Amazon Prime ve Hepsiburada Premium Karşılaştırması: Hangisi Aldığı Parayı Sonuna Kadar Hak Ediyor?

Eğer internet üzerinden çok sık alışveriş yapıyorsanız, aradığınız ürünün en uygun fiyatlı satıldığı yeri bulmaktan daha önemli şeyler de var. Kargonuzun zarar görmemesi, görmesi durumunda zararın karşılanması, dilediğiniz saatte teslimat yapılması, iadelerin kapınızdan alınması ve elbette ücretsiz kargo avantajı… Hepsiburada ve Amazon karşılaştırmasında tüm detayları aktarıyoruz.

28.04.2023 18:00:22 tarihinde yayınlandı.

Eğer internet üzerinden çok sık alışveriş yapıyorsanız, aradığınız ürünün en uygun fiyatlı satıldığı yeri bulmaktan daha önemli şeyler de var. Kargonuzun zarar görmemesi, görmesi durumunda zararın karşılanması, dilediğiniz saatte teslimat yapılması, iadelerin kapınızdan alınması ve elbette ücretsiz kargo avantajı… Hepsiburada ve Amazon karşılaştırmasında tüm detayları aktarıyoruz.

Ülkemizde bu avantajları abonelik modeliyle birleştiren iki platform var: Hepsiburada Premium ve Amazon Prime. Üstelik sağladıkları tek avantaj sadece kargo ve alışveriş deneyimi de değil. Her iki platformda da aylık ücret ödediğiniz paketin içerisinde dizi-film platformlarını dahil ediyor; bunun dışında kendilerine özgü avantajlar da sunuyorlar.

Fiyat dışındaki diğer avantajlara detaylı bakacak olursak kargo konusunda yine Hepsiburada Premium’un daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Zira Amazon Prime’daki ücretsiz kargo seçeneği, sadece sitede “Prime ürünü” olarak satılan ürünleri alırsanız geçerli. Hepsiburada Premium’da ise sepet tutarından bağımsız şekilde tüm kargo işlemleri ücretsiz. Teslimat konusunda her iki platformun da birbirlerine denk olduklarını söylemek mümkün. 

Ekstra avantajlara göz atınca Hepsiburada Premium’un ciddi şekilde fark attığını söyleyebiliriz. Zira alışveriş tutarınızın %3’ü hesabınıza ekleniyor ve bu geri ödenen tutarı diğer alışverişlerinizde kullanabiliyorsunuz. Hepsiburada’dan standart alışverişlerinizde üst limit 500 TL (yani maksimum 15 TL), market alışverişlerinizde üst limit 200 TL (yani maksimum 6 TL), Hepsiburada Seyahat alışverişlerinizde üst limit 1000 TL (yani maksimum 30 TL) olarak belirlenmiş durumda. Yani her şart ve koşulda, üst limitler değişse bile yaptığınız alışveriş size ekstra, gerçek para gibi kullanabileceğiniz Hepsipay bakiyesi olarak geri dönecek.

Hepsiburada Premium, Amazon Türkiye’ye kıyasla daha çok ürüne ve daha farklı fiyatlara ulaşabileceğiniz bir yapıya sahip. Amazon Prime ile Türkiye’de daha az ürüne ulaşabiliyor, zaman zaman aradığınızı bulmakta zorlanabiliyorsunuz. Ancak bunun önemli bir sebebi var: Amazon, ürünlerinden şüphe duyulan satıcıların sayısını azaltıyor.

Benzer şekilde, Hepsiburada da sahte ürün ve satıcıların sayısını azaltmak için gerekli iyileştirmeleri sürekli yapıyor. Her iki platform da hem mobil hem de web versiyonlarıyla kendisine has, kolaylıkla anlaşılabilir arayüzler sayesinde iyi bir deneyim sunuyor diyebiliriz.

Prime Video, dünyanın en büyük içerik platformlarından birisi. Elbette Netflix ve Disney kadar değil, ancak Amazon’un Prime hizmetine dahil olarak satılması sebebiyle izleyici sayısı epey yüksek. Ancak Türkiye özelinde Prime Video’nun çok önemli bir eksikliği var: Türkiye’deki içerik sayısı ciddi şekilde düşük. Örneğin ABD’deki Prime Video’da 10 bin 905 dizi, film ve belgesel yer alırken Türkiye versiyonunda bu sayı sadece 1071 adetle sınırlı (JustWatch). Üstelik bu eserlerin çoğu öncelik yıllarda yayınlanmış film ve dizilerden oluşuyor. 

Prime Video’nun popüler yapımlarının başında The Boys, Peripheral, The Expanse gibi yapımları gösterebiliriz. Bunun yanı sıra Prime Video, dönem dönem Türkiye’de sinema salonlarında yer almış popüler Türk filmlerini de kütüphanesine ekliyor.


Kaynak webtekno.com

 

EA, FIFAya NFT Geleceğini Duyurdu! (O Balon Patlayalı Çok Oldu Ama Siz Bilirsiniz)

Video oyun dünyasının önemli isimlerinden Electronic Arts, geçtiğimiz gün garip bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, FIFA ile Madden oyunlarına NFT desteği geleceği ifade edildi. Unutanlar için; kripto para camiasının bir parçası olarak piyasaya sürülen NFT'ler, 2021 yılında sektörün en çok konuşulanları arasında yer almış, 2022 yılında ise tam anlamıyla "çökmüştü". 

Oyun Dünyasının Oscarı Olan DICE Ödülleri, Yeni Sahiplerini Buldu: Yılın Oyunu It Takes Two Oldu

Çıktığı günden bu yana büyük bir beğeni toplayan It Takes Two’nun geliştiricisi Hazelight, geçtiğimiz günlerde oyunun bir dizi ve filme uyarlanmasıyla ilgili görüşmelere başlandığını açıklamıştı. Cody ve May’in maceradan maceraya koştuğu ve arkadaşınızla birlikte bu maceralara yön verdiğiniz oyun, uzun bir süre Steam’in en çok satın alınan oyunlarından biriydi.

Notebookunuzu Senelerce Kullanmanızı Sağlayacak Bakım İpuçları

Sahip olduğunuz notebookun cihazınızın ömrünü uzatmak, gelecekte oluşacak ek ve yüklü masrafların da önüne geçecektir. Donanımından yazılımına bilgisayara her anlamda iyi bakmak, cihazınızın uzun dönemde başına gelecek olumsuzlukların da önüne geçecektir.