Akıllı Saat ve Akıllı Bileklik Karmaşasına Son Veriyoruz: Farkları Neler, Hangisi Alınmalı?

Giyilebilir akıllı saat ve akıllı bileklikler artık neredeyse 10 yıldır hayatımızda yer alıyor. Geçmişte yalnızca sınırlı kabiliyete sahip olan bu cihazlar, bugün kanımızdaki oksijeni dahi takip etmemizi sağlayacak sensörlere sahip.

19.06.2023 11:45:11 tarihinde yayınlandı.

Giyilebilir akıllı saat ve akıllı bileklikler artık neredeyse 10 yıldır hayatımızda yer alıyor. Geçmişte yalnızca sınırlı kabiliyete sahip olan bu cihazlar, bugün kanımızdaki oksijeni dahi takip etmemizi sağlayacak sensörlere sahip.

Giyilebilir cihazlara giriş yapmak isteyen kullanıcıların pek çoğuysa akıllı saatler ve akıllı bileklikler arasında karar kılmakta zorlanıyor. Bu içeriğimizde, her iki ürün grubu arasındaki temel farkları anlatıp hangisini satın almanız gerektiğine dair aydınlatıcı bilgiler sunuyoruz.

Akıllı bileklik ve saat arasındaki en temel fark cihazların fiziksel yapısında yatıyor. Akıllı bileklikler, oldukça ince ve kompakt bir yapıya sahip. Akıllı saatler ise oldukça değişken tasarımlara sahip olsa da genel itibarıyla gerçek bir kol saatinin ebatlarını taşıyor.

Tabii bu ebat değişiklikleri ekranda da karşımıza çıkıyor. Bilekliklerde ince ve uzun bir ekran bulunurken akıllı saatler, daha büyük ekrana yer veriyor. Bu da cihaz ekranında gösterilen içeriğin zenginliği arasında büyük bir fark yaratıyor.

Malzeme kalitesi de bu iki ürün arasında büyük fark oluşturuyor. Akıllı bilekliklerin neredeyse hepsi tamamen plastik gövdeye ve kordona sahip. Akıllı saatlerde ise gövde, metal, alüminyum ve hatta titanyum alaşımdan üretilebiliyor. Kordonları da plastik veya yine farklı alaşımlar arasından seçilebiliyor.

Cihazların fiziksel yapısındaki bu fark, tahmin edilebileceği üzere ağırlığa da etki ediyor. Akıllı bileklikler sadece 10 gram gibi hissedilmeyecek bir ağırlığa sahip olabilirken saatlerde bu ağırlık 80 grama kadar ulaşabiliyor.

Bu karşılaştırmayı ürünleri tek tek anlatarak aktarmakta fayda var. Akıllı bilekliklerden başlayalım. Bileklikler, temel olarak kullanıcıların fiziksel aktivitelerini takip etmelerini sağlamayı hedefliyor. Bu nedenle üzerlerinde sınırlı sayıda sensör bulunuyor, sahip oldukları işlem gücü de akıllı saatlere göre çok daha düşük oluyor.

Akıllı saatler ise akıllı bilekliklerin sahip olduğu tüm özelliklerin üzerine günümüzde artık birer telefon görevi görüyor. Bu cihazlar, fitness takibinin yanı sıra telefonunuzu elinize almadan tüm iletişimi kolunuzdan yapmanızı sağlıyor. Akıllı saatler ile mesajlar yazılabiliyor, çağrılar yapılabiliyor.

Akıllı saatlerin sahip olduğu donanım, sadece bu işler için de kullanılmıyor. Her iki cihaz da, küçük çaplı oyunlara ve fitness takibi uygulamalarına sahip olsa da akıllı saatler, çok faydalı üçüncü taraf uygulamalara da ev sahipliği yapıyor. Cihazlara çok daha kapsamlı uygulamalar geliştiriliyor.


Kaynak webtekno.com

 

Bir İnternet Sitesinin Olmazsa Olmazı Hosting Nedir, Ne İşe Yarar?

İnternet sitesi kurmanın birkaç temel adımı vardır. Alan adı alırsınız, site içeriğini paylaşacak bir sunucuya yüklersiniz ve gerekli tasarımları yaparsınız. Sunucu adımı son derece önemlidir çünkü internet sitesi üzerinden ziyaretçilerinizin göreceği verilerin bir yerde saklanması ve her an yayınlanabilir durumda olması gerekir. İşte tam da bu noktada ücretli ve ücretsiz şekilde alabileceğiniz hosting hizmeti devreye giriyor.

Appledan iPhone 14 Pronun Titreyen Kamera Sorunu Hakkında Açıklama (Sorun, Bir Süre Daha Devam Edecek)

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın yeni akıllı telefonları olarak kısa bir süre önce tanıtılan iPhone 14, geçtiğimiz günlerde dikkat çeken bir mesele ile gündeme gelmişti. Söz konusu hatada iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'in kamerası, Instagram ve Snapchat gibi üçüncü taraf uygulamalarda düzgün çalışmıyor, titreşime ve gürültüye neden oluyordu.