AMD Yine NVIDIAya Rakip Oluyor: Mikrofonunuzda Ses Netliği Arşa Çıkacak

Günümüzde artık her oyunda sesli iletişim kuruyoruz. Bazı oyunlar doğrudan oyun içinde sesli iletişimi mümkün kılan özelliklere bile sahip. Haliyle sesin daha kompakt ve daha berrak olması oyuncuların deneyimlerinin önemli bir parçası haline geliyor. AMD ve NVIDIA da bu durumun farkında. 

29.07.2022 23:15:15 tarihinde yayınlandı.

Günümüzde artık her oyunda sesli iletişim kuruyoruz. Bazı oyunlar doğrudan oyun içinde sesli iletişimi mümkün kılan özelliklere bile sahip. Haliyle sesin daha kompakt ve daha berrak olması oyuncuların deneyimlerinin önemli bir parçası haline geliyor. AMD ve NVIDIA da bu durumun farkında. 

AMD, ekran kartlarının gücünü de kullanan AMD Noise Suppression teknolojisini tanıttı. Bu özellik sayesinde oyunlarda sesiniz karşı tarafa çok daha net gidecek. Ayrıca bu teknoloji yalnızca oyunlarda değil, hemen her alanda kullanılabilecek. 

AMD Noise Suppression teknolojisi, aktif hale getirildiğinde arkaplan seslerini etkisiz hale getiriyor. Yani diyelim ki bulunduğunuz ortamda klima çalışıyor ya da kulaklık yerine hoparlör kullanıyorsunuz. Klimadan ve hoparlörden gelen sesler, yapay zeka yardımıyla filtreleniyor. Böylece sesiniz çok daha net şekilde karşıya ulaştırılabiliyor.

Yeni sistem NVIDIA RTX Voice özelliğine rakip olarak görülüyor. Genelde oyuncuların kullandığı Ryzen 5000+ CPU veya Radeon RX 6000+ GPU ile ilişkili olsa da, bu özellik sadece oyun içi iletişim ile sınırlı değil. Zoom, Teams, Discord gibi platformlarda da bu ses netleştirme özelliği kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABER NVIDIA ve AMDnin Yeni Ekran Kartlarının İsimleri Ortaya Çıktı: Pek de Şaşırmadık

Ayrıca Adrenalin 22.7.1 güncellemesi ile birlikte AMD, OpenGL sürücülerini de geliştirdi. AMD'ye göre Minecraft gibi oyunlarda bazı RX 6000 kartların performansı yüzde 90 artış gösterdi. 


Kaynak webtekno.com

 

Sanal Gerçeklik Oyunuyla Yapay Zeka, İnsan Beyniyle Birleşti: Kendinize Olan Güveninizi Yeniden Sorgulayabilirsiniz!

Gün geçtikçe gelişen yapay zeka neredeyse her alanda kullanılmaya başlandı. Sağlık alanından ulaşıma, eğitimden günlük yaşama kadar akla gelebilecek her alanda kullanılan yapay zekayı şimdi de ulaşım alanında kullanan bir araştırma ekibi, insan beyin aktivitesine dayalı bir zeka modeli geliştirerek ilginç bir çalışmaya imza attı.  

Türkiyede İnternette Yeni Bir Sayfa Açılıyor: "com.tr" ve "org.tr" Gibi Alan Adları, Tek Bir Belge Sunmadan Alınabilecek

Türkiye’de evlerimize 1993’te giriş yapmaya başlayan “.tr” uzantılı alan adları, 5 Mayıs 2019’a kadar Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından kaydediliyor ve yönetiliyordu. Fakat bu tarihte İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) nezdindeki redelegasyon süreciyle bu alan adlarının yönetimi ve tahsisi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na devredildi.

MIT Araştırmacıları, Sanat Eserlerinin Nasıl Yapıldığını Gösteren Yapay Zekâ Geliştirdi

MIT bünyesinde araştırmalar yapan uzmanlar bu kez de yapay zekâ ve sanatı buluşturmayı hedefledi ve bu hedeflerinde başarılı oldu. Gelen bilgilere göre ekip, sanatçıların sulu boya kullanarak yaptığı eserleri ve dijital olarak oluşturulan görselleri nasıl yaptıklarını, ellerini ne şekilde kullandıklarını tahmin eden bir yapay zekâ geliştirerek bunu videoya döktü. Geliştirilen yapay zekânın Vimeo ve YouTube sitelerinde var olan sanatsal videolarla eğitildiği bildirildi.