Google, Yapay Zeka Teknolojilerinde Çığır Açacak Yeni Platformunu Duyurdu

ChatGPT ve Midjourney gibi üretken yapay zekâlar artık günlük hayatımıza giriş yaptı. Herkesin kullanımına açılan ve dünyada yeni bir dönüşüm başlatan teknolojiler, sektörleri de canlandırdı, yeni dallar oluşturmaya başladı.

27.04.2023 07:00:21 tarihinde yayınlandı.

ChatGPT ve Midjourney gibi üretken yapay zekâlar artık günlük hayatımıza giriş yaptı. Herkesin kullanımına açılan ve dünyada yeni bir dönüşüm başlatan teknolojiler, sektörleri de canlandırdı, yeni dallar oluşturmaya başladı.

Bu dallardan birisi de siber güvenlik alanında ortaya çıktı. Teknoloji dünyasının dev ismi Google, 2023 RSA Konferansı’nda yapay zekâ destekli siber güvenlik platformunu duyurdu. “Google Cloud Security AI Workbench” isimli platform, sektörde bir ilk oldu.

Google, platformunu yukarıdaki görsel ile kolay bir şekilde anlattı. Platform, bugüne kadar yayınlanan ve varlığı bilinen tüm kötü veya iyi amaçlı kaynaklarla eğitiliyor, bu veriler ışığında güvenlik için tavsiyeler ve uygulamalar sunuluyor.

AI Workbench, siber güvenliğin üç büyük zorluğu olan yüksek tehdit, kullanımı zor araçlar ve yetenek açığına çare olmayı hedefleyecek. Tüm veriler, Google’ın bu platforma özel eğittiği Sec-PaLM dil modeli aracılığıyla kullanıcılara sunulacak. 

Google’ın platformu, kullanıcılara henüz ortada siber bir tehlike yokken bile olası saldırıların önlenmesini hedefleyecek. Açıkları ve kötü amaçlı yazılımları önceden tespit edecek, kullanıcıya nasıl önlemler alabileceğini açıklayacak.

Google’ın siber güvenlik platformu, ilk etapta birkaç araca ev sahipliği yapacak. VirusTotal Code Insight, şüpheli kodlara kurban olmamak için kullanıcıların bir kodu analiz etmesini ve kötü amaçlı olup olmadığını öğrenmesini sağlayacak.

Mandiant Breach Analytics for Chronicle ise ortamda bulunan aktif güvenlik açıklarını tespit edecek. Bu açıklara karşı eyleme geçmek için tavsiyeler sunacak.

Assured OSS ile açık kaynak paketlere erişim sunulacak, Mandiant Threat Intelligence AI ile tehditler hakkında bilgi verilecek, Chronicle AI ile milyarlarca güvenlik açığı olayı araştırılabilecek ve bu olaylar hakkında bilgiler alınabilecek, Security Command Center AI ile karmaşık saldırı grafikleri çok daha anlaşılır hale getirilecek.

Security AI Workbench bünyesindeki bu araçlardan VirusTotal Code Insight, şimdilik Önizleme sürümüyle kullanıma sunuldu. Diğer araçların ise önümüzdeki aylarda kullanıcılara sunulacağı açıklandı.

İLGİLİ HABER Google’ın ChatGPT Rakibi Yapay Zekası Bard’a Kod Yazma Desteği Geldi: 20’den Fazla Programlama Dili Var!


Kaynak webtekno.com

 

Zoom Alternatifi En İyi 13 Video Görüşme Uygulaması

Özellikle pandemi sonrası hayatımıza iyiden iyiye yerleşen uzaktan çalışma, hibrit çalışma, uzaktan eğitim gibi modeller, video konferans uygulamalarına olan ihtiyacı artırdı. En popüleri Zoom olsa da aslında bu konuda kullanıcılarına farklı özellikleriyle kullanım kolaylığı sunan pek çok uygulama var.