç farklı görüntüsünü bir araya getiriyor; sinodik döngü, drakonik döngü ve anormal döngü. Bu sayede bu özel mekanik saat, tutulma ve Süper Ay gibi doğa olaylarını gösterebiliyor.

Yukarıdaki fotoğrafta görmüş olduğunuz, Dünya’nın kuzey yarım küresinin kuşbakışı görünümünü sunan disk, lazerle oyulmuş durumda ve yalnızca 1.111 yılda 1 yeniden ayarlamaya ihtiyaç duyuyor. 

Dürüst olmak gerekirse Reverso Hybris Mechanica Calibre 185, “lüks” kavramına adeta yeni bir boyut kazandırıyor. Küçücük bir kasa içine sığdırılmış hayranlık uyandırıcı bir mekanik sisteme sahip olan saat, akıllı telefonunuza gelen bildirimleri gösteremese de 1000 yıl sonraki Ay tutulmasını dahi mekanik olarak göstererek ne kadar gösterişli bir saat olduğunu kanıtlıyor.


Kaynak webtekno.com

 

RAM’in Çalışma Hızını Gösteren MHz’yi Öğrenmek İçin Uygulayabileceğiniz Programlı ve Programsız Yöntemler

Bilgisayarların teknik donanımlarıyla pek haşır neşir olmasanız ve sıfırdan bir bilgisayar toplamak için düşünceleriniz olmasa bile eminiz RAM olarak adlandırılan donanımı duymuşsunuzdur. RAM nedir hepimiz az çok biliyoruz çünkü bilgisayarımızın geçici depolama belleği olan bu donanımın gücü direkt olarak bilgisayar performansını etkiliyor. Ancak RAM gücü kadar çalışma hızı da bir o kadar önemli.

Kaydetmediğimiz Bir Word Dosyasını Nasıl Kurtarabiliriz? Tüm Yöntemleriyle Açıkladık

Acil bir belge yetiştirmemiz gerektiğinde veya dalgın olduğumuz zamanlarda, yapmamız gereken bazı önemli işlemleri unutabiliyoruz. Mesela, acil bir proje yetiştirirken hazırladığınız Word dosyasını kaydetmeyi mutlaka unutmuşsunuzdur. Hatta, bununla birlikte belki de yanlışlıkla bir word dosyasını kalıcı olarak silmişte olabilirsiniz. Biz de sizler için, kaydedilmeyen veya silinen word dosyasını kurtarma nasıl yapılır sorusunu yanıtlayacağız.

Bu Hafta Game Passe Gelecek 10 Yeni Oyun Belli Oldu

Microsoft’un bulut oyun servisi Game Pass, geçtiğimiz hafta düzenlenen ‘The Game Awards 2021’de oyuncuları gelecek yıl için yaptığı planlarla sevindirmişti. 2022’de Xbox için çıkacak 4 oyun duyurulmuş, bu oyunların da çıkış yaptığı gün Game Pass’e geleceği açıklanmıştı.

TikTok ve Instagram Reelsta Neden Hep Aynı Şarkılar Tekrar Tekrar Kullanılıyor?

Son yıllarda sosyal medya kullanıcılarının ve içerik üreticilerinin ilgisini kısa videolar çekiyor. Vine döneminde de bu durum böyleydi fakat TikTok'un devreye girmesiyle birlikte ortaya daha gelişmiş bir format çıktı. Daha sonra Instagram Reels ve YouTube Shorts da aynı formatı getirerek "kolayca düzenlenebilen" kısa videoların hakimiyet kurmasına neden oldu. 

Instagramın Yeni 60 Saniyelik Hikayeler Özelliği Türkiyede

Bundan birkaç ay önce sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, dünyanın en popüler çevrimiçi fotoğraf ve paylaşım platformlarından Instagram'ın yeni bir özelliğinden bahsetmiştik. Bu özellik, Instagram'ın Hikayeler özelliğinin kapsamını genişletiyor, kullanıcıların 60 saniyeye kadar hikayeler paylaşabilmesini sağlıyordu. Şimdi, bu özellik ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.